Column Tom: Beste Lodewijk (6)

8 maart 2017
Column Tom: Beste Lodewijk (6)

Om beurten schrijven Tom Sijpestijn (Algemeen Directeur) en Erwin Vesters (Commercieel Directeur) een column. Deze editie: Tom over de oplossingen van Lodewijk Asscher.

Het komt (toch nog) goed!


Beste Lodewijk,


Het is verkiezingstijd! En wat geeft ons dat een hoop plezier!


Afgelopen dinsdag deden twee partijgenoten bijvoorbeeld forse uitspraken over de DBA en de WWZ. Wat ze zeiden? Dat deze wetten aangepast moeten worden, want ze werken niet…


Volgens je partijgenoten moet de Wet DBA genuanceerder. Nu lopen namelijk veel zzp’ers opdrachten mis. Bovendien zou de transitievergoeding niet optimaal werken. En twee jaar loondoorbetaling tijdens ziekte in mkb-bedrijven vinden ook zij echt niet redelijk…


Lodewijk, ik viel bijna van mijn stoel!


Zelfs in je eigen achterban zijn ze nu dus aan het muiten! Net zoals je de bedrijven in Nederland aan het muiten hebt gebracht, door je eigen denkbeelden door te drukken en het FNV blind te volgen…


Toch gaat jouw grenzeloze ambitie ons veel opleveren. Inmiddels staat je partij namelijk op de zevende plaats in de peilingen. Blijkbaar doe je dus ook binnen je partij slechte zaken, want gillend slaan je leden op de vlucht. Ze zoeken hun heil bij GroenLinks, SP en D66. Zo verklein je de PvdA op een professionele manier: dat is ook een kunst! Chapeau.


Het lukt, Lodewijk… vakwerk!


In recente interviews zie je er vermoeid uit. Je zoekt naar woorden en je kunt alleen nog maar zeggen dat het je ‘niet lekker zit om zo laag te staan’. Maar zoals je zelf zegt: wat doe je er nu nog aan?


Je wilde Samsom pootje lichten en dat is je gelukt. Je wilde de leider zijn en ook dat is gelukt. Nu ben je je exit aan het voorbereiden; en het lukt je vast om je hele partij mee te nemen…

 

Maar het komt goed, Lodewijk


Het volgende kabinet gaat ongetwijfeld je puinhoop opruimen. En ja, dat gaat wel weer flink wat geld kosten, maar alles kost geld! Dat moet jij weten. Jij en jouw club zijn namelijk meesters in geld uitgeven van anderen.


Maar er is dus goed nieuws: je bent de weg vrij aan het maken voor échte oplossingen. Van andere partijen. Die het Nederlandse bedrijfsleven én de werknemer verder helpen.


Het ga je goed, Lodewijk. Misschien is het iets om een eigen partij te starten? Maar dan wel een single issue-partij, daar heb je al je handen vol aan.
7.284 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu