ABU-statement: borg en versterk de allocatiefunctie van de uitzendsector

21 april 2017
ABU-statement: borg en versterk de allocatiefunctie van de uitzendsector

Uitzendwerk is goed geregeld en goed voor de arbeidsmarkt. Als het aan de ABU ligt blijft dat ook zo. De uitzendkoepel roept de deelnemers aan de coalitiebesprekingen op om de allocatiefunctie van de uitzendsector, dat wil zeggen het bij elkaar brengen van vraag en aanbod van arbeid, te borgen en te versterken.

ABU, waar Flexspecialisten-directeur Tom Sijpestijn al jarenlang bestuurslid is, is de grootste werkgeversorganisatie binnen de uitzendbranche. We staan aan de vooravond van een nieuw kabinet. Een kabinet dat, als het aan de ABU ligt, de arbeidsmarkt met stip op nummer 1 zet. Het gaat daarbij om meer werk, een inclusieve arbeidsmarkt en meer zekerheid voor mensen. De uitzendbranche wil hierbij een rol spelen. Belangrijk is wel dat de kern van uitzendwerk intact blijft.


ABU-directeur Jurrien Koops: “In veel discussies over flexibel werk gaat het over uitzenden. Terwijl uitzenden slechts 8% van de flexibele schil uitmaakt. Tegelijkertijd heeft uitzenden een belangrijke functie op de Nederlandse arbeidsmarkt en biedt het in vergelijking met andere vormen van flexibel werk een goede balans tussen flexibiliteit en zekerheid."

 
Bijdrage aan de arbeidsmarkt

De branche is een van de grootste werkgevers in Nederland: in 2015 waren er ruim 770.000 uitzendkrachten aan het werk. Het gaat daarbij niet om ‘kleine baantjes’: 48% van de uitzendkrachten werkt meer dan 36 uur per week en 40% is langer dan een jaar werkzaam als uitzendkracht. Het aandeel uitzendkrachten binnen de werkzame beroepsbevolking is 3%. Uit cijfers van UWV blijkt dat de uitzendbranche 30% van de mensen die vanuit de WW weer aan de slag gaan, duurzaam aan het werk helpt.


Lees hier het statement Uitzendwerk. Goed geregeld.

6.961 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu