Column Tom: Twee maten

23 januari 2018
Column Tom: Twee maten

Om beurten schrijven Tom Sijpestijn (Algemeen Directeur) en Erwin Vesters (Commercieel Directeur) een column. Deze editie: Tom over het dubbele moraal van Lodewijk Asscher - het laatste woord!

Twee maten


Beste Lodewijk,


De afgelopen jaren heb ik uitgebreid met je gecorrespondeerd. Mijn oordeel was daarbij bepaald niet mild. Je bent immers een van de meest schadelijke ministers voor onze sector ooit geweest. En daarmee voor heel de BV Nederland.


En toch, ergens… voelde ik wel wat waardering voor je. Serieus!


Je vocht namelijk tegen wat je ‘misstanden’ in onze sector noemde. Op zich een nobel streven. Dat je niet snapte hoe de werkelijkheid in elkaar zit… Dat je nieuwe wetten uitvaardigde waarvan je de gevolgen niet overzag… Dat je er op meerdere fronten een klinkklare janboel van maakte…


Een gruwel was het, maar ik heb altijd respect voor iemand die stáát voor zijn idealen.


Des te harder viel je afgelopen week van je socialistische sokkel. Want wat gebeurde er? Je maatje William Moorlag blijkt het niet zo nauw te hebben genomen met de regels. Hij zette mensen buiten en huurde ze tegen een lager bedrag in via een schijnconstructie met een zelfopgericht uitzendbureau (zonder certificering).


Uuhm, Lodewijk... Dat noem ik niet één, maar drie misstanden in onze sector.


En wat deed jij? Je bleef je maatje steunen: hij mag van jou gewoon in de Tweede Kamer blijven zitten. Blijkbaar mag je de wet wél overtreden als het in jouw straatje past. Daarmee ben je volstrekt onbetrouwbaar geworden. En daarmee beëindig ik formeel onze correspondentie. Want een man met idealen, daar loop ik nooit voor weg. Maar een man die met twee maten meet, daar kan ik geen enkele waardering voor opbrengen.
7.072 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu