Beroep onder de loep: Slagersbegeleider

12 februari 2019
Beroep onder de loep: Slagersbegeleider

Functietitels zijn er in alle soorten en maten. Maar wat houden die beroepen nou eigenlijk écht in? In de rubriek ‘Beroep onder de loep’ gaan we op zoek naar antwoorden. Daarbij zoomen we steeds in op een werkdag van een medewerker van Flexspecialisten. Dit keer: de werkdag van een slagersbegeleider.

Wat doet een slagersbegeleider?

De naam verklapt het natuurlijk al: een slagersbegeleider begeleidt onze slagers. Hij kent het slagersvak tot in het kleinste detail en geniet ervan om zijn kennis en kunde over te dragen op vakgenoten. Vanuit zijn rol komt hij veel bij onze opdrachtgevers op locatie. Ook zij vallen graag terug op zijn karrenvracht aan kennis en ervaring.


Zo’n slagersbegeleider is dus een belangrijke ambassadeur van Flexspecialisten …

Inderdaad! Een slagersbegeleider is nog echt een ouderwetse vakidioot. Voor hem kent de slagerswereld geen geheimen meer. Vaak heeft hij ook op meerdere plekken gewerkt: van supermarkten tot en met horecaslagerijen.


Is zijn dagelijkse agenda vooral gevuld met klantbezoeken?

Zeker weten, een slagersbegeleider werkt eigenlijk altijd buiten de deur. Hij onderhoudt de banden met onze opdrachtgevers en zorgt ervoor dat alles er op rolletjes verloopt. Daarnaast is hij vaak de steun en toeverlaat voor de slagers die bij die opdrachtgevers aan de slag zijn.


Is dat hele slagersvak niet aan het uitsterven?

Het echte ambacht is op veel plekken aan het verdwijnen. Bovendien kiezen steeds minder jongeren voor een slagersopleiding. Toch lijkt er een nieuwe trend gaande … Om meer beleving te creëren, investeren sommige supermarkten weer in hun slagerijen. En ook de consument vraagt weer steeds meer om ambachtelijke kwaliteit. We doen er alles aan om dit prachtige vak in ere te houden!


Wat maakt iemand tot een goede slagersbegeleider?

Een goede slagersbegeleider is sociaal vaardig en kan goed communiceren. Daardoor is hij een fijne gesprekspartner voor onze slagers én voor onze opdrachtgevers. Daarnaast is hij natuurlijk gepokt en gemazeld in het slagersvak. Daardoor denkt hij oplossingsgericht en is hij voor iedereen van grote waarde!


Bekijk hier onze vacatures in de slagersbranche, of neem geheel vrijblijvend contact op met Henri mels of Pascal Cox via 088-594 0100. Zij vertellen je er graag meer over!


Tags: Werkgevers Carriere Over Flexspecialisten

13.143 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu