Eén keurmerk voor huisvesting arbeidsmigranten

3 april 2016
Eén keurmerk voor huisvesting arbeidsmigranten

Al een tijdje bestaat vanuit de markt en de lokale overheden de wens om de kwaliteit van de huisvesting van arbeidsmigranten op een éénduidige manier te certificeren. Stichting Normering Flexwonen (SNF) en Stichting Keurmerk Internationale Arbeidsbemiddeling (SKIA) hebben met het ondertekenen van een convenant tot een uniform keurmerk gehoor gegeven aan deze wens.

De twee stichtingen houden beiden toezicht op de kwaliteit van huisvesting van arbeidsmigranten en flexwerkers. Met het samengaan van SKIA en SNF ontstaat er éénduidigheid voor zowel werkgevers die huisvesting organiseren als voor opdrachtgevers en lokale overheden over het vaststellen van de kwaliteit van de huisvesting van arbeidsmigranten en flexwerkers.


Fysieke controle
Met het SNF keurmerk voor huisvesting van arbeidsmigranten kunnen bedrijven aantonen dat hun huisvesting op orde is. Een groot aantal huisvestingslocaties van de keurmerkhouders worden jaarlijks door een onafhankelijke instelling fysiek gecontroleerd op leefruimte, brandveiligheid, administratie en beheer, hygiëne, een minimum aantal sanitaire voorzieningen en kookgelegenheid. Voldoet de huisvesting niet dan, dan wordt de onderneming uit het register geschreven.


Bron: SNF, 9 maart 2016
8.134 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu