Achter de vacature: Slager

22 april 2016
Achter de vacature: Slager

Als specialist in de foodsector, vullen wij regelmatig vacatures binnen de supermarktbranche en vleesverwerkende industrie in. Maar wat gaat er eigenlijk schuil achter de functie van een Chef Slager, Versmedewerk(st)er of Teamleider. We vroegen het Ronald van der Wijk, Horeca slager bij Hanos/Van der Zee.


Kun je ons iets meer vertellen over je dagelijkse werkzaamheden binnen Hanos/Van der Zee?

De dag start met het snijden van bestellingen die s ’nachts zijn gedaan. Er kan namelijk 24 uur per dag besteld worden. Ik start om 5.00 uur met het produceren van niet reguliere producten (aparte gewichten voor vlees etc.) die niet op voorraad zijn. Daarna is het vooral de winkel op orde brengen, stickeren, uitpakken en veelal portioneren van vlees. Op woensdag wordt er bijvoorbeeld minder gesneden omdat dan de vracht binnen komt en dan moet er meer uitgepakt worden. Tussen 13.00 - 14.00 uur ben ik klaar met werken. Ik werk 5 dagen in de week verdeeld over maandag t/m zaterdag. Mijn vrije dag is afhankelijk van de week.


• Wat vind je op dit moment de mooiste uitdaging in je functie?

Het maximaliseren van de bruto winst en het rendement. Dit begint door een juiste bestelling van het vlees te doen. De uitdaging is om te zorgen voor zo weinig mogelijk derving (THT) maar wel een mooi variërend assortiment klaar te hebben liggen voor de klant.

Het grote verschil met winkelwerk is toch wel dat het moeilijk in te schatten is wat klanten nu precies willen. Het ene moment wordt er heel veel van het ene soort vlees besteld en het andere moment wordt dat vleessoort helemaal niet meer besteld.


 • Welke stappen wil jij nog zetten binnen jouw functie? / wat is je persoonlijke ambitie?

Nog verder optimaliseren van de samenwerking en de afdeling. Meestal kan ik het alleen maar af en toe moet er nog geassisteerd worden met het snijden van vlees. Ik hoop in de toekomst zonder assistentie de slagerij draaiende te kunnen houden. Op dit moment heb ik nog twee leidinggevende op de afdeling. Wellicht dat ik in de toekomst mijn leidinggevende nog meer kan ondersteunen. Ik heb 15 jaar leiding gegeven en vind het ook wel fijn om dat nu even niet te doen. Op dit moment leer ik nog veel nieuwe dingen over de horecaslagerij maar als het routine wordt sta ik wel open voor een nieuwe uitdaging.


• Met welke collega’s binnen je organisatie werk je het meeste samen, heb je het meeste contact?

Ik heb veel contact en werk veel samen met mijn twee leidinggevenden en natuurlijk met de inpakkers en verkoopmedewerkers.


• Wat is je favoriete moment van de werkweek?

Maandag tussen 10.00 en 11.00 als de bruto winst en omzet bekend wordt gemaakt van de week ervoor. Het wordt steeds drukker in de slagerij en het is leuk om hiervan de resultaten te zien.

 

• Waarom heb je destijds voor het slagersvak gekozen?

Ik ben begonnen als poetshulp bij een slagerij als bijbaan naast de MAVO. Daar mocht ik ook kleine werkzaamheden verrichten zoals gehakt draaien en marineren. Ik vond dit wel leuk om te doen dus toen ik klaar was met de MAVO besloot ik voor het slagersvak te kiezen.


• Waarom zou je anderen het slagersvak aanraden?
Ja door de variatie van werkzaamheden, helpen en adviseren van klanten en het bezig zijn met voeding zou ik iedereen kunnen adviseren om voor het slagersvak te kiezen. Het bewerken van een stuk vlees waar mensen weer vrolijk aan tafel van kunnen gaan genieten is een prettig idee. 

Het profiel van een Horeca Slager

• MAVO-diploma en afgeronde SVO opleiding

• affiniteit met adviseren en klanttevredenheid

• doorzetter

• klantvriendelijk


Bekijk hier al onze actuele slagerij-vacatures > 

14.088 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu