7 geslaagden voor basiscursus Nederlands!

10 augustus 2017
7 geslaagden voor basiscursus Nederlands!

Voor het vergroten van de carrièrekansen, voor het verstaanbaar kunnen maken bij alledaagse situaties, voor meer verbinding met de mensen in Nederland of gewoon uit interesse in de Nederlandse taal. Iedereen heeft zo zijn eigen motivatie. Maar allemaal zijn ze fanatiek gestart én geëindigd. Twee weken terug hebben de 7 deelnemers aan de basiscurus Nederlands hun certificaat in ontvangst mogen nemen.

Een aantal van de deelnemers spreekt goed Engels. Hiermee kunnen zij zich doorgaans prima redden, veel Nederlanders spreken goed Engels. Toch geven zij aan het prettig te vinden nu ook in het Nederlands te kunnen communiceren. Deelnemer Sandra Szczedzina: “Mensen kijken dan toch anders naar je. Soms word ik geconfronteerd met vooroordelen over Poolse flexmigranten. Als je de taal spreekt maak je makkelijker contact en kun je de vooroordelen sneller wegnemen.”


Onlogische taal

Lezen, schrijven, spreken en luisteren, het komt allemaal aan bod tijdens de cursus. Maar dan wel alleen de onderdelen van de Nederlandse taal die de flexmigranten meteen kunnen gebruiken. Voor de meeste Poolse flexmigranten is het leren van de Nederlandse taal niet eenvoudig. Vooral onze grammatica is niet heel logisch. Veel taalregels zijn niet te verklaren, het is een kwestie van aanvoelen. Maar het is niet erg als ze grammaticaal nog wat fouten maken, als ze zich maar verstaanbaar kunnen maken.   


Voldoening

De ervaringen van Sandra zijn heel positief. Sandra: “De sfeer in de groep was heel fijn. Iedereen was enorm gemotiveerd, iedereen doet dit naast een fulltime baan en wil er de uren dat we bij elkaar zijn echt het beste van maken! Ik heb de afgelopen 6 maanden veel geleerd. Natuurlijk ben ik nog niet klaar, eigenlijk begint het nu pas. Ik hoop de komende periode veel te kunnen oefenen. Iedereen die de kans krijgt om een cursus te volgen raad ik aan dit meteen te doen. Het geeft veel voldoening!”


De basiscursus Nederlands is georganiseerd door Flexspecialisten in samenwerking met Jumacom en Het Flexhuis.
8.317 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu