Appen met… Frans van der Vleuten (Slager van het Jaar)

16 april 2018
Appen met… Frans van der Vleuten (Slager van het Jaar)

Het is ieder jaar weer een spannend moment tijdens de Slagersnieuwjaarsborrel: de bekendmaking van de Slager van het Jaar. Dit jaar ging Frans van der Vleuten met deze mooie titel naar huis. Hoog tijd om deze bescheiden slager via de app te vragen of deze prijs zijn leven al veranderd heeft…

Flexspecialisten zegt:

Ha Frans! Proficiat met de titel Slager van het Jaar. Glunder je van trots?

Frans zegt:

Dank je wel, het is hartstikke leuk allemaal. Ik wist dat deze uitverkiezing er was, maar dat was het. Als je dan hoort dat je hebt gewonnen, is dat best bijzonder. 

Flexspecialisten zegt:

Had je het zien aankomen?

Frans zegt:

Eerst niet, maar op een gegeven moment wel een beetje haha… dat komt omdat Rick, mijn vaste contactpersoon bij Flexspecialisten, maar blééf vragen of ik naar de Slagersnieuwjaarsborrel kon komen. 

Flexspecialisten zegt:

En toen dacht jij: daar zit meer achter…

Frans zegt:

Precies! Helaas kon ik echt niet gaan, maar Rick heeft me de prijzen overhandigd in de supermarkt waar ik werk. Bloemen, een oorkonde en een tegoedbon… ik ben echt even in het zonnetje gezet.

Flexspecialisten zegt:

Waarom denk je dat jij Slager van het Jaar bent geworden?

Frans zegt:

Ik ben flexibel en breed inzetbaar. Bovendien ben ik gewoon een harde werker.  En met meer dan dertig jaar ervaring in het slagersvak ken ik het klappen van de zweep wel.

Flexspecialisten zegt:

Wat zijn verder je kwaliteiten?

Frans zegt:

Mijn werktempo ligt hoog en ik beheers eigenlijk alle belangrijke snijtechnieken. Dat is een voordeel ten opzichte van minder ervaren slagers.

Flexspecialisten zegt:

Over minder ervaren slagers gesproken: er is een enorme vraag naar jong slagerstalent. Merk je daar veel van?

Frans zegt:

Absoluut, de vergrijzing neemt alleen maar toe. Ik was 23 jaar geleden al de jongste slager en op veel plekken waar ik werk, ben ik dat nu nog steeds. Dat zegt helaas wel wat. Terwijl het best een mooi vak is!

Flexspecialisten zegt:

Wat maakt het beroep volgens jou dan zo mooi?

Frans zegt:

Vooral de afwisseling is fijn. Je werkt iedere dag weer met andere producten en past steeds de gevraagde technieken toe. Vroeger werkte ik in de koe- en vleeshandel: dat vond ik prachtig. Maar op een gegeven moment moest ik de switch maken naar het slagersvak. Soms mis ik de vrijheid van die eerste baan wel, maar ook in de slagerij heb ik het goed naar mijn zin.

Flexspecialisten zegt:

Wat zou je tegen jonge mensen die het slagersvak overwegen willen zeggen?

Frans zegt:

Dat het vak leuker is dan ze vaak denken.  Bovendien weet je als jonge slager zeker dat je straks ergens aan de slag kunt: er is een enorme vraag in de markt. En als je je werk goed doet, word je misschien zelfs nog eens ergens uitgeroepen tot Slager van het Jaar… ;)
6.247 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu