De PPA: een waardevolle toevoeging voor Vice Versa

20 maart 2018
De PPA: een waardevolle toevoeging voor Vice Versa

De Persoonlijk Profiel Analyse (PPA) is een gevalideerd meetinstrument waarmee je kunt ontdekken waar de krachten en talenten van een medewerker liggen. Zo’n analyse kan een bedrijf veel opleveren. Vraag dat maar aan Hans van der Tas, personeelsfunctionaris bij Vice Versa Koel & Vries Logistiek.

Twee jaar geleden was Hans aanwezig bij onze ontbijtsessie over de Persoonlijk Profiel Analyse. Het PPA-verhaal dat hij daar hoorde, maakte hem stiekem best enthousiast.


“Vanuit mijn functie ben ik natuurlijk behoorlijk thuis in dit soort tests en de gedachtegangen erachter. Deze analyse kende ik echter nog niet zo goed”, vertelt Hans. “Sterker nog: ik had niet verwacht dat het iets zou toevoegen aan wat er allemaal al is. Maar het verhaal bij Flexspecialisten klonk goed en dus nam ik me voor om de PPA eens in te zetten bij Vice Versa.”

 


Doorgroeien

Hans gebruikte de PPA niet om potentiële nieuwe medewerkers te testen, maar om bestaande krachten vooruit te helpen. Hij had namelijk het gevoel dat twee medewerkers over de juiste kenmerken en capaciteiten beschikten om door te groeien naar een nieuwe functie binnen de organisatie.


“Dat gevoel was al sterk, maar bij zo’n keuze wil je het echt zeker weten”, legt Hans uit. “Daarom hebben we die jongens de test laten maken. Om ons gevoel te bevestigen, maar óók om nog meer inzicht te krijgen in hun talenten en competenties. Die informatie kun je dan weer gebruiken bij hun coaching en verdere loopbaanontwikkeling.”Bevestiging

De PPA bevestigde wat Hans al vermoedde: de twee medewerkers waren rijp voor een stap hogerop. Inmiddels zijn ze allebei doorgegroeid en ontwikkelen ze zich goed. Daarmee was de analyse dus zeker van waarde voor Vice Versa.


Hans: “De inzet van de PPA is ons goed bevallen. Wat de grootste voordelen zijn? De analyse is niet duur, maar wel ontzettend praktisch. In tien minuten vul je 40 vragen in en klaar is kees. Dat lijkt veel te kort voor het scheppen van een goed beeld, maar de uitkomsten kloppen eigenlijk altijd.”


“Wat ik vooral interessant vind”, besluit Hans, “is het ‘presteren-onder-druk-grafiekje’ in de output van de analyse. Dat laat op een heldere manier zien in hoeverre iemand rustig blijft in stressvolle situaties. Dat maakt de PPA vooral bij kritische functies erg waardevol. De kans is groot dat we de analyse hier in de toekomst dus nog vaker gaan inzetten.”


Naast de PPA hebben we bij Flexspecialisten ook de Student Profiel Analyse. Deze vertelt jongeren waar hun kwaliteiten liggen, iets wat hen helpt bij het maken van de juiste studiekeuze.
8.156 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu