“Bij deze stage werd ik echt gewaardeerd en zij zien mij als hun collega!”

29 mei 2018
“Bij deze stage werd ik echt gewaardeerd en zij zien mij als hun collega!”

Femke Dings is een 3e jaars student Human resource management op de HAN in Nijmegen. Afgelopen jaar heeft zij stage gelopen op de HR afdeling van Flexspecialisten en graag deelt zij haar ervaring.

Een jaar lang stage, hoe kijk je hierop terug?

“Op dit moment ben ik bijna klaar met mijn stage bij Flexspecialisten en kan ik terugkijken op een erg leuke en leerzame periode. Ik ben werkzaam op de HR-Afdeling, waar ik samen met Marieke (HR manager) en Carlijn (HR Adviseur) zorg voor alle lopende zaken rondom het vaste personeel van Flexspecialisten. Hierbij kan je denken aan het beheren van de personeelsdossiers, het werven en selecteren van nieuwe collega’s en het uitvoeren van het ziekteverzuimbeleid van de Flexkrachten. Maar ik ben ook bezig met het ontwikkelen van het personeelsinstrument Talentmanagement, een erg interessant onderwerp dat een grote rol binnen Flexspecialisten kan gaan spelen.”


Voldoet jouw stage aan jouw verwachting?

“Na 2 jaar theorie op de HAN wilde ik er graag achter komen hoe al die theorie zich verhoudt tot de realiteit op een HR afdeling. Graag wilde ik een zo breed mogelijk taken pakket, zodat ik alle verschillende HR instrumenten  goed mee zou krijgen.. EN DAT IS GELUKT!

Bij Flexspecialisten heb ik echt overal aan mee mogen werken; personeelsplanning, beoordelingen, in- door- en uitstroom, verzuimbegeleiding en personeelsadministratie. Ook mocht ik een kandidaat die werkervaring op kwam doen vanuit de gemeente begeleiden naar betaald werk! J”


En hoe was het werken bij Flexspecialisten?

“Mede dankzij de goede begeleiding heb ik zo veel kunnen leren. Collega’s staan altijd open om me te helpen en zijn bereid om me weer iets nieuws te leren. Ook word ik door alle medewerkers gewaardeerd en zij zien mij als hun collega. En dat is ook geheel wederzijds.”


En nu?

“Mijn stageperiode zit er nu dus bijna op, maar ze zijn nog niet van me af. Mijn stagebegeleider heeft me namelijk gevraagd om tijdens de zomervakantie te blijven werken en dit aanbod heb ik met beide handen aangenomen. “


Waarom zou je anderen deze stage aanraden op de afdeling HR?

“Ik raad deze stage aan omdat je bij Flexspecialisten een goed beeld krijgt van de realiteit, geen dag is het zelfde. Daarnaast is er een fijne sfeer op de werkvloer en is de begeleiding erg fijn. Ik heb de ruimte en het vertrouwen gekregen om me te ontwikkelen.“
12.264 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu