Appen met... Frank Reimert

8 december 2017
Appen met... Frank Reimert

Frank Reimert is teamleider bij het distributiecentrum van Jumbo in Raalte. Daar zorgt hij er onder andere voor dat onze flexkrachten zich snel op hun gemak voelen en maakt hij ze wegwijs op hun nieuwe werkplek. Erg belangrijk, zeker met de drukke kerstperiode voor de boeg.

Flexspecialisten zegt:

Fijn dat je even met ons wil appen, Frank.  Kun je om te beginnen eens wat over je werk vertellen?

Frank zegt:

Vanuit dit distributiecentrum leveren we aan alle Jumbo-supermarkten in Nederland. Als teamleider werk ik bij de centrale diepvries. Hier ben ik verantwoordelijk voor de productie, zorg ik voor de planningen en overleg ik met collega’s van andere afdelingen. Daarnaast stuur ik onze ‘TWI-trainers’ aan. Dat zijn de coaches die onze nieuwe medewerkers begeleiden.

Flexspecialisten zegt:

Een veelzijdige job dus! Maar we willen het vooral hebben over die begeleiding van nieuwe collega’s, onder wie ook onze flexkrachten. Waarom is die zo belangrijk?

Frank zegt:

Iedere nieuwe orderpicker krijgt veel informatie op zich af. En niet iedereen kan daar natuurlijk even goed mee omgaan. Dat maakt ook niet uit, want nieuwkomers krijgen altijd even de tijd om aan hun nieuwe werkplek te wennen.

Flexspecialisten zegt:

Dat is ook iets wat we onze flexkrachten beloven.  

Frank zegt:

En terecht! Bovendien informeren jullie de flexkrachten zelf ook al heel uitgebreid. Daardoor weten ze vaak al heel goed wat ze hier op hun eerste werkdag kunnen verwachten. Werktijden, processen, arbeidscondities... sommige dingen hoeven we niet eens uit te leggen, omdat jullie dat al hebben gedaan.

Flexspecialisten zegt:

Goed om te horen!  Maar wat gebeurt er nou zodra een nieuwe flexkracht daadwerkelijk bij jullie begint?

Frank zegt:

Daarvoor hebben we een goed doordacht protocol. Een nieuwe orderpicker krijgt eerst een uitgebreide rondleiding door het magazijn. Tijdens die ronde maakt hij al kort kennis met zijn nieuwe collega’s. Als al het papierwerk vervolgens in orde is, koppelen we hem aan zijn eigen TWI-trainer. Die persoonlijke coach loopt de eerst dagen met hem mee en geeft hem tips. En natuurlijk kan de nieuwe medewerker ook later met vragen bij hem terecht.

Flexspecialisten zegt:

Dat gaat er professioneel aan toe dus. Zo zorgen we samen voor een perfecte basis! Maar vertel eens, waar lopen nieuwe medewerkers in de praktijk vooral tegenaan?

Frank zegt:

De werkzaamheden in de diepvries zijn niet ingewikkeld, maar het is vaak gewoon even wennen. Waar vind je alle verschillende producten? Hoe stapel je ze het efficiëntst op? Hoe werkt het met het klokken? En hoe zorg je ervoor dat de veiligheid geborgd is? Elke nieuwe collega vindt weer andere dingen lastig. Daarom kiezen we ook voor die persoonlijke begeleiding.

Flexspecialisten zegt:

Hoe zorgen de coaches voor een zachte landing van nieuwe flexkrachten?

Frank zegt:

Vooral door veel te overleggen en goed te luisteren. Daar zijn nieuwe collega’s vaak ontzettend blij mee; ze worden nooit aan hun lot overgelaten. Bovendien blijven de TWI-trainers ook ná de inwerkperiode als coaches aan medewerkers verbonden. Ze draaien gewoon mee op de werkvloer en zijn makkelijk te herkennen aan hun paarse hesjes. Alles is heel laagdrempelig.

Flexspecialisten zegt:

Om de productie in goede banen te leiden, voer je ook nog een wekelijks overleg met onze Intercedent Stefan. Wat bespreken jullie in die gesprekken?

Frank zegt:

In die gesprekken bespreken we de totale gang van zaken op de werkvloer. Denk daarbij aan de productiviteit en de uitstroom van flexkrachten, maar ook aan eventuele vacatures. Als we versterking nodig hebben, zorgt Stefan voor geschikte kandidaten vanuit Flexspecialisten.

Flexspecialisten zegt:

Duidelijk! En we kunnen wel concluderen dat die nieuwe flexkrachten bij jullie warm worden onthaald…

Frank zegt:

Haha, dat moet ook wel hè! In de diepvries is het -22°C… Maar geloof me: daar ben je zo aan gewend. En van lekker doorwerken krijg je het vanzelf warm. Bovendien is er genoeg te doen op dit moment: de feestdagen komen er weer aan.

Flexspecialisten zegt:

Ah, natuurlijk… Merk je daar in het distributiecentrum veel van?

Frank zegt:

Absoluut! Tijdens de feestdagen zijn mensen gezellig samen en eten ze veel. Bovendien hebben de supermarkten afwijkende openings- en leveringstijden. Daardoor is het in december vaak passen en meten om de hele productie voor elkaar te krijgen. Maar het mooie is: onze medewerkers hebben veel voor elkaar over. En het geeft een kick om alles ondanks de drukte samen tóch af te krijgen!

Flexspecialisten zegt:

 Goed om te horen, Frank! Ondertussen blijven we hard op zoek naar nieuwe flexkrachten die jullie team kunnen versterken. En we weten zeker dat dit gesprek ze enthousiast zal maken!
8.649 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu