De week van… Roy Hochstenbach

4 april 2018
De week van… Roy Hochstenbach

Bij Flexspecialisten hebben we oog voor talent. Als erkend leerbedrijf bieden we werknemers van de toekomst daarom inspirerende stageplaatsen of afstudeeropdrachten (MBO/HBO/WO). Roy Hochstenbach loopt stage op onze afdeling Operations. Maar wat doet hij daar eigenlijk allemaal? In dit blog vertelt hij dat aan de hand van zijn week.

Maandag: goede indruk

Ik ben van nature een echte aanpakker. Dat komt goed uit, want ik mag hier veel verschillende dingen doen. Zo leer ik het hele bedrijf en de manier van werken snel kennen.


Dit keer begint mijn week met bezoekjes aan onze Inhouse locaties. Heel leerzaam, want zo krijg ik een goede indruk van de werkzaamheden die onze flexkrachten uitvoeren. Daarnaast zie ik van dichtbij waar onze Inhouse Intercedenten zich mee bezighouden en welke processen er bij opdrachtgevers plaatsvinden.


Dinsdag: onderzoek

Onderzoek doen is een onderdeel van mijn stage. En ik heb een heel toffe opdracht! Ik onderzoek namelijk de succesfactoren bij het werken met Roemeense flexkrachten. Als bedrijf hebben we de begeleiding van Poolse flexkrachten goed in de vingers; dat doen we immers al vijftien jaar met veel succes. Maar in Roemenië hebben we pas sinds een jaar een kantoor. Daarom zoek ik uit hoe we Roemeense flexkrachten het beste kunnen benaderen, helpen en begeleiden. Daarvoor overleg ik natuurlijk veel met onze afdeling Coördinatoren. Zij zijn immers verantwoordelijk voor de sociale begeleiding van flexmigranten.


Het is trouwens een opdracht met het nodige belang. Over drie maanden willen we namelijk minimaal 50 Roemeense flexkrachten aan werk in Nederland helpen.Woensdag: uniek kijkje

Vandaag begin ik achter de receptiebalie. Daar krijg ik op een makkelijke manier veel mee van wat er hier dagelijks allemaal gebeurt. En is het even rustig aan de balie? Dan werk ik gewoon verder aan mijn onderzoek.


’s Middags staat me weer iets heel anders te wachten: ik mag aansluiten bij een overleg van het Accountteam. Daar geven de Accountspecialisten me een uniek kijkje in hun werkzaamheden. Erg interessant om die ervaringen te horen… daar kan geen schoolboek tegenop!Donderdag:

Op donderdag overleg ik altijd met Marcel Wetsels, Operationeel Manager en mijn stagebegeleider bij Flexspecialisten. Het is fijn om iedere week even met hem te praten over mijn stage. Ik vertel hem over mijn ervaringen en praat hem bij over de voortgang van mijn onderzoek. En als ik vragen heb, beantwoordt hij ze allemaal. Daarnaast stimuleert hij mijn persoonlijke ontwikkeling: ik krijg alle kansen om mijn waarde te bewijzen. Kortom: de begeleiding is super!


Tijdens dit wekelijkse overleg spreken we ook af wat ik de komende week allemaal mag gaan doen. Aan het einde van ons overleg heeft hij nog een verrassing voor me: ik mag model staan voor onze nieuwe Facebook-campagnes!


Vrijdag:

Door al die verschillende indrukken vliegt de week voorbij. Toch staat me vandaag nog wat bijzonders te wachten: ik mag namelijk een paar klanten gaan ‘beheren’. Mooi dat je daar als stagiair bij wordt betrokken! Ik ben op bezoek geweest bij Flash en heb gesproken over kandidaten die ik daar eerder heb voorgesteld. Spannend, maar vooral erg leuk!


Zaterdag en zondag:

Nu ik stage loop, zijn mijn vrije dagen natuurlijk extra belangrijk geworden. Meestal breng ik de weekenden daarom door met vrienden, mijn vriendin of met familieleden. Vaak ga ik ’s avonds lekker op stap in Tilburg, want daar woont mijn vriendin. Dit weekend ben ik trouwens in Den Haag geweest. Een aanrader, want wat een gave stad!

6.248 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu