In de serie ‘De week van…’ laten we afwisselend een medewerker aan het woord die je meeneemt door een kijkje te geven in zijn of haar werkweek. Vele mensen en vele functies, maar niet één week is hetzelfde. Deze week geven we het woord aan Stijn Popelier. Als Accountmanager bij Flexspecialisten is Stijn een gesprekspartner voor een groot aantal klanten. Een afwisselende en verantwoordelijk job en zo ziet zijn week eruit.

Maandag

Geen rustige maandagochtend op kantoor, maar direct een overleg bij een opdrachtgever in Bergen op Zoom . De belangrijkste gespreksonderwerpen bij een overleg aan het begin van het jaar zijn de veranderingen die in 2021 gaan plaatsvinden nog eens afstemmen en een terugblik op de ervaringen van 2020. In deze tijd waarin er veel van onze flexibele instelling verwacht werd van zowel de opdrachtgever als Flexspecialisten hebben we genoeg te bespreken. Na een goed gesprek ga ik weer terug naar kantoor. Mijn mailbox is inmiddels erg vol gelopen. Naast dat je als Accountmanager uren ontvangt van alle opdrachtgevers, die je ook dient te controleren, krijg je ook mails met allerlei vragen. Dit kan zijn over wijzigingen die in het weekend hebben plaatsgevonden en waar de opdrachtgever(s) nog vragen over hebben of extra aanvragen die toch nog nodig zijn. Gelukkig werk ik samen met een collega (Flexsupport), die mij in deze betreffende zaken kan ondersteunen. Voor het einde van de dag dienen ook altijd de correctie- ,klachten- weekrapportage- en KPI documenten ingevuld te zijn. Tot slot moet de forecast helemaal up-to-date zijn voor de desbetreffende week en de komende vier weken.

Dinsdag

Door de drukte van gisteren heb ik nog geen verslag kunnen maken van het overleg van gisteren. Ik was dus van plan om mijn dag hiermee te beginnen. Maar 5 minuten na binnenkomst kreeg ik te horen dat een taxibusje met daarin onze flexkrachten met autopech langs de snelweg stil stond. Door snel te schakelen met collega’s van de Planning en Flexsupport konden we snel ander vervoer voor onze flexkrachten regelen, waardoor ze toch bij de opdrachtgever konden gaan werken. Vervolgens hoorde ik dat een goede flexkracht wilde stoppen en terugging naar zijn thuisland Polen. Ik ben zelf naar hem toe gereden om te horen wat er aan de hand was en kon deze persoon overtuigen dat er genoeg werkzaamheden zijn binnen Flexspecialisten die hem erg zullen bevallen. Deze persoon gaat nu weer starten bij een andere opdrachtgever. Nu even het verslag afmaken want vanmiddag staat het wekelijks overleg met de afdeling gepland. Hier wordt samen met andere Accountmanagers, Operationeel Manager en de Planner de belangrijkste zaken besproken van afgelopen week en aankomende weken.

Woensdag en Donderdag

Op woensdag en donderdag probeer ik zoveel mogelijk klanten te bezoeken. Het lukt helaas niet om alle klanten iedere week te zien. Dit omdat ik het erg belangrijk vind om de tijd te nemen voor een klant en zoveel mogelijk mensen te spreken als ik ze bezoek. Denk hierbij aan Voormannen, Supervisors en Managers. Helaas is dat nu in deze tijd ook een uitdaging geworden en bespreken we veel online via Skype. Wanneer het mogelijk is en we volgens de RIVM -regels elkaar kunnen spreken merk ik dat een overleg sneller gaat en prettiger verloopt. Maar ja, we passen ons aan en worden creatief met de mogelijkheden die er zijn om toch in goed contact te blijven met elkaar. Naast klantenbinding wil ik ook weten hoe het ervoor staat bij de klant. Zo is het belangrijk om de forecast goed af te stemmen, zodat ik de aanvragen tijdig kan uitzetten en zorgen dat deze worden ingevuld.

Vrijdag

De week is voorbij gevlogen. Om 10:00 uur staat er een scrum meeting gepland. Hierbij worden alle personen die dit weekend zullen aankomen vanuit Polen nog eens goed besproken. Dit wordt gedaan omdat opdrachtgevers wel eens van hun beslissing kunnen afwijken. Zo worden aanvragen geannuleerd of vergroot. Ik plan ook altijd een overleg in met mijn collega Flexsupport om de belangrijkste zaken van onze klanten te bespreken. Het is erg belangrijk dat je een goed team vormt. Vrijdag is ook de dag dat alle planningen van volgende week worden verzonden naar de opdrachtgevers. Ik probeer vandaag op tijd klaar te zijn want er staat om 18:30 uur een digitale borrel gepland. De vrijmibo’s zijn altijd erg gezellig, zelfs online!