Column Tom: Beste Lodewijk (5)

28 januari 2017
Column Tom: Beste Lodewijk (5)

Om beurten schrijven Tom Sijpestijn (Algemeen Directeur) en Erwin Vesters (Commercieel Directeur) een column. Deze editie: Tom over ezeltje prik met Lodewijk Asscher.

Ezeltje prik!


Beste Lodewijk,


Vier jaar lang mochten we met je optrekken. Dat was me een feest zeg! Maar nu het bijna is afgelopen, wil je nog even de blinddoek omdoen. Want… het is tijd voor ezeltje prik!


En jou kennende, Lodewijk, doe je dat met verve...

Nadat al je beleidsintroducties en wetswijzigingen jammerlijk hebben gefaald, wil je met een staart in je hand toch nog even wat vrienden bij het FNV plezieren… Je denkt waarschijnlijk: als ik nu écht uit de verf wil komen, moet ik iets extreems doen. Het moet tenslotte een feestje zijn waar nog lang over wordt nagepraat.

Voordat iedereen naar huis gaat, roep je dus nog snel even: “We gaan de sectorverloning afschaffen. Maar dan alleen in de uitzendsector!” Waar je niet over nadenkt, is dat hierdoor het uitzenden duurder wordt. Met als gevolg dat we geen flexbanen meer hebben, alleen nog vaste banen. En dáár ging het je natuurlijk om.


Want deze sector heeft niemand meer nodig, toch Lodewijk?

Het maakt je niets uit dat je daarmee je collega Wiebes (VVD) met een onmogelijke opgave opzadelt. Want de Belastingdienst heeft capaciteit genoeg, toch? Al die bedrijven die terug moeten naar sector 52… dat moet de Belastingdienst voor 10.000 bv’s doorvoeren.


Door die spontane actie op dat feestje van je, ga je het averechtse bereiken: meer contracting en meer andere vormen van flex, outsourcing en payrolling. En meer nieuwe uitzend-bv’s, duizenden! Voor ondernemingen is een nieuwe bv namelijk makkelijker dan omvormen. Hierdoor loopt de schade voor het Nederlandse bedrijfsleven hoog op.


Lodewijk, op naar de 1 miljard!

Om nog maar te zwijgen over de extra kosten voor de belastingbetaler. Met als gevolg een enorme stijging van werkloosheid. Je vergeet even dat de uitzendsector het smeermiddel is van de Nederlandse economie. Deze sector stelt bedrijven namelijk in staat om mee te ademen met die economie.


Maar dat interesseert je toch niets. Je hebt tenslotte de blinddoek om. Het allerbelangrijkste is dat je een leuk feestje hebt, toch Lodewijk? Voordat iedereen naar huis gaat, wil je nog even indruk maken. Je hebt de staart in je hand en haalt diep adem… net als alle bezoekers op het feest, die met de staart tussen hun benen vertrekken.


Laten we hopen dat iemand je blinddoek afpakt. Of dat je mis prikt.
7.089 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu