Generatie Z: vinden, boeien en binden!

13 oktober 2017
Generatie Z: vinden, boeien en binden!

Het is belangrijk om medewerkers te blijven vinden, boeien en binden. Daarom brachten onze recruiters Henri Mels en Romea Bakker vorige week een bezoek aan de Meet & Greet van het Werkgeversservicepoint Noordoost-Brabant. En daar leerden ze onder meer een aantal belangrijke lessen over de Generatie Z op de arbeidsmarkt!

Onder de Generatie Z vallen alle mensen die na 1992 geboren zijn. Tijdens de Meet & Greet stond de wijze waarop deze generatie zich op de arbeidsmarkt beweegt centraal. Na afloop vatten Henri en Romea de vijf belangrijkste lessen die ze daar leerden als volgt samen:


  • Natuurlijk is salaris ook voor de Generatie Z belangrijk. Maar deze generatie hecht daarnaast opvallend veel waarde aan een goede balans tussen werk en privé, en werkt graag met fijne collega’s. Opvallend, want bij Babyboomers stond vooral baanzekerheid bijvoorbeeld nog hoog in het vaandel.

  • De Generatie Z is verbonden aan technologie en gewend aan een constante informatiestroom. Daardoor is digitalisering op de werkvloer een absolute must.

  • De Generatie Z verwacht veel van haar werkgever. Daarbij kun je denken aan flexibiliteit, vrijheid, innovatie, nieuwe werkstijlen en heldere communicatie.

  • Voor de Generatie Z is het belangrijk om een waardevolle bijdrage aan een organisatie te leveren. Daarom zijn persoonlijke feedback, waardering en individuele focus op talenten en passies essentieel.

  • Saai werk? Daarmee neemt de Generatie Z geen genoegen meer! Sterker nog: deze generatie is op zoek naar die unieke droombaan. Spreker Huub van Zwieten omschreef het mooi: ‘Werk wordt door deze generatie niet langer gezien als hinderlijke onderbreking van het weekend’.

6.699 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu