De week van... Pim Springer

18 april 2017
De week van... Pim Springer

Als Inhouse Intercedent zit Pim Springer letterlijk bij klanten in huis. Daar is hij het aanspreekpunt voor onze medewerkers én opdrachtgevers. Zo ziet zijn week eruit.

Maandag: nieuwe medewerker

De dag begint vroeg: om 7.00 uur ben ik al bij Meat Friends Noord. Daar start namelijk een nieuwe kracht in de slagerij. Na een korte rondleiding tekenen we de belangrijkste documenten en krijgt ze haar badge, kluissleutel en werkschoenen uitgereikt. Daarnaast lopen we op de werkvloer de hygiënevoorschriften nog even door; deze zijn namelijk erg belangrijk voor deze opdrachtgever. Als ze begonnen is, gaan mijn collega Emmy en ik samen aan de slag met de ziek- en afmeldingen. Tussendoor bespreken we de status op de werkvloer met het aanspreekpunt van de slagerij. En dan… mijn mailbox bijwerken! Die zit namelijk aardig vol na een vrije dag vorige week. ‘s Middags evalueren de nieuwe kracht en ik samen haar dag. Ze heeft een leuke eerste dag en veel plezier met haar collega’s gehad. Altijd fijn om te horen!
Dinsdag: weekoverleg

Tijd voor het wekelijkse werkoverleg! We bespreken de resultaten van de afgelopen week, de doelstellingen voor deze week en overige operationele zaken. Bovendien brainstormen we kort over hoe we dingen nóg beter kunnen doen. Na het werkoverleg begin ik met de voorbereiding voor de verloning en behandel ik mailtjes met vragen over salaris, uitbetalingen en vakantie-uren. Ook maak ik alvast een planning voor de volgende dag. Dat doe ik op de werkvloer zelf: zo houden we korte lijnen met onze opdrachtgever en de flexkrachten. Als er vragen of problemen zijn, ben ik immers meteen in de buurt. Zodra de planning gemaakt is, maak ik nog wat praatjes op de werkvloer en hang ik de planning op in de kantine. Onze flexkrachten hechten er veel waarde aan dat ze precies én tijdig weten waar ze de volgende dag ingepland staan en hoe laat ze verwacht worden. Daar zorg ik dan ook voor.Woensdag: op zoek naar vervanging

Bij binnenkomst om 8.00 uur blijkt dat er twee flexwerkers ziek zijn. Die moeten dus vervangen worden! Gelukkig hebben we al snel twee vervangers gevonden. De bereidwilligheid van onze flexkrachten bij Meat Friends Noord verdient een compliment: ze nemen hun telefoons altijd snel op, bellen snel terug en denken met ons mee. Zo bieden we onze opdrachtgever een goede service en kan de productie altijd doorlopen! Later in de ochtend pak ik mijn dagelijkse werkzaamheden op en maak ik een begin met de weekplanning voor volgende week. Tussendoor lopen er veel flexkrachten binnen, en heb ik nog twee intakes die de afdeling recruitment voor vandaag heeft geregeld. Het blijken twee zeer gemotiveerde kandidaten te zijn mét de potentie om door te groeien binnen Meat Friends Noord. Ik neem ze dan ook meteen op in de planning voor volgende week.


Donderdag

: weekplanning

Donderdag staat in zijn geheel gereserveerd voor de weekplanning. Een intensieve klus, want ik moet met veel zaken rekening houden: de verschillende commerciële doelstellingen, de wensen van de klant en natuurlijk onze flexkrachten! Daarnaast voer ik elke donderdagochtend overleg met de groepsleiders van Meat Friends Noord. We bespreken de bijzonderheden van de afgelopen dagen en kijken alvast vooruit naar de komende periode. Staan er bijvoorbeeld bijzondere acties op de planning? Ook overleggen we over het werk van de flexkrachten. Zijn er problemen? Of zijn ze ergens ontevreden over? Die input gebruik ik om problemen op te lossen of om een persoonlijk gesprek aan te gaan. Dan bespreken we de bevindingen en komen tot verbeterpunten. Het is belangrijk om frustraties (van beide kanten) zo snel mogelijk op te merken en uit te spreken. Gelukkig werken we goed samen met de teamleiders en lossen we misverstanden, problemen en frustraties altijd meteen op. Snel schakelen: ik vind het heerlijk!Vrijdag: prijs! (en dik verdiend ook)

Een spannende dag, want vanmiddag vindt de uitreiking van de Flexkracht van de Maand plaats. Iedere maand zet ons hoofdkantoor één flexkracht in het zonnetje. En wat blijkt? Het is dit keer Marloes Sanders geworden! Samen met Wenda is Marloes hét aanspreekpunt op de werkvloer van Meat Friends Noord. Ik heb dan ook de hele dag contact met haar. Ze staat altijd voor ons klaar en enkele weken geleden heeft Meat Friends Noord haar zelfs in dienst genomen. Ontzettend gaaf om te zien dat een flexkracht met wie je zo intensief samenwerkt die prijs krijgt. Dik verdiend! Zo wordt een hectische, maar prettige week op een hele mooie manier afgesloten. Op naar een goed weekend!

10.239 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu