Column Erwin: Big data? Intelligent data!

11 april 2018
Column Erwin: Big data? Intelligent data!

Van robotisering tot big data: het werk in de flexbranche gaat flink veranderen. Dat biedt prachtige kansen! Deze keer zoom ik in op big data. Al spreek ik zelf liever van ‘intelligent data’. Ze brengen de samenwerking met onze opdrachtgevers namelijk op een nóg hoger niveau.

Het stond er echt: ‘Big data bedreiging voor uitzendbureaus’. Ik heb er altijd moeite mee, dat soort onheilspellende teksten in vakmedia. Want is een verandering nou een bedreiging of een kans?


Een kans, in dit geval. Want meten is weten.


Beter matchen

Hoe mooi is het immers dat we door het verzamelen en analyseren van data beter in kunnen spelen op de behoeften van onze opdrachtgevers? Denk aan het matchen van kandidaten en opdrachtgevers: aan de hand van big data kun je vrij nauwkeurig voorspellen hoe groot de kans op succes is.


Eén probleem: daar heb je heel veel (relevante) data voor nodig. Je moet dus een zeer grote speler zijn om daar het verschil mee te kunnen maken.


Business intelligence

Gelukkig ligt een minstens zo relevante oplossing nu binnen handbereik. We hebben bij Flexspecialisten namelijk flink geïnvesteerd in business intelligence:


‘Het verzamelen, analyseren en gebruiken van bedrijfsinformatie en de daaruit voortvloeiende kennis om processen en prestaties te verbeteren.’


Want dát is in onze visie waar opdrachtgever en flexspecialist samen naartoe moeten: het maximale uit de beschikbare middelen halen: kwantitatief én kwalitatief. Zeker in een tijd als deze, waarin arbeid zo’n beetje het meest schaarse goed is.


Wie de data heeft én goed gebruikt, kan bijvoorbeeld al weken van tevoren de juiste maatregelen nemen om…


-          Pieken nauwkeuriger te voorspellen

-          Planningsproblemen te voorkomen

-          De beste kandidaten beschikbaar te hebben

-          Te sturen op kwaliteit (in plaats van kwantiteit)

-          De productiviteit te bewaken

-          Et cetera…


Slimmere keuzes

En het mooie is: om zo het verschil te maken, heb je helemaal geen miljoenmiljard data nodig. Wil je slimmere keuzes kunnen maken om betere strategieën te volgen, dan heb je vooral intelligente data nodig. En dat is precies waar een modern BI-systeem toegang toe biedt.


Gelukkig is het wel zo dat data alleen niet voldoende zijn. Je moet er ook wat mee kunnen. Dáár zie ik de meerwaarde voor de flexspecialist van de toekomst: data interpreteren en toepassen om je opdrachtgevers verder te brengen.


Een enorme kans als je het mij vraagt! We gaan hier dan ook stevig mee aan de slag. En u ook, als u slim bent…Meer weten over dit onderwerp? Bezoek onze ontbijtsessie van vrijdag 15 juni.
3.782 x bekeken
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl