Achter de vacature: reachtruckchauffeur

20 juni 2016
Achter de vacature: reachtruckchauffeur

Als specialist in de logistieke sector vullen wij regelmatig chauffeursvacatures in. Maar wat gaat er eigenlijk schuil achter de functie van een Hef- of Reachtruckchauffeur? We vroegen het Bartosz Waller, Reachtruckchauffeur bij Vice Versa.


• Bartosz, hoe lang ben je al werkzaam in Nederland?
Ik werk nu ongeveer 4 jaar in Nederland. Ik heb meer dan 3 jaar gewerkt voor andere bedrijven. Sinds een half jaar werk ik voor Flexspecialisten

Waarom heb je destijds besloten om hier in Nederland te komen werken?
Mijn zwager had al eerder gewerkt in Nederland en zei dat het een prettig land was om te werken. Ik hou van een uitdaging, dus besloot de gok te wagen. Momenteel ben ik ook Nederlands aan het leren. Ik wil hier graag blijven wonen. De mensen zijn over het algemeen heel open en vrolijk en in die vier jaar heb ik ook een hele leuke vriendenkring opgebouwd. Het bevalt me heel goed hier.

Hoe ben je in contact gekomen met Flexspecialisten?
Ik heb me aangemeld via de website van Flexspecialisten. Ik heb toen mijn cv opgestuurd en vlak daarna werd er contact met mij opgenomen.

• Kun je ons iets meer vertellen over je dagelijkse werkzaamheden bij Vice Versa?
Ik werk op de reachtruck. Dit doe ik het grootste gedeelte van mijn werktijd. Ik heb inmiddels 8 jaar ervaring op de reachtruck, dus ik weet wat er van mij verwacht wordt. Als er andere werkzaamheden zijn die op dat moment voorrang hebben, pak ik dat op. Bijvoorbeeld het laden en lossen. Het kan voorkomen dat een truck voor onderhoud moet of er even geen order is. Op zulke moment doe ik wat er voor handen is.
• Wat vind je op dit moment de mooiste uitdaging in je functie?
Door mijn ervaring ben ik steeds beter geworden in mijn werk. Ik vind het leuk om mezelf hierin uit te blijven dagen en mezelf te blijven verbeteren. Ik vind het nu heel prettig dat ik een stabiele woon- en werkomgeving heb. Vanuit hier wil ik weer verder gaan bouwen.

• Wat is je persoonlijke ambitie?
 In het verleden heb ik gewerkt als teamleider, waarbij ik een vrij grote groep medewerkers mocht aansturen. Dit vond ik erg leuk om te doen, omdat je dan ook direct met mensen aan het werk bent. Het is een uitdaging om iedereen op zijn eigen manier te motiveren om het beste werk te leveren. Dit zou ik in de toekomst weer graag oppakken. Maar zoals ik zei, is het voor nu prettig dat alles een periode stabiel is.

• Waarom zou je andere Poolse mensen aan raden om hier te komen werken?
Ik zou het zeker aanraden. Zoals ik eerder aangaf, vind ik het een heel prettig land om te wonen en te werken. Het is belangrijk dat je je hier zelf ook volledig voor inzet, maar dat geldt overal. Ik vind het vooral heel leuk dat mensen hier zo vrolijk overkomen en er veel diversiteit is in cultuur en achtergrond.Het profiel van een Reachtruckchauffeur


• Opleiding: reachtruckcertificaat
• Affiniteit met logistiek, houden van uitdagingen, omgaan met druk
• Persoonlijke kenmerken: stressbestendig, ordelijk, gemotiveerd, aanpakker
 

13.664 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu