Gastblog: ‘Na drie maanden hebben kandidaten weer zin in de volgende stap’

14 juli 2017
Gastblog: ‘Na drie maanden hebben kandidaten weer zin in de volgende stap’

Flexspecialisten en de gemeente Oss onderhouden al jaren goede banden. Bovendien werken we sinds 2016 ook specifieker samen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen. In dit gastblog vertelt Nicole Papen, accountmanager bij de gemeente Oss, hoe we dat doen.

Als gemeente bieden we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt graag de kans om hun basiswerknemersvaardigheden te ontwikkelen en werkervaring op te doen. De kantooromgeving van Flexspecialisten leent zich daar perfect voor. Daar begeleiden medewerkers van Flexspecialisten kandidaten gedurende drie maanden op de werkvloer en helpen hen bijvoorbeeld bij het opstellen van cv’s, de voorbereiding op sollicitatiegesprekken en de vormgeving van hun social-mediaprofielen. Bovendien nemen de recruiters van Flexspecialisten de kandidatenprofielen op in de maandelijkse mailingen naar honderden opdrachtgevers.


Beter in beeld

Een ander voordeel van de samenwerking is dat kandidaten beter in beeld raken bij de accountmanagers van de gemeente Oss. Hierdoor is het makkelijker om met kandidaten af te stemmen hoe ze na drie maanden de vervolgstap naar betaalde arbeid te zetten. Daarbij bieden we mensen bovendien de kans om zichzelf met een video te presenteren op www.talentuitnoordoostbrabant.nl. Gemotiveerde kandidaten komen zo heel eenvoudig in contact met werkgevers.


Enthousiast

We merken dat de kandidaten zelf erg enthousiast zijn over hun tijd bij Flexspecialisten. De sfeer is er goed en ze waarderen de persoonlijke aandacht en begeleiding enorm. Bovendien kunnen kandidaten er hun uren rustig opbouwen om na drie maanden weer helemaal thuis te raken in het arbeidsritme. Dat is vooral fijn voor kandidaten die er wat langer uit hebben gelegen.


Yin doet werkervaring op bij de afdeling Accountbeheer, Agnes bij Backoffice.

 

Groeien

Het mooie is: bij Flexspecialisten zien we mensen vaak écht groeien. Collega’s om je heen en verantwoordelijkheden op de werkvloer zorgen er namelijk voor dat kandidaten zich weer belangrijk en gewaardeerd voelen. Na drie maanden hebben ze veel zin in de volgende stap en stralen ze veel meer zelfvertrouwen uit. En dat is precies waar we het samen voor doen!


Dit gastblog is geschreven door Nicole Papen, als accountmanager bij de gemeente Oss betrokken bij het initiatief 'Talent uit Noordoost-Brabant'
7.931 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu