De eerste maanden Coop: een geweldige uitdaging!

18 april 2017
De eerste maanden Coop: een geweldige uitdaging!

Sinds kort leveren we namelijk de flexkrachten voor drie locaties van Coop: de DC’s in Deventer en Gieten, en de centrale slagerij in Deventer. Inhouse intercedent Jenny van Iersel praat ons bij over een uitdagende periode. Het zijn drukke tijden in het oosten en noorden van het land.

Natuurlijk was er eerst taart toen we de tender van Coop wonnen. Maar daarna werden de mouwen snel opgestroopt. Onder andere door Jenny, die sinds kort bij Flexspecialisten werkt.


En ze heeft meteen een pittige baan te pakken: als inhouse intercedent is ze immers verantwoordelijk voor onze pool van 150 flexkrachten bij het DC van Coop in Deventer. Maar als iemand van aanpakken houdt, is het Jenny wel. We vroegen haar naar de drie grootste uitdagingen van de afgelopen maanden.1. Van briefjes naar e-mail

“Een grote uitdaging was het aanpassen van de werkwijze rond de planning. Onze voorganger regelde de planning met persoonlijke briefjes. Daar zat elke week twee dagen werk in. Wij hebben ervoor gekozen om met e-mail te gaan werken. En om de flexkrachten dus meer eigen verantwoordelijkheid te geven; ze moeten nu immers actief hun mail ophalen om te kijken wanneer ze moeten werken. Maar ik geloof juist in verantwoordelijkheid!”


2. Veranderen

“We zijn heel veel dingen aan het optimaliseren of veranderen: van het inwerktraject en de functieoverzichten tot en met de documentatie en administratieve zaken. En je weet: de meeste mensen hebben in eerste instantie moeite met veranderen. Dus ‘vanzelf’ gaan die dingen zeker niet. Maar gelukkig staat de operationeel manager helemaal achter onze aanpak. Sterker nog: Coop heeft mede vanwege daarom voor ons gekozen!”


3. Nieuwe pool

“Een bekende uitdaging voor iedere inhouse intercedent: hoe zorg ik voor de ideale samenstelling van mijn pool? Eigenlijk is dat iets waar we nog onvoldoende aan toegekomen zijn; die eerste drie maanden was het toch vooral aanpakken en gáán… Maar nu is de tijd aangebroken om te zorgen voor een team waarmee we aan de doelstellingen van onze opdrachtgever kunnen voldoen. Kortom: het zal nog wel een tijdje druk blijven, ha ha. Maar wel ont-zet-tend leuk!”


7.080 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu