De week van... Marit Foolen

13 november 2016
De week van... Marit Foolen

Marit Foolen startte direct na haar opleiding Bedrijfskunde bij Flexspecialisten. Eerst twee weken op de inhouse-vestiging in Raalte, sinds de derde week van oktober als Sales Support Medewerker in Oss. Zo ziet haar week eruit.

Vandaag start inmiddels alweer mijn vijfde week bij Flexspecialisten. De eerste twee weken dat ik hier begon heb ik in een Inhouse vestiging gewerkt in Raalte. Zo kon ik kennismaken met de werkwijze bij een klant van Flexspecialisten. Erg leerzaam! Vanaf de derde week ben ik in Oss begonnen als Sales Support Medewerker. Dit wordt voor mij mijn startersbaan sinds ik ben afgestudeerd voor de opleiding Bedrijfskunde.

 

Maandag

Voor mijn collega’s op de afdeling Sales en Erwin (Commercieel Directeur) begonnen aan het bouwen van een tenderdatabase. Wanneer er een tender uitgezet wordt, wordt er enorm veel informatie opgevraagd. Om deze informatie snel te vinden en op een eenduidige manier uit te dragen heb ik de opdracht gekregen om een database te maken. Alle informatie die door de jaren heen is verzameld door vragen uit een tender heb ik verzameld en op een logische manier gebundeld met alle informatie die al klaar lag over Flexspecialisten. Zo is alles makkelijk terug te vinden. En voor mij, gelijk een lading aan nuttige informatie die ik uiteraard allemaal onthouden heb.


Dinsdag

Vandaag, vanuit HR, een introductiedag georganiseerd voor de nieuwkomers. In totaal waren we met zijn vieren die dag, ik, Chantal (Sales Consultant), Emily (Recruiter) en Wioletta (Inhouse Intercedent). Er is veel verteld over de historie van Flexspecialisten. Het is bijvoorbeeld opgericht op de elfde van de elfde! Tom (Algemeen Directeur) en Erwin zijn namelijk echte carnaval fanaten. Verder heeft ze verteld over de doelstellingen die begin dit jaar geformuleerd zijn en in hoeverre deze al behaald zijn. ’s Middags geluncht met Tom en Erwin en na de lunch heeft Marieke (HR Manager) ons bijgepraat aangaande wet- en regelgeving en ABU CAO. Al met al, een informatieve maar ook een vermoeiende dag. ’s Avonds was ik dan ook uitgeteld en heb ik lekker op de bank, samen met mijn vriend, serie gekeken.
Woensdag

Bezig geweest met het her inschrijven van een klant. Een bestaande klant is van naam veranderd en daardoor moet er het een en ander aangepast worden. Het bedrijf moet bijvoorbeeld opnieuw worden ingeschreven in ons systeem en er moet een nieuwe overeenkomst aangemaakt worden en ondertekend worden. Verder heb ik kennisgemaakt met Chantal, mijn nieuwe collega op de afdeling. Als laatste mocht ik bij een intake van de afdeling Recruitment zitten. Hierdoor kon ik zien waar zij op selecteren en wat voor vragen zij stellen om een vacature in te vullen. Ik zet deze vacature uit in het systeem en naar de afdeling Recruitment, maar hoe zij te werk gaan om deze vacature in te vullen wist ik niet.


Donderdag

Vandaag mocht ik samen met mijn nieuwe collega, Chantal, op pad met Jimmy (Accountspecialist). Jimmy heeft twee klanten richting Amsterdam, dus dat was de bestemming. ’s Ochtends vroeg weg gereden, maar helaas, file! Bijna een uur echt stil gestaan, voordat het weer begon te rijden. Ook dit hoort er dus bij wanneer je Accountspecialist bent. Eenmaal aangekomen bij de eerste klant, Bleckmann, heeft Jimmy ons laten zien waar zijn kantoor zit en hij heeft ons voorgesteld aan de dc-manager. Hij heeft ons die dag ook een rondleiding gegeven door het gebouw, wat immens groot en hoog was. Chantal en ik kregen spontaan last van hoogtevrees toen we op de bovenste verdieping aankwamen! De dc-manager heeft alle processen laten zien en aangegeven waar onze flexkrachten aan het werk zijn en wat zij moeten doen. Na afloop van de rondleiding snel in de auto en op naar de volgende klant, het distributiecentrum van de Bijenkorf. Deze zat op een uurtje rijden. Ook hier kregen we een rondleiding door het gebouw. Dit gebouw was gelukkig wat minder hoog dan de vorige, dus geen knikkende knieën. Wel was het hier de bedoeling dat je veiligheidsschoenen droeg, erg charmant kan ik je vertellen!


 Vrijdag

Vanochtend een uur langer voor de spiegel gestaan, want vandaag worden er individuele foto’s gemaakt van alle nieuwkomers van afgelopen periode en foto’s van het redactieteam waar ik in zit. De rest van de dag ben ik bezig geweest met een mailing voor de prospects van Flexspecialisten. Een leuke, informatieve mailing waar prospects iets mee kunnen. Deze keer is er gekozen voor profielen van interessante kandidaten voor de prospects. Aan het eind van de dag is er een borrel op kantoor. Even het werk loslaten en gezellig kletsen met zijn allen. Eenmaal thuis, snel omgekleed en nog lekker uiteten met mijn schoonfamilie. Laat het weekend maar beginnen!

 
10.306 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu