Flexkracht aan het woord: ‘Ik wil écht wat bijdragen’

6 december 2017
Flexkracht aan het woord: ‘Ik wil écht wat bijdragen’

Tijdens onze ontbijtsessie op 1 december vertelde student Angello Fecunda over zijn bijbaan als orderverzamelaar diepvries in het distributiecentrum van Jumbo in Raalte. Maar hij vertelde voorál over wat hem drijft en wat hij als moderne flexkracht van zijn werkgever verlangt: waardering, flexibiliteit en heldere communicatie.

Sinds de zomer van 2016 werkt Angello in het distributiecentrum. Daar heeft hij het prima naar zijn zin, onder meer omdat hij zijn werk ideaal kan combineren met zijn studie Marketing.


“Omdat ik nog studeer, is flexwerken voor mij ideaal”, legt Angello uit. “Het distributiecentrum is lekker in de buurt en er werken veel fijne mensen. En ik kan niet anders zeggen: de vergoeding is ook hartstikke goed. Zo verdien ik als orderpicker op een leuke manier een mooi zakcentje bij.”


Moderne flexkracht

Toch verlangt Angello méér van zijn werkgever dan alleen een goed salaris. Daarmee staat hij misschien wel symbool voor de moderne flexkracht: hij wil écht wat toevoegen.


“Natuurlijk moet ik mijn werkzaamheden gewoon goed uitvoeren”, aldus Angello. “Maar andersom wil ik ook gehoord worden. Gelukkig krijg ik hier volop kansen om mijn waarde te bewijzen. Zo worden er allerlei trainingen aangeboden. Door die te volgen, mag ik nu veel verschillende dingen doen, zoals het rijden van de elektrische wagen en de heftruck. Daardoor kan ik me op veel manieren nuttig maken. En dat voelt goed!”


Bijdrage leveren

Angello is leergierig en wil zich graag ontwikkelen. Daarom wil hij écht een bijdrage leveren en ook voelen dat zijn werk gewaardeerd wordt.


“Een persoonlijke benadering vind ik erg belangrijk”, vertelt Angello. “Ik wil het idee hebben dat ik er toe doe op de werkvloer. Bij het distributiecentrum doen ze dat heel goed: ze kijken naar de wensen van het individu. Bovendien worden flexkrachten er precies hetzelfde behandeld als de vaste medewerkers. En doe ik mijn werk naar behoren? Dan krijg ik dat ook te horen. Bijvoorbeeld tijdens de wekelijkse ‘stand up’. Daarin bespreken we met onze opdrachtgever wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo blijft iedereen zich ontwikkelen: erg belangrijk.”
6.523 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu