Achter de vacature: aanspreekpunt centrale slagerij

10 oktober 2016
Achter de vacature: aanspreekpunt centrale slagerij

Als specialist in de food sector, vullen wij regelmatig vacatures binnen de vleesbranche in. De vraag is wat er eigenlijk schuil gaat achter de functie van een productiemedewerker? We vroegen het Wenda Park, aanspreekpunt in de Centrale Slagerij van Jumbo Supermarkten.


‘Wenda Park het manusje van alles binnen Jumbo.’


• Wenda, hoe lang ben je al werkzaam bij Jumbo?
Ik werk hier sinds november 2011. Eerlijk gezegd heb ik de eerste week best even moeten wennen. Ik moest er aan de productielijn voor zorgen dat de karbonades op een bepaalde manier in het bakje lagen. Nu ben ik vijf jaar verder en voel me hier helemaal thuis. Inmiddels werk ik met veel plezier als aanspreekpunt.


Hoe ben je in de slagerij van Jumbo terechtgekomen?
Vanaf mijn 16e hielp ik altijd mijn vader mee op de benzinepomp en in de garage. Dat heb ik 21 jaar gedaan.  Toen mijn vader ging stoppen wilde hij graag dat ik het over zou nemen, maar die ambitie had ik niet. Ik kwam via-via terecht in een Natuurvoedingswinkel en later bij een Duitse bakker en een productiebedrijf in Veendam. Tot het moment dat ik gebeld werd of ik niet bij Jumbo in Beilen aan de slag wilde.


• Wat vind je het leukste aan je functie?
Het interessante aan het werken met vlees is om te zien hoe er een mooi eindproduct van gemaakt wordt. Het is hard werken, maar er zijn zoveel leuke collega’s. Die omgang is erg prettig, maar tegelijkertijd moeten we ervoor zorgen dat er zo goed mogelijk gepresteerd wordt met zo weinig mogelijk uren, dus zo snel mogelijk klaar zijn met de productie op een dag.


• Wat is je persoonlijke ambitie?

Als productiemedewerkers heb je mogelijkheden om door te groeien, bijvoorbeeld tot machinebediende. Maar zo zijn er meer bijzondere posities op de afdeling. Ik ben begonnen met het opleggen van  vlees in bakjes, maar werkte al snel met de vormmachine en de ballenmachine. Die kende ik op mijn duimpje.

Toen ze ruim 1,5 jaar geleden aanspreekpunten op de werkvloer zochten, werd ik benaderd  door een van de groepsleiders. Ik ben happy dat ik die stap gezet hebt. Als het er in zit zou ik uiteindelijk wel groepsleider willen worden of zelfs productieleider :).


• Waarom zou je anderen aanraden om hier te komen werken?

Er heerst een prettige sfeer op de werkvloer, je hebt prima arbeidsomstandigheden en niet te vergeten de allerleukste aanspreekpunten hahaha!Het profiel van een medewerker slagerij

 
• Affiniteit met: de vleessector en het aansturen van productieteams. Zorgen dat de productie op tijd is, is elke dag weer een uitdaging.
• Persoonlijke kenmerken: collegiaal, nauwkeurig en hygiënisch en niet te beroerd om aan te pakken.
12.661 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu