Appen met… Lissa

28 juli 2017
Appen met… Lissa

Ze vindt het een heerlijke vakantiebaan. Maar na de zomer moet Lissa Groenewoud (22) toch echt weer naar school. De grote vraag is dan ook: wie volgt haar op als Recruitment Support? We vroegen het Lissa zelf… via de app!

Flexspecialisten zegt:

Ha die Lissa! Wij kennen je natuurlijk al. Maar kun je je eens voorstellen aan alle andere lezers?

Lissa zegt:

Natuurlijk kan ik dat! Ik ben Lissa en ik ben 22 jaar. Ik werk nog niet fulltime, maar volg de hbo-opleiding Officemanagement in Eindhoven. Daardoor ben ik in de zomervakantie nog lekker lang vrij. 

Flexspecialisten zegt:

Dan kun je natuurlijk niks doen en lekker vakantie gaan vieren… maar jij besloot te gaan werken?

Lissa zegt:

Klopt! Ik vind het leuk om alvast een kijkje te nemen in de wereld waarin ik na mijn studie terecht kom. En dat kan hier perfect! Bovendien verdien ik zo lekker wat geld om leuke dingen te doen. Daarvoor is namelijk nog genoeg tijd over, hoor… 

Flexspecialisten zegt:

Je werkt bij ons als Recruitment Support. Kun je uitleggen wat die functie inhoudt?

Lissa zegt:

Als Recruitment Support werf ik mensen voor de food- en logistieke sector in Noord-Nederland. Daarbij kun je denken aan banen als orderpikker, logistiek medewerker of productiekracht bij bedrijven als Jumbo en Coop.

Flexspecialisten zegt:

Wat zijn je belangrijkste werkzaamheden?

Lissa zegt:

Dagelijks reageren er mensen op onze vacatures. Ik bekijk die reacties en maak eventueel afspraken met sollicitanten. Tijdens een gesprek leg ik uit wat de functie precies inhoudt en beoordeel ik of mensen passen bij een bepaalde baan. Daarnaast werf ik ook actief: dat betekent dat ik op online vacaturebanken op zoek ga naar geschikte kandidaten voor onze vacatures.

Flexspecialisten zegt:

Een veelzijdige job dus! Wat vind je het leukste aan je werk?

Lissa zegt:

Dat ik mensen iedere dag aan werk kan helpen. Het maakt mensen vaak zó ontzettend blij, vooral als ze al een tijdje zoeken naar een baan. Dat geeft mij ook een bijzonder gevoel.

Flexspecialisten zegt:

Na de zomer moet je weer naar school… wat voor type persoon kan jou hier het best vervangen?

Lissa zegt:

Iemand die stressbestendig is, lekker aanpakt en niet bang is om te bellen. Je bent namelijk eigenlijk de hele dag in gesprek met mensen…  Daarnaast is het fijn als je over wat mensenkennis beschikt; je moet als het ware kunnen aanvoelen of iemand bij een baan past.

Flexspecialisten zegt:

Heb je nog een gouden tip voor je opvolger?

Lissa zegt:

Het is handig als je alle openstaande vacatures goed kent. Want als je in gesprekken door kunt vragen, is het veel makkelijker om de juiste persoon voor een baan te vinden. Of je komt er bijvoorbeeld achter dat iemand veel beter bij een andere vacature past! Eigenlijk geldt: hoe meer informatie je hebt, hoe beter je je werk kunt doen.

Flexspecialisten zegt:

Goeie tip! We wensen je veel succes de laatste weken! Wil je zelf misschien nog wat kwijt?

Lissa zegt:

Jazeker! Als je hier komt werken, kom je echt in een warm bad terecht. Dat is óók goed om te weten, haha…  Van begin af aan was het gezellig met mijn collega’s en de dagen vliegen voorbij. Na het afronden van mijn opleiding zou ik hier dan ook best terug willen komen!
7.549 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu