Werkblog

Jongeren Bedrijvendag: nieuwsgierige ogen én nieuwe inzichten

Op dinsdag 6 februari stapten 1.300 Osse middelbare scholieren op de fiets voor de Jongeren Bedrijvendag. Ze kregen een kijkje in de keukens van verschillende bedrijven om beter de juiste profielkeuze te kunnen maken. Ook bij Flexspecialisten kregen we heel wat nieuwsgierige ogen op visite...

Lees verder
Alle slagers verzamelen!

Als specialist in de foodsector hebben we in ons team een heleboel slagers. Van Alkmaar tot Breda en van Leeuwarden tot Maastricht: overal in Nederland zijn ze actief in supermarkten en slagerijen. Daardoor zien ze hun Flex-collega’s maar één keer per jaar… tijdens de traditionele Slagersnieuwjaarsborrel!

Lees verder
Een HIER-bijeenkomst waar nog lang over nagepraat wordt…

Van begroting naar Facebook naar carnaval: bij Flexspecialisten kan het zomaar gebeuren! Tijdens onze HIER-bijeenkomst van vorige week bijvoorbeeld. Hoe dat zit? Lees dit blogartikel en hou daarna onze Facebook pagina in de gaten…

Lees verder
Flexkracht van de maand januari 2018: Marcin Bogucki

Wij hebben Marcin Bogucki nog niet kunnen betrappen op een slecht humeur. Hij heeft altijd een lach op zijn gezicht. En daar gaan onze mondhoeken ook van omhoog. Voor ons voldoende reden om hem uit te roepen tot Flexkracht van de Maand.

Lees verder
Flexkracht van de maand december 2017: Martyna Gankowska

Na een drukke decembermaand is een welverdiende vakantie op zijn plaats. Maar inmiddels is Martyna Gankowska weer aan het werk. Vorige week hebben wij alsnog de oorkonde voor de Flexkracht van de Maand aan haar kunnen overhandigen!

Lees verder
Aangenaam: de nieuwe baas van Henri

Weet je nog, een paar maanden geleden? Recruiter Henri zocht een baas. Gelukkig heeft hij niet lang hoeven zoeken: begin november is Steven Besuijen namelijk bij ons begonnen.

Lees verder
Slager van het jaar 2017: Frans van der Vleuten

Het type 'niet lullen maar poetsen'. Of eigenlijk 'niet lullen maar snijden'. Want dat kan Frans van der Vleuten als geen ander. Een échte ambachtsman met heel veel liefde voor zijn vak. Daarom is Frans de slager van het jaar 2017 geworden!

Lees verder
Flexkracht van het jaar 2017: Renata Karczewska

Uit zo'n 2500 flexkrachten gekozen worden tot dé flexkracht van het jaar 2017. Het overkwam Renata Karczewska. Nou ja, overkwam... ze heeft er héél hard voor gewerkt. Ze viel bij ons positief op, maar ook bij onze opdrachtgevers én de overige flexkrachten!

Lees verder
Recruiter… of Cupido?

Aan de ene kant zijn er de kandidaten, aan de andere heb je de opdrachtgevers. En als Recruiter breng je die twee partijen bij elkaar… Dat klinkt eenvoudig, maar in de praktijk is dat vaak niet zo. De liefde moet namelijk altijd van twee kanten komen! Een inkijkje in het leukste vak ter wereld.

Lees verder
Column Tom: Twee maten

Om beurten schrijven Tom Sijpestijn (Algemeen Directeur) en Erwin Vesters (Commercieel Directeur) een column. Deze editie: Tom over het dubbele moraal van Lodewijk Asscher - het laatste woord!

Lees verder
Kick-off: groene ballonnen op rapport

Traditiegetrouw hebben we het nieuwe jaar met al onze medewerkers afgetrapt. Tijdens de Kick-off op vrijdag 12 januari hebben we de plannen voor 2018 besproken en… gingen de groene ballonnen van 2017 op rapport.

Lees verder
Appen met… Mika Manders

Bij Flexspecialisten vinden we het belangrijk dat stagiairs écht wat leren. Daarom geven we ze taken en verantwoordelijkheden die goed passen bij hun opleiding. In die aanpak kon stagiair Mika Manders (17) zich wel vinden. Lees dit appgesprek maar eens…

Lees verder
De week van… Katarzyna Zyta

Als Account Support bij Flexspecialisten heeft Katarzyna Zyta belangrijke taken. Vooral in de opstartfase bij nieuwe of teruggekeerde opdrachtgevers is ze onmisbaar, zoals momenteel bij HEMA en De Bijenkorf. Daar zorgt Katarzyna (kortweg Kasia) er in de eerste maanden voor dat onze flexkrachten goed worden opgevangen en professioneel worden begeleid. In dit blog vertelt ze zelf hoe haar week eruit ziet.

Lees verder
Achter de vacature: Orderpicker Diepvries

Natuurlijk willen onze flexkrachten zich graag blijven ontwikkelen. Daarom zorgen we ervoor dat ze daar de mogelijkheden voor krijgen, waar ze ook werken. Zo grijpt Angello Fecunda in het distributiecentrum van Jumbo in Raalte alle kansen om te groeien enthousiast en dankbaar aan.

Lees verder
Medewerker van het Jaar: Quyen Bui!

Ieder jaar benoemen we bij Flexspecialisten een collega tot Medewerker van het Jaar. Traditiegetrouw zijn daar vele kandidaten voor, maar deze keer vond de jury de uiteindelijke keuze niet zo heel moeilijk. En ook de collega’s waren het er na afloop over eens: Quyen Bui is volledig terecht onze Medewerker van het Jaar geworden!

Lees verder
Kerstdiner? Topfeest!

Wat een fan-tas-tisch kerstdiner hebben we achter de rug! Goed gezelschap, heerlijk eten, een geweldige DJ… wat wil je nog meer? Medewerker Binnendienst Pascal Cox blikt met ons terug.

Lees verder
Al 25 jaar producten testen: dat móet wel leuk zijn…

Om de kwaliteit van een product te bewaken en om het verder te ontwikkelen, moet je het regelmatig testen. Ons Sensory Panel doet dat voor Mars. Geen gemakkelijk werk, maar kennelijk wel ontzettend leuk. Panelleden Mieke van Cuijk, Ans Vogels, Leny Cromsigt en Mia Verkuylen vieren dit jaar namelijk hun 25-jarig jubileum.

Lees verder
Jubileum voor ons Sensory Panel

Ons Sensory Panel bestaat 30 jaar! Dit panel is verantwoordelijk voor het plannen, voorbereiden en uitvoeren van smaaktesten voor onze klanten. En zo’n bijzonder jubileum moeten we natuurlijk vieren!

Lees verder
Heftruckcertificaat: in één keer geslaagd!

Vorige week kwamen de certificaten van Luuk Evers, Thiago Voorsluys en Nelson dos Santos eindelijk binnen. Op 13 november hebben zij een training heftruck rijden gevolgd. Zij kregen alle drie aan het einde van de dag direct goed nieuws: in één keer geslaagd! Zij hoefden dus niet in spanning thuis te wachten. Wel moesten ze even geduld hebben om het papiertje daadwerkelijk vast te kunnen houden.

Lees verder
HIER-bijeenkomst: sparren met collega’s loont!

Vaak is het ontzettend waardevol om te sparren met collega’s. Zéker in een tijd waarin de uitdagingen zich maar blijven opstapelen… Tijdens de HIER-bijeenkomst (waarin we zoals altijd kennisdelen en kennismaken) op 29 november deelde Inhouse Intercedent Nicole Lemmerman haar ervaringen met haar collega’s bij Flexspecialisten. En dat leverde veel ideeën en inzichten op!

Lees verder
Flexkracht van de maand november 2017: Michal Kusinski

Michal Kusinski is de flexkracht van de maand november! De naam flexkracht past wel bij hem: 'flex' omdat hij zo flexibel is en indien nodig bij meerder opdrachtgevers werkt, 'kracht' omdat hij fysiek zwaar werk niet schuwt.

Lees verder
Appen met... Frank Reimert

Frank Reimert is teamleider bij het distributiecentrum van Jumbo in Raalte. Daar zorgt hij er onder andere voor dat onze flexkrachten zich snel op hun gemak voelen en maakt hij ze wegwijs op hun nieuwe werkplek. Erg belangrijk, zeker met de drukke kerstperiode voor de boeg.

Lees verder
Flexkracht aan het woord: ‘Ik wil écht wat bijdragen’

Tijdens onze ontbijtsessie op 1 december vertelde student Angello Fecunda over zijn bijbaan als orderverzamelaar diepvries in het distributiecentrum van Jumbo in Raalte. Maar hij vertelde voorál over wat hem drijft en wat hij als moderne flexkracht van zijn werkgever verlangt: waardering, flexibiliteit en heldere communicatie.

Lees verder
Pssst, Sales Pro… lekker veilig op je plek?

2017 is bijna voorbij. Je hebt je targets weer gehaald, verdient een leuk salaris en rijdt een auto van de zaak. Kortom: je zit prima en eigenlijk is er geen reden om na te denken over wat anders. En tóch… je bent nieuwsgierig. Stiekem wil je de markt namelijk weleens écht uitdagen.

Lees verder
Ontbijten met soundbites

Afgelopen vrijdag vond onze traditionele ontbijtsessie plaats. Zes sprekers praatten onze opdrachtgevers in hoog tempo bij, ieder vanuit hun eigen invalshoek. En dat leverde lekkere soundbites op!

Lees verder
Wethouder over huisvesting flexmigranten: ‘Werk samen’

Flexmigranten zijn keihard nodig om onze economie draaiend te houden. Daarom kunnen flexorganisaties en de gemeentelijke overheid hun huisvesting maar beter zo goed mogelijk regelen. Bij voorkeur in samenwerking met elkaar, aldus de Osse wethouder Gé Wagemakers tijdens onze ontbijtsessie van 1 december.

Lees verder
Social recruitment gaat om het totaalplaatje

Een van de sprekers tijdens onze ontbijtsessie van 1 december is Marijn van Puijenbroek van Apostle. Samen met zijn collega Guus van de Mond praat hij ons bij over de kracht van social recruitment. In dit blog legt hij vast uit waarom dat veel méér is dan wat advertenties plaatsen op Facebook.

Lees verder
Wat ga ik studeren?!

Eigenlijk is het een onmogelijke opgave: je bent nog niet volwassen, maar toch moet je al een zeer bepalende keuze maken: welke studie ga je doen? Bij Flexspecialisten hebben we een instrument dat leerlingen hierbij helpt: de Student Profiel Analyse. Een leven lang leren begint immers al vóór je eerste baan.

Lees verder
Appen met... Kirsten

Appen met... Kirsten

17 november 2017 | Door Jacklyn Vissers

Kirsten Franse heeft het er maar druk mee. Doordeweeks stort ze zich vol overgave op haar studie International Marketing in Emmen. En op zaterdag werkt ze als orderpicker bij het distributiecentrum van Coop in Gieten. Maar wat doet ze daar eigenlijk? En waarom is dit voor haar de ideale bijbaan? We vroegen het haar zelf… via de app!

Lees verder
ABU-congres: let the future in!

Vorige week vond het ABU-congres plaats, met als thema: ‘Let the future in, it will work’. Aan de hand daarvan konden geïnteresseerden kennismaken met ontwikkelingen op het gebied van automatisering en robotisering. Want hoe beïnvloeden die veranderingen de wereld van HRM en de uitzendbranche? Jacklyn was erbij en zette de belangrijkste inzichten voor je uiteen.

Lees verder
Column Erwin: Gesprek met de (zoveelste) onbekende man

Erwin Vesters viert dit jaar zijn twintigjarig jubileum in de flexwereld. Een mooie gelegenheid om terug te blikken en vooruit te kijken. Hoe staat de branche er eigenlijk voor? Deze keer zoomt hij aan de hand van een persoonlijke anekdote in op de misstanden die er bestaan over flexmigranten.

Lees verder
Zes prikkelende perspectieven

In het complexe krachtenveld van de flexmarkt spelen uiteenlopende stakeholders een rol. Het is belangrijk om hun beweegredenen te kennen. Die zijn immers medebepalend voor uw succes. Tijdens onze volgende ontbijtsessie zoomen we in en uit: zes insiders praten u in hoog tempo helemaal bij. We hebben het niet voor niets over een ‘powerontbijt’…

Lees verder
En dat is drie!

En dat is drie!

9 november 2017 | Door Jacklyn Vissers

Zojuist ontvingen we voor het derde jaar op een rij de FD Gazelle Award. Dat betekent dat we opnieuw tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland horen: de top 10 van regio Zuid categorie Groot. En belangrijker nog, dat we een stabiele groeier zijn. Want drie awards achter elkaar winnen doe je niet zomaar.

Lees verder
Nieuw cao: meer zekerheden voor uitzendkrachten

Op maandag 9 oktober heeft de ABU samen met de vier betrokken vakbonden FNV, CNV, LBV en De Unie een onderhandelingsresultaat bereikt over een tussen-cao voor uitzendkrachten. De cao is op zondag 5 november ingegaan. De nieuwe afspraken bieden uitzendkrachten vooral meer zekerheden en duidelijkheid.

Lees verder
Flexkracht van de maand oktober 2017: Thomas Westerbeek

"Een top-flexkracht!": dat was de uitspraak van Meat Friends Noord. We hebben het hier over Thomas Westerbeek. Hoe fantastisch is het als het bedrijf waar je bent tewerkgesteld je voor de titel 'Flexkracht van de maand' nomineert. En dan win je ook nog!

Lees verder
Gezocht: Sales Consultant (die veel méér kan dan verkopen…)

Onze organisatie groeit hard. En dat willen we de komende jaren blijven doen! Daarom zijn we op zoek naar een Sales Consultant. Een verkoper en netwerker in hart en nieren, maar ook iemand die opdrachtgevers als geen ander kan adviseren. Meer weten? Commercieel Directeur Erwin Vesters vertelt je hieronder nog veel meer over de vacature. Inclusief wat we jóu te bieden hebben.

Lees verder
De week van… Marcel Wetsels

Als Operationeel Manager beheer je de dagelijkse gang van zaken binnen een bedrijf. Bij Flexspecialisten vervult Marcel Wetsels deze rol met verve. Het is een drukke baan, maar vooral een functie met ontzettend veel uiteenlopende taken en verantwoordelijkheden. In dit blog vertelt Marcel je hoe zijn week eruit ziet.

Lees verder
Werving en selectie 3.0

Afgelopen week hielden ABN AMRO en de ABU een superinteressant seminar over de werving-en-selectiemarkt. Jacklyn was er ook bij en zette de belangrijkste insights voor je op een rij.

Lees verder
Derde Gazelle Award op een rij!

Laat die taart maar komen! We zijn namelijk voor het derde jaar op een rij FD Gazelle. Daarmee behoren we tot de 754 snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Lees verder
Ontbijtsessie met het oog op de toekomst

De flexmarkt is meer en meer een complex krachtenveld. Kandidaten, huisbazen, vakbonden, politiek, opdrachtgevers en intermediairs... Wie heeft invloed, hoe liggen de verhoudingen en wat zijn de ontwikkelingen? Tijdens onze ontbijtsessie van vrijdag 1 december zoomen we uit en in op die vragen: verschillende stakeholders vertellen ons over hún perspectief op de flexmarkt.

Lees verder
Recruiter Henri zoekt een baas

Hij moet nog dertig worden, maar toch is Henri Mels al een van de meest ervaren krachten van ons bedrijf. Als Recruiter werft, spreekt en selecteert hij de juiste kandidaten voor vacatures. En nu de economie enorm aantrekt, is hij daar wel héél druk mee. Daarom is hij op zoek naar een baas. In dit blog vertelt hij waarom hij wel een Recruitment Manager kan gebruiken…

Lees verder
Generatie Z: vinden, boeien en binden!

Het is belangrijk om medewerkers te blijven vinden, boeien en binden. Daarom brachten onze recruiters Henri Mels en Romea Bakker vorige week een bezoek aan de Meet & Greet van het Werkgeversservicepoint Noordoost-Brabant. En daar leerden ze onder meer een aantal belangrijke lessen over de Generatie Z op de arbeidsmarkt!

Lees verder
Flexkracht van de maand september 2017: Grzegorz Slupek

Flexkracht van de maand september is Grzegorz Slupek. Bij de bekendmaking was Accountspecialist Liese Boots minstens net zo enthousiast als de winnaar zelf: "Hij heeft het écht verdiend!" Liese legt uit waarom.

Lees verder
De week van... Quyen Bui

Als Backoffice Medewerker is Quyen Bui erg belangrijk voor onze organisatie. Zij zorgt er immers voor dat alles op administratief gebied tiptop in orde is. Wil je weten wat dat betekent voor haar werkweek? Ze vertelt het je zelf…

Lees verder
Barbecue valt in de smaak!

Het is uitgegroeid tot een traditie: de barbecue die we ieder jaar na de zomervakantie voor onze medewerkers organiseren. Op zaterdag 16 september was het weer zover. Het werd een gezellige avond, die wel in de smaak viel bij Accountspecialist Jimmy van ’t Wout…

Lees verder
Snel overzicht dankzij de nieuwe planningsapp

Bij Flexspecialisten zorgen we ervoor dat onze opdrachtgevers altijd precies weten waar ze aan toe zijn. Datzelfde doen we natuurlijk ook voor onze medewerkers. Daar is onze nieuwe planningsapp een mooi voorbeeld van. In dit blog delen orderpickers Irma Bouwes en Rick Kuhn, werkzaam bij Coop in Gieten, hun eerste ervaringen.

Lees verder
HIER-bijeenkomst 19 september: visie en teambuilding

Bij Flexspecialisten organiseren we elk jaar een aantal HIER-bijeenkomsten. HIER staat voor Helder, Intelligent, Eenvoud en Resultaat: de kernwaarden van onze organisatie. Tijdens de bijeenkomsten draait alles om kennisdeling én kennismaking. Accountspecialist Liese Boots vertelt over de bijeenkomst van 19 september.

Lees verder
Appen met... Birgit

Appen met... Birgit

20 september 2017 | Door Jacklyn Vissers

Birgit Verstegen-Toonen is een van onze fanatieke collega’s op de Sales-afdeling. De leukste afdeling binnen Flexspecialisten, vindt ze zelf. Maar waarom eigenlijk? En naar welke twee nieuwe collega’s zijn ze op zoek? We vroegen het Birgit via WhatsApp.

Lees verder
Column Tom: Beste Lodewijk (7)

Om beurten schrijven Tom Sijpestijn (Algemeen Directeur) en Erwin Vesters (Commercieel Directeur) een column. Deze editie: een laatste open brief aan Lodewijk Asscher.

Lees verder
Roemenië: van de opstart tot de eerste successen!

In het centrum van de Roemeense stad Cluj-Napoca hebben we eerder dit jaar een eigen wervingskantoor geopend: een geweldige stap richting de toekomst. Recruiter Ioana Petrovicescu en Recruitment Support Alin Merdaiu hebben de afgelopen maanden een grote bijdrage geleverd aan de opstart van dit kantoor. In dit blog vertelt Ioana je er alles over.

Lees verder
Wetsvoorstel waardeoverdracht kleine pensioenen

Er is een nieuw wetsvoorstel ingediend bij de Tweede Kamer waarmee het mogelijk wordt om kleine pensioenafspraken van werknemers over te dragen. Dit is goed nieuws voor de uitzendsector én voor alle flexkrachten.

Lees verder
Flexspecialisten Mini van de Week

De Mini van de Week is terug bij MHC Oss! Iedere thuiswedstrijd ontvangt MHC Oss Heren 1 twee jongens en MHC Oss Dames 1 twee meisjes. Tijdens een live video op Instagram werden afgelopen vrijdag de eerste Flexspecialisten Mini’s van de Week bekend gemaakt. Liza Wehberg, Jill Stassar, Mas de Veer en Rick Bokhoven waren de gelukkigen die het spits mochten afbijten. Zij werden gisteren ontvangen in het clubhuis van MHC om de spelers van de selectieteams te ontmoeten. Dit moest natuurlijk wel in stijl, zij ontvingen dan ook een mooi ‘Flexspecialisten Mini van de Week’ trainingsshirt.

Lees verder
Flexkracht van de maand augustus 2017: Dariusz Lyczkowski

Flexkracht van de maand augustus is Dariusz Lyczkowski! Dariusz is een steunpilaar voor onze collega’s in Beilen en Raalte en een inspiratie voor vele flexkrachten. Hij werkt bij meerdere opdrachtgevers en pakt naast zijn reguliere werk ook graag andere taken op. Geen wonder dat hij door verschillende personen is genomineerd en dat hij uiteindelijk ook als winnaar uit de bus is gekomen.

Lees verder
Achter de vacature: Orderpicker/Reachtruckchauffeur

Als specialist op het gebied van food en logistiek komen we de functie 'orderpicker/reachtruckchauffeur' steeds vaker tegen. Maar wat houdt die ‘dubbele’ functie nou eigenlijk in? We vroegen het Johnny Jeurissen, orderpicker/reachtruckchauffeur bij het distributiecentrum van Coop in Gieten.

Lees verder
Roemenen van het eerste uur

Sinds dit jaar hebben we ook een recruitmentkantoor in Cluj-Napoca in Roemenië. Daar zijn we erg blij mee, net als onze eerste Roemeense flexmigranten zelf. Als ‘Roemenen van het eerste uur’ hebben Ana-Maria, Sebastian en Adrian hun plekje in Nederland namelijk helemaal gevonden. In dit blog gunnen ze ons een kijkje in hun ‘nieuwe’ leven!

Lees verder
De week van… Carlijn Kleinsman

Als HR Adviseur houdt Carlijn zich bezig met ons personeelsbeleid. En nu HR Manager Marieke met zwangerschapsverlof is, komen daar ook nog eens wat tijdelijke taken bij. Met al onze openstaande vacatures kun je je dus wel voorstellen dat de week van Carlijn momenteel bommetje vol zit… In dit blog vertelt ze er alles over!

Lees verder
Column Erwin: Opleiden is noodzaak

Erwin Vesters viert dit jaar zijn twintigjarig jubileum in de flexwereld. Een mooie gelegenheid om terug te blikken en vooruit te kijken. Hoe staat de branche er eigenlijk voor? Deze keer zoomt hij in op de noodzaak van opleiden.

Lees verder
7 geslaagden voor basiscursus Nederlands!

Voor het vergroten van de carrièrekansen, voor het verstaanbaar kunnen maken bij alledaagse situaties, voor meer verbinding met de mensen in Nederland of gewoon uit interesse in de Nederlandse taal. Iedereen heeft zo zijn eigen motivatie. Maar allemaal zijn ze fanatiek gestart én geëindigd. Twee weken terug hebben de 7 deelnemers aan de basiscurus Nederlands hun certificaat in ontvangst mogen nemen.

Lees verder
Achter de vacature: Emballagemedewerker

Als specialist op het gebied van food en logistiek, komen we de functie 'emballagemedewerker' vaak tegen. Wat gaat er eigenlijk schuil achter deze vacature? We vroegen het Boyd van Beijnum, emballagemedewerker bij het distributiecentrum van Coop in Deventer.

Lees verder
Flexkracht van de maand juli 2017: Kartiphan Panchalinkam

Kartiphan Panchalinkam werkt ruim een half jaar voor Flexspecialisten. Bij opdrachtgever Coop Gieten kennen ze hem al langer, daar loopt hij nu anderhalf jaar rond. Kartiphan is heel vriendelijk en betrouwbaar maar bovenal de lijm tussen werkgever, opdrachtgever en flexkrachten. De lovende woorden van Intercedenten Peter Miedema en Marcel Pieters hebben de jury overtuigd.

Lees verder
Een nieuw arbeidsvoorwaardenboek

Enkele weken terug hebben alle medewerkers van Flexspecialsiten een nieuw arbeidsvoorwaardenboek ontvangen. Het nieuwe arbeidsvoorwaardenboek zorgt voor nóg meer transparantie en duidelijkheid. Alles wat belangrijk is voor jouw carrière bij Flexspecialisten is nu gebundeld.

Lees verder
HIER-bijeenkomsten: inhoudelijk én gezellig

Bij Flexspecialisten vinden we het belangrijk om van elkaar te leren. Maar we vinden het óók belangrijk om zo nu en dan samen wat leuks te doen. Daarom organiseren we HIER-bijeenkomsten. Wat daar precies gebeurt? We vroegen het aan Accountspecialist Rick van Son.

Lees verder
Appen met… Lissa

Ze vindt het een heerlijke vakantiebaan. Maar na de zomer moet Lissa Groenewoud (22) toch echt weer naar school. De grote vraag is dan ook: wie volgt haar op als Recruitment Support? We vroegen het Lissa zelf… via de app!

Lees verder
Goed nieuws uit Gieten!

Wie door wil groeien, moet zich blijven ontwikkelen. Daar bieden we bij Flexspecialisten dan ook alle ruimte voor. Zoals bij Coop Gieten, waar vijf van onze medewerkers hun reachtruckdiploma haalden.

Lees verder
De CAO voor Uitzendkrachten als app

De ABU heeft een handige app ontwikkeld waarmee heel gemakkelijk gezocht kan worden in de CAO voor Uitzendkrachten. De app bevat de complete cao-tekst van de huidige cao (2012 – 2017), een samenvatting, antwoorden op veel gestelde vragen en handige tools.

Lees verder
Gastblog: ‘Na drie maanden hebben kandidaten weer zin in de volgende stap’

Flexspecialisten en de gemeente Oss onderhouden al jaren goede banden. Bovendien werken we sinds 2016 ook specifieker samen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen. In dit gastblog vertelt Nicole Papen, accountmanager bij de gemeente Oss, hoe we dat doen.

Lees verder
Flexkracht van de maand juni 2017: Tomasz Kieruzel

Hoe leuk is het als een opdrachtgever belt met de vraag of zij één van hun flexkrachten kunnen voordragen voor de titel 'Flexkracht van de maand'? Fromatech Ingredients is zo blij met Tomasz Kieruzel dat ze het écht niet konden laten om hun waardering uit te spreken. Wij worden daar heel vrolijk van, dat is toch waar wij het allemaal voor doen!

Lees verder
Herman Fontijn: “Het ambacht verdwijnt / verandert / komt terug!”

Het slagersvak is in de loop der tijd behoorlijk veranderd. Als iemand daar alles van weet, is het Herman Fontijn. Hij zit al zo’n 40 jaar in het vak, en besloot om na zijn pensioen ‘gewoon’ door te gaan als ambassadeur bij Flexspecialisten. We vroegen hem naar de belangrijkste ontwikkelingen in het vak van de winkelslager.

Lees verder
Op pad met slager Jan!

Van 11 tot en met 13 mei vond de Dag van de Slager plaats. Een mooie gelegenheid om eens met één van onze slagers mee te lopen. Collega Rick van Son deed het en vertelt over zijn werkdag met ambulant slager Jan.

Lees verder
De week van… Steffan Kleijzen

Steffan Kleijzen is onze Operationeel Manager Inhouse Services. Dat betekent dat hij dagelijks bezig is met het slimmer en beter organiseren van het flexwerk dat we bij opdrachtgevers in house doen. Dit waren de hoogtepunten uit zijn week.

Lees verder
Ontbijtsessie bij Flexspecialisten

Flexmigratie is hard aan het veranderen. En dat heeft behoorlijke gevolgen voor de Nederlandse flexmarkt. Tijdens onze ontbijtsessie op vrijdag 9 juni praten we u bij. Eén van de sprekers is Diana Crott, HR-manager bij Van Loon Vlees. Zij vertelt onder meer over de omgang met verschillende culturen op de werkvloer.

Lees verder
Flexkracht van de maand mei 2017: Przemyslaw Bednarczyk

Przemyslaw Bednarczyk is niet door één maar zelfs door twee personen voorgedragen. Een zin uit de nominatie: "Prezemyslaw is een super vriendelijke jongen! Altijd behulpzaam en zeer betrouwbaar, we kunnen altijd op hem rekenen!" Hier kon de jury natuurlijk niet omheen.

Lees verder
Weer vier reachtruck-certificaten!

Bij het maken van de juiste match tussen opdrachtgever en flexkracht speelt opleiding een belangrijke rol. Daarom investeren we daar veel in. Zoals bij Vice Versa, waar afgelopen zaterdag vier van onze flexkrachten hun reachtruck-certificaat haalden.

Lees verder
Column Erwin: Van wetboek naar A4-tje

Erwin Vesters viert dit jaar zijn twintigjarig jubileum in de flexwereld. Een mooie gelegenheid om terug te blikken en vooruit te kijken. Hoe staat de branche er eigenlijk voor? Deze keer zoomt hij in op de almaar toenemende wet- en regelgeving.

Lees verder
Flexkracht van de maand april 2017: Renata Karczewska

Renata is een bekend gezicht binnen Flexspecialisten. Ze is niet alleen geliefd bij onze opdrachtgevers, ook op het hoofdkantoor van Flexspecialisten is Renata kind aan huis. Renata is namelijk huismeester van onze grootste locatie is Oss, en dat doet ze met verve! De titel 'Flexkracht van de maand april' heeft ze meer dan verdiend!

Lees verder
ABU-statement: borg en versterk de allocatiefunctie van de uitzendsector

Uitzendwerk is goed geregeld en goed voor de arbeidsmarkt. Als het aan de ABU ligt blijft dat ook zo. De uitzendkoepel roept de deelnemers aan de coalitiebesprekingen op om de allocatiefunctie van de uitzendsector, dat wil zeggen het bij elkaar brengen van vraag en aanbod van arbeid, te borgen en te versterken.

Lees verder
De eerste maanden Coop: een geweldige uitdaging!

Sinds kort leveren we namelijk de flexkrachten voor drie locaties van Coop: de DC’s in Deventer en Gieten, en de centrale slagerij in Deventer. Inhouse intercedent Jenny van Iersel praat ons bij over een uitdagende periode. Het zijn drukke tijden in het oosten en noorden van het land.

Lees verder
De week van... Pim Springer

Als Inhouse Intercedent zit Pim Springer letterlijk bij klanten in huis. Daar is hij het aanspreekpunt voor onze medewerkers én opdrachtgevers. Zo ziet zijn week eruit.

Lees verder
Bericht uit Roemenië

Wie anticipeert op de bewegingen van de markt, moet af en toe zijn grenzen verleggen. Daarom zijn we momenteel regelmatig in Roemenië, waar we een wervingskantoor aan het opzetten zijn. Zoals we destijds ook een van de eersten in Polen waren. En dat betekent: pionieren!

Lees verder
Paasactie

Paasactie

14 april 2017 | Door Erwin Vesters

Een molen, maar... "l=g"! En wijn is "-n". Volg jij het? De actie van onze commerciële afdeling laat onze hersens kraken. De afgelopen weken hebben zij bij verschillende prospects een rebus afgegeven, hopelijk lukt het iedereen om de puzzel op te lossen!

Lees verder
Flexspecialisten nieuwe hoofdsponsor MHC Oss

Flexspecialisten is de nieuwe hoofdsponsor van MHC Oss en vervangt daarmee na 10 jaar HEMA op de shirts van Heren 1 en Dames 1. Tom Sijpestijn, algemeen directeur van Flexspecialisten: "We zijn er trots op dat we als een van de grootste Osse werkgevers ons kunnen verbinden aan de grootste Osse sportvereniging."

Lees verder
Flexkracht van de maand maart 2017: Marloes Sanders

De inzet van Marloes bleef bij onze opdrachtgever niet onopgemerkt, deze maand ontvangt Marloes een vast contract van Meat Friends Noord. Misschien wel de mooiste beloning die je kan krijgen! Dat weerhield ons er niet van om ook onze waardering uit te spreken en haar te verkiezen tot 'Flexkracht van de maand maart'!

Lees verder

Als specialist op het gebied van Slagers, hebben wij Slagerijen als klant door het gehele land. Om de aanvragen te kunnen invullen hebben wij een groot aantal Ambulant Slagers in dienst. De vraag wat er eigenlijk schuil gaat achter de functie van een Ambulant Slager? We vroegen het Piet van den Deijssel, Ambulant Chefslager en tevens Slager van het jaar 2016.

Lees verder
Column Tom: Beste Lodewijk (6)

Om beurten schrijven Tom Sijpestijn (Algemeen Directeur) en Erwin Vesters (Commercieel Directeur) een column. Deze editie: Tom over de oplossingen van Lodewijk Asscher.

Lees verder
Flexkracht van de maand februari 2017: Aneta Kawczynska

Wij hebben Aneta verrast met een mooie oorkonde! Maar eigenlijk waren wij stiekem zelf een beetje verrast... Namelijk dat Aneta nog niet eerder was verkozen tot 'Flexkracht van de maand'! Al ruim 9 jaar is Aneta bij ons in dienst en zij is één van onze toppers!

Lees verder
De week van... Anna Wierzbowska

Anna Wierzbowska is Supervisor Recruitment bij Workforce. Vanuit Opole stuurt ze de verschillende recruitmentkantoren in Polen, Roemenië en Nederland aan. Anna is verantwoordelijk voor de synergie tussen alle kantoren, de begeleiding van alle Recruiters en ze zorgt samen met onze afdeling Planning voor de beste match. Eind 2016 bracht ze een bezoek aan ons hoofdkantoor in Oss. Zo zag haar week eruit.

Lees verder
Aan de slag bij Coop/ProMessa!

We hebben onlangs een mooie tender binnengehaald! Sinds eind januari verzorgen we de tewerkstelling van orderverzamelaars, reachtruckchauffeurs, productiemedewerkers en slagerijmedewerkers voor Coop DC Deventer, Coop DC Gieten en ProMessa. Een opdracht van bijna een half miljoen arbeidsuren per jaar!

Lees verder
Huismeesters leren van elkaar

Zinvol, drempelverlagend, verhelderend en gewoonweg leuk: dat vinden onze huismeesters van de tweemaandelijkse Huismeestersbijeenkomst. Op 21 februari was er weer een.

Lees verder
Taaltraining voor Poolse flexkrachten


Er is weer een nieuwe groep Poolse flexkrachten gestart met een taaltraining Nederlands. Veertien enthousiaste deelnemers hebben sinds begin februari maar één doel: Nederlands leren!

Lees verder
Flexkracht van de maand januari 2017: Dawid Cieslik

Een nieuw jaar, nog steeds dezelfde spelregels. Iedere maand hebben medewerkers van Flexspecialisten en opdrachtgevers de kans om flexkrachten te nomineren voor de titel 'Flexkracht van de maand'. De jury bestaande uit Jacklyn Vissers (Manager Operations) en Marieke Verstegen (HR Manager) beoordeelt maandelijks alle inzendingen. Inzet, houding, flexibiliteit, kwaliteit en collegialiteit zijn enkele punten waar de jury op let. De allereerste flexkracht van de maand in 2017 is Dawid Cieslik, hij scoorde op alle punten hoog!

Lees verder
De week van... Ties Leenders

Ties Leenders is als HR Stagiaire bij Flexspecialisten een gesprekspartner en ondersteuning  voor verschillende afdelingen binnen Flexspecialisten. Een afwisselende en uitdagende stage.  Zo ziet zijn week eruit.

Lees verder
Column Tom: Beste Lodewijk (5)

Om beurten schrijven Tom Sijpestijn (Algemeen Directeur) en Erwin Vesters (Commercieel Directeur) een column. Deze editie: Tom over ezeltje prik met Lodewijk Asscher.

Lees verder
Kick-Off: knallend begin van 2017

We zijn het nieuwe jaar knallend begonnen. Letterlijk! Met het doorprikken van groene en rode ballonnen op de Kick-Off van 20 januari was de start van 2017 (inter)actief.

Lees verder
“Zonder Piet redden we het niet”

Piet van den Deijssel heeft de titel “ Slager van het jaar 2016” in ontvangst mogen nemen! Piet werkt al vele jaren voor ons en is altijd bereid om door weer en wind naar de klant toe te gaan.

Lees verder
Flexkracht van het jaar 2016: Jolanta Soszynska

Tijd om terug te blikken. Twaalf flexkrachten die het afgelopen jaar een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. Nu allen genomineerd voor de titel 'Flexkracht van het jaar 2016'. Alle kandidaten zijn bijzonder waardevol voor Flexspecialisten, maar er steekt toch één persoon met kop en schouders bovenuit. Jolanta werd door de jury unaniem op de eerste plaats gezet. Afgelopen maandag werd Jolanta verrast met een oorkonde, taart, bloemen en een waardebon!

Lees verder
Flexkracht van de maand december 2016: Adam Patura

Het werk bij de Centrale Diepvies van Jumbo gaat altijd door, dus gaan ook onze flexkrachten daar altijd door. Als iemand de uitdagingen binnen een logistieke omgeving begrijpt, dan is het Adam Patura. Hij vindt het geen probleem om wisselende diensten te draaien en hij blijft wat langer als het nodig is. Adam is flexibel en betrouwbaar, een winnende combinatie. Wij feliciteren Adam met de titel 'Flexkracht van de maand december'!

Lees verder
De week van... Jimmy van 't Wout

Jimmy van 't Wout is als Accountspecialist bij Flexspecialisten gesprekspartner voor een groot aantal klanten. Een afwisselende en verantwoordelijk job. Zo ziet zijn week eruit.

Lees verder
Kerst

Kerst

19 december 2016 | Door Jacklyn Vissers

De dagen voor Kerst maken alle Accountspecialisten en Sales Consulenten weer extra kilometers om alle kerstpresentjes op tijd bij alle relaties te bezorgen.

Lees verder
Flexkracht van de maand november 2016: Daryll Tahalele

Daryll werkt sinds begin februari via Flexspecialisten bij Jumbo Beilen als orderpicker. Door zijn positieve houding, flexibiliteit en betrouwbaarheid is Daryll een graag geziene flexkracht in het distributiecentrum. Voor de collega's van de inhouse locatie een reden om hem te nomineren voor de titel ‘Flexkracht van de maand november’. De jury heeft alle nominaties beoordeeld en uiteindelijk unaniem voor Daryll gekozen!

Lees verder
LEAN: het managen van ‘mensenwerk’

LEAN is mensenwerk, zo schreef ik in mijn vorige blog. Maar dat neemt niet weg dat er goed ‘gemanaged’ moet worden! En dat begint bij een goede voorbereiding.

Lees verder
Column Tom: Beste Lodewijk (4)

Om beurten schrijven Tom Sijpestijn (Algemeen Directeur) en Erwin Vesters (Commercieel Directeur) een column. Deze editie: Tom over de afstandsbediening van Lodewijk Asscher.

Lees verder
Onze leverancier Flexfacility met vlag en wimpel door keuring

Afgelopen week zijn de huizen, die in beheer zijn van Flexfacility, gecontroleerd door Stichting Normering Flexwonen (SNF). De huisvestingslocaties voldoen allen aan de normering van SNF. Het kwaliteitskeurmerk is wederom met een jaar verlengd! 

Lees verder
Achter de vacature: logistiek medewerker

Als specialist in de logistiek, vullen wij regelmatig vacatures binnen de logistieke sector in. De vraag is wat er eigenlijk schuil gaat achter zo'n functie? We vroegen het Robin Zwerver, reachtruckchauffeur warehouse bij Raben.

Lees verder
Oss: logistieke hotspot van formaat

Logistiek is (naast Food) één van onze twee speerpunten. Hoe mooi is het daarom dat we in Oss gevestigd zijn? Oss staat in de meeste lijstjes van logistieke hotspots namelijk op plek 4. Dat is aangenaam ondernemen, ook voor ons!

Lees verder
De week van... Marit Foolen

Marit Foolen startte direct na haar opleiding Bedrijfskunde bij Flexspecialisten. Eerst twee weken op de inhouse-vestiging in Raalte, sinds de derde week van oktober als Sales Support Medewerker in Oss. Zo ziet haar week eruit.

Lees verder
PPA-ontbijt: feest der herkenning

Soms kan het er heel serieus aan toe gaan tijdens onze ontbijtsessies. Andere keren wordt er juist ontzettend veel gelachen. Levina de Vreeze zorgde vrijdag voor de ultieme combinatie. Ze vertelde uitvoerig over de Persoonlijk Profiel Analyse (PPA) en zorgde ondertussen voor een feest der herkenning.

Lees verder
Flexkracht van de maand oktober 2016: Krzysztof Zychlinski

Krzystof werkt pas een half jaar bij Van Loon Vlees in Best en is door zijn inzet en zijn positieve houding nu al doorgestroomd van de functie van Productiemedewerker naar de functie van Voorman. Een reden om hem te nomineren voor de titel 'Flexkracht van de maand november'. Door zijn flexibiliteit en zijn betrokkenheid is hij ook nog eens als winnaar uit de bus gekomen!

Lees verder
Column Erwin: Trump en het presidentschap: mismatch van de eeuw

Om beurten schrijven Tom Sijpestijn (Algemeen Directeur) en Erwin Vesters (Commercieel Directeur) een column. Deze editie: Donald Trump.

Lees verder
Wederom FD Gazelle Award voor Flexspecialisten

We behoren voor het tweede jaar op rij tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland!

Lees verder

Marieke Verstegen is HR Manager bij Flexspecialisten. Zij houdt zich bezig met de rol van medewerkers binnen Flexspecialisten en is mede verantwoordelijk voor de totstandkoming van het strategisch organisatiebeleid.

Lees verder
Leerzame ontbijtsessie (met gratis analyse)

Hoe ontdek je waar de krachten van je kandidaat liggen? Hoe krijg je beter inzicht in diens persoonlijkheid? En hoe maak je met behulp van een PPA (Persoonlijke Profiel Analyse) een juiste match tussen kandidaat en vacature? Schuif op 4 november aan tijdens een leerzame ontbijtsessie met dé specialist op dit gebied: Levina de Vreeze.

Lees verder
Netwerken met een ambachtelijk randje

Het Foodcenter in Amsterdam was afgelopen 10 en 11 oktober het decor van de VAS-beurs. Accountmanager Rick van Son en recruiter Henri Mels waren er uiteraard bij.

Lees verder
Achter de vacature: aanspreekpunt centrale slagerij

Als specialist in de food sector, vullen wij regelmatig vacatures binnen de vleesbranche in. De vraag is wat er eigenlijk schuil gaat achter de functie van een productiemedewerker? We vroegen het Wenda Park, aanspreekpunt in de Centrale Slagerij van Jumbo Supermarkten.

Lees verder
Flexkracht van de maand september 2016: Dederova Jana

Dederova Jana is door Key Accountspecialist Bart van Doorn voorgedragen voor de titel 'Flexkracht van de maand september': "Dederova steekt er echt met kop en schouders bovenuit! Ze is een voorbeeld voor anderen; ze is volhardend, altijd positief, draait haar handen nergens voor om en ze is zeer behulpzaam!" Voor de jury een meer dan goede reden om te kiezen voor Dederova.

Lees verder
Flexkracht van de maand augustus 2016: Mariusz Przewozniczuk

Accountspecialist Coen Creugers weet ons te overtuigen: "Mariusz Prezewozniczuk is iemand waar ik op kan bouwen! Hij is zeer flexibel en denkt altijd met ons mee!". De titel 'Flexkracht van de maand augustus' gaat dan ook naar Mariusz!

Lees verder
Column Tom: Beste Lodewijk (3)

Om beurten schrijven Tom Sijpestijn (Algemeen Directeur) en Erwin Vesters (Commercieel Directeur) een column. Deze editie: Tom over de symboolpolitiek van Lodewijk Asscher.

Lees verder
Flexkracht van de maand juli 2016: Jessica Szymaniak

Deze maand ontvingen wij een hele leuk mail van Mark de Jonge, Supervisor E-commerce bij Bleckmann: "Ik zou het leuk vinden als Jessica Szymaniak 'Flexkracht van de maand juli' wordt! Jessica is een harde werker en denkt altijd mee in het belang van de klant." En zo geschiedde, Jessica heeft de oorkonde inmiddels in ontvangst mogen nemen!

Lees verder
Zomerproject bij de Bijenkorf: win-win-win

Net als de afgelopen jaren, voeren we deze zomer in samenwerking met het magazijn van de Bijenkorf een succesvol zomerproject uit. Het geheim? Werkervaringsplekken met Poolse studenten.

Lees verder
De week van.... recruiter Henri Mels

Henri Mels is Recruiter bij Flexspecialisten. Hij speurt, spreekt, selecteert en enthousiasmeert mensen die op zoek zijn naar een baan. Dit is zijn week.

Lees verder
Flexkracht van de maand juni 2016: Atta Amiri

Atta Amiri heeft een mooie oorkonde in ontvangst mogen nemen. De titel 'Flexkracht van de maand juni' heeft hij écht verdiend, hij maakt de naam 'flexkracht' namelijk meer dan waar!

Lees verder
Column Erwin: And the winner is… Wales!

Om beurten schrijven Tom Sijpestijn (Algemeen Directeur) en Erwin Vesters (Commercieel Directeur) een column. Deze editie: Erwin over het EK voetbal.

Lees verder
Ontslagrecht door Wet werk en zekerheid niet vereenvoudigd

De invoering van de Wet werk en zekerheid per juli 2015 heeft ervoor gezorgd dat de wetgever maar liefst één doelstelling heeft behaald, namelijk verlaging van de ontslagvergoedingen. Daarentegen is het voor werkgevers veel lastiger geworden personeel de hand te schudden. Gemiddeld vier van de tien ontslagverzoeken worden door rechters van de hand gewezen.

Lees verder
LEAN ontbijtje

LEAN ontbijtje

28 juni 2016 | Door Twan Vrijsen

Nee, snoozen was er niet bij tijdens onze laatste ontbijtsessie! Samen met LEAN-expert Harry Jonker bespraken we wat LEAN kan betekenen binnen het bedrijf.

Lees verder
Achter de vacature: reachtruckchauffeur

Als specialist in de logistieke sector vullen wij regelmatig chauffeursvacatures in. Maar wat gaat er eigenlijk schuil achter de functie van een Hef- of Reachtruckchauffeur? We vroegen het Bartosz Waller, Reachtruckchauffeur bij Vice Versa.

Lees verder
Column Tom: Beste Lodewijk (2)

Om beurten schrijven Tom Sijpestijn (Algemeen Directeur) en Erwin Vesters (Commercieel Directeur) een column. Deze editie: Tom over zijn bezoek aan het CIETT Congres in Delhi, India.

Lees verder
Bijzondere ontbijtsessie bij Flexspecialisten

Veel bedrijven (denken te) weten wat LEAN betekent: maximale klantwaarde realiseren met zo min mogelijk verspillingen. Maar dat is te kort door de bocht! Althans, volgens onze LEAN-expert Harry Jonker. Volgens hem draait LEAN vooral om pijn. En om potten pindakaas… Op vrijdag 17 juni vertelt hij hoe dat zit, tijdens een eigenzinnige ontbijtsessie bij Flexspecialisten.

Lees verder
Flexkracht van de maand mei 2016: Jolanta Soszynska

Jolanta is niet één keer maar gewoon meerdere keren voorgedragen voor een nomintatie. Verschillende collega's van Flexspecialisten hebben aangegeven dat Jolanta de titel 'Flexkracht van de maand mei'  verdient. De jury kon er dan ook niet omheen, vorige week hebben de oorkonde dan ook aan haar overhandigd!

Lees verder
Voor in uw agenda: ontbijtsessie op vrijdag 17 juni

Op vrijdag 17 juni organiseren we weer een ontbijtsessie. Zowel smakelijk als inhoudelijk een ochtend die u niet wilt missen.

Lees verder
Flexkracht van de maand april 2016: Natalia Lakomiec

Deze maand was de keuze niet moeilijk, iedereen was het unaniem met elkaar eens. Natalia Lakomiec is dan ook volkomen terecht in het zonnetje gezet. Met haar inzet en betrokkenheid heeft ze de titel "Flexkracht van de maand" meer dan verdiend.

Lees verder
Flexspecialisten Taaltraining

Gisteren is weer een Flexspecialisten Taaltraining van start gegaan. In totaal nemen nu 26 Poolse flexkrachten deel aan de training, over ongeveer 4 maanden hopen zij in het Nederlands te kunnen communiceren.

Lees verder
Column Erwin: Het einde van het bijbaantje

Om beurten schrijven Tom Sijpestijn (Algemeen Directeur) en Erwin Vesters (Commercieel Directeur) een column. Erwin vertelt over bijbaantjes en robots.

Lees verder
Achter de vacature: Slager

Als specialist in de foodsector, vullen wij regelmatig vacatures binnen de supermarktbranche en vleesverwerkende industrie in. Maar wat gaat er eigenlijk schuil achter de functie van een Chef Slager, Versmedewerk(st)er of Teamleider. We vroegen het Ronald van der Wijk, Horeca slager bij Hanos/Van der Zee.

Lees verder
Flexkracht van de maand maart 2016: Beata Olearczuk

Beata is de steun en toeverlaat van de Teamleiders van Magazijn de Bijenkorf, maar ook de Voormannen en Coördinatoren van Flexspecialisten kunnen haar niet missen. Niemand was dan ook verwonderd toen Beata de oorkonde "Flexkracht van de maand maart" kreeg uitgereikt.

Lees verder
Eén keurmerk voor huisvesting arbeidsmigranten

Al een tijdje bestaat vanuit de markt en de lokale overheden de wens om de kwaliteit van de huisvesting van arbeidsmigranten op een éénduidige manier te certificeren. Stichting Normering Flexwonen (SNF) en Stichting Keurmerk Internationale Arbeidsbemiddeling (SKIA) hebben met het ondertekenen van een convenant tot een uniform keurmerk gehoor gegeven aan deze wens.

Lees verder
Samenwerken vanuit wederzijds vertrouwen, begrip en transparantie

Ongelooflijk trots dat we afgelopen week het convenant horizontaal toezicht met de Belastingdienst hebben mogen ondertekenen. Onze fiscale processen zijn op orde en eventuele vraagstukken zijn vooraf besproken met de Belastingdienst. De Belastingdienst zal zich voortaan beperken tot monitoring van het proces. Het eerdere terugtrekken van de vakbonden uit SNA is hiermee voor ons een futiliteit geworden.

Lees verder
CAO voor Uitzendkrachten algemeen verbindend verklaard

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de CAO voor Uitzendkrachten 2012 – 2017 algemeen verbindend verklaard. De periode van algemeenverbindendverklaring gaat in op 25 maart 2016 en loopt tot en met 4 november 2017.

Lees verder
De 3 B’s van LEAN

De 3 B’s van LEAN

23 maart 2016 | Door Twan Vrijsen

LEAN moet je gewoon dóen, zei een collega pas tegen me. Nee, zei ik, LEAN moet je zíjn. Want als LEAN niet tussen de oren zit, komt het proces tot stilstand.

Lees verder
Wat gebeurt er met mijn WW-uitkering?

De afgelopen jaren is er veel veranderd in de regelgeving omtrent de WW-uitkering. Hierdoor weten veel werkzoekenden met een WW-uitkering niet precies welke regeling op hen van toepassing is.

Lees verder
Flexkracht van de maand februari 2016: Anja Bosgoed

Anja Bosgoed is "Flexkracht van de maand februari"! Anja werkt als logistiek medewerker op afdeling Diepvries van Jumbo DC Raalte.

Lees verder
Achter de vacature: QA Manager

Als specialist in de foodsector, vullen wij regelmatig Quality Assurance-vacatures in. Maar wat gaat er eigenlijk schuil achter de functie van een QA manager, levensmiddelentechnoloog of kwaliteitsmedewerker? We vroegen het Antoine van den Akker, Jr. QA Manager bij Van Ruiten Food.

Lees verder
'Wij gaan spijkers met koppen slaan'

Tradiegetrouw trappen we bij Flexspecialisten een nieuw jaar af met een Kick Off, een ochtendsessie waarin we de doelstellingen en ambities met elkaar delen. Dit jaar met een duidelijk thema: 'Wij gaan spijkers met koppen slaan'! Sales Consultant Rosanne doet verslag én kijkt vooruit.

Lees verder
Flexkracht van de maand januari 2016: Joachim Skrzipek

Joachim Skrzipek werkt al meer dan 13 jaar voor Flexspecialisten. Hij is een van de allereerste flexkrachten die door Workforce, onderdeel van Flexspecialisten, is gerekruteerd in Polen. Wij zijn nog steeds blij dat Joachim deel uitmaakt van het team. Vanwege zijn loyaliteit en zijn positieve bijdrage verdient Joachim de oorkonde Flexkracht van de maand januari 2016.

Lees verder
Gevolgen wet DBA

Gevolgen wet DBA

8 februari 2016 | Door Marieke Verstegen

Vorige week heeft de Eerste Kamer de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) met een ruime meerderheid aangenomen. Op 1 mei 2016 treedt de wet in werking.  Op die datum zal dan ook de huidige Verklaring arbeidsrelatie (VAR) verdwijnen.

Lees verder
Flexkracht van het jaar 2015: Renata Duraj

Renata is zeer flexibel, ze wil het graag goed doen en neemt geen genoegen met minder. Ze heeft haar werkzaamheden altijd naar volle tevredenheid verricht van zowel Flexspecialisten als van de opdrachtgevers waar ze is tewerkgesteld. Niets is haar te veel, of het nu gaat om schoonmaak- of productiewerkzaamheden, Renata doet het altijd met veel enthousiasme. Niet vreemd dus dat Renate Duraj is verkozen tot “Flexwerker van het jaar 2015”!

Lees verder
Slager van het jaar 2015: Hans Kling

Hij is multi-inzetbaar, flexibel en altijd bereid om te helpen. Hij kent het vak als geen ander. En hij deinst er niet voor terug om de nodige kilometers te maken. Niet gek dus dat Hans Kling is uitgeroepen tot onze Slager van het Jaar 2015!

Lees verder
Flexkracht van de maand december 2015: Paulina Habuda

Zij kan op meerdere plekken worden ingezet en weet van aanpakken. Paulina weet haar collega’s op een positieve manier te motiveren en het team kan op haar bouwen. Het is daarom geen verrassing dat Paulina Habuda is verkozen tot "Flexkracht van de maand december".

Lees verder
Column Tom: Beste Lodewijk (1)

Om beurten schrijven Tom Sijpestijn (Algemeen Directeur) en Erwin Vesters (Commercieel Directeur) een column. Tom trapt af met zijn kijk op 2015 en 2016. 

Lees verder
Moet ik mij als ZZP’er zorgen maken over de verdwijning van de VAR verklaring?

De wet Deregulering beoordeling arbeidsrelaties (wet DBA), die de VAR moet vervangen, zal niet per 1 januari 2016 ingaan. Staatssecretaris Wiebes houdt als streefdatum voor de inwerkingtreding 1 april 2016 aan. Dit betekent dat de VAR gehandhaafd blijft tot 1 april 2016 en er een coulanceperiode van kracht is tot 1 januari 2017.

Lees verder
Flexspecialisten bij snelst groeiende bedrijven van Nederland

Goed nieuws van Het Financieele Dagblad: we behoren tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Daarvoor hebben we van het FD een Gazellen Award ontvangen. 

Lees verder
Flexkracht van de maand november 2015: Remco Wienen

Iedere maand mogen medewerkers én opdrachtgevers van Flexspecialisten iemand nomineren voor de titel “Flexkracht van de Maand”. De Inhouse Intercedentes in Beilen hebben met heel veel enthousiasme Remco Wienen voorgedragen, en hij is deze maand ook als winnaar uit de bus gekomen.

Lees verder
Handen uit de mouwen tijdens MeewerkWeek

Afgelopen week vond de eerste editie van de Nationale MeewerkWeek plaats. CSU heeft directieleden en managers uitgedaagd om tijdens deze week één dagdeel op de werkvloer aan de slag te gaan. Die uitdaging zijn we niet uit de weg gegaan.

Lees verder
Flexkracht van de maand oktober 2015: Karolina Sobon

“Karolina hoef je iets maar één keer uit te leggen!” vertelt Willy Grooters, productieleider bij Van der Zee. “Ze pakt alles heel snel op en ze komt ook met eigen ideeën. Dat kunnen we erg waarderen bij van der Zee.” Haar proactieve houding, fantastische inzet en vrolijke glimlach heeft ervoor gezorgd dat ze zeer verdiend flexkracht van de maand november is geworden.

Lees verder
Flexkracht van de maand september 2015: Anna Koprucha

Anna Koprucha werkt al ruim een jaar voor Flexspecialisten. Sinds enkele maanden is Anna bij De Keuken van Distrivers in Hoogeveen tewerkgesteld. Ze was daar de eerste Poolse medewerker en heeft zich - ondanks een taalbarrière - de werkzaamheden heel goed eigen gemaakt.

Lees verder
Flexspecialisten is uitgeroepen tot 'Flexspecialist van het jaar 2015'!

Flexspecialisten is woensdag 24 juni tijdens een feestelijke uitreiking in Maarssen uitgeroepen tot ‘Flexspecialist van het jaar 2015’. Opdrachtgevers en uitzendkrachten beoordeelden Flexspecialisten met de hoogste score.

Lees verder
«
»
Blijf bij met ons werkblog

Op dit werkblog publiceren de professionals van Flexspecialisten artikelen over ontwikkelingen in de branche, bij onze klanten en in onze eigen organisatie. We delen graag onze kennis met u.

Bijblijven?

Wil jij regelmatig nieuws ontvangen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

@FLEXSPECIALIST
Op dinsdag 6 februari stapten 1.300 Osse middelbare scholieren op de fiets voor de #Jongeren #Bedrijvendag. Ze kreg... https://t.co/XfXwhble2P
07-02-2018 13:43

Twitter Volg ons op Twitter

Inloggen Flexportal

 

      

Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl