Gevolgen wet DBA

8 februari 2016
Gevolgen wet DBA

Vorige week heeft de Eerste Kamer de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) met een ruime meerderheid aangenomen. Op 1 mei 2016 treedt de wet in werking.  Op die datum zal dan ook de huidige Verklaring arbeidsrelatie (VAR) verdwijnen.

Opdrachtgevers en opdrachtnemers (ZZP’ers) kunnen hun overeenkomst voorleggen aan de Belastingdienst of gebruikmaken van een goedgekeurde modelovereenkomst. Als er volgens de overeenkomst wordt gewerkt, is de opdrachtgever gevrijwaard voor loonheffingen.


Overgangsregeling
Om de verschillende partijen (opdrachtgevers, intermediairs en ZZP’ers) de ruimte te geven zich aan te passen aan de nieuwe regelgeving, is er een overgangsperiode. Deze overgangsperiode loopt van 1 mei 2016 tot 1 mei 2017. De Belastingdienst zal in deze periode wel toezicht houden, maar geen repressieve handhavingsmaatregelen nemen.


Wij zijn voorbereid
Het gebruik van het tussenkomstmodel door intermediairs is door de Belastingdienst goedgekeurd. Dit betekent dat wij onze opdrachtgevers en opdrachtnemers (ZZP’ers) kunnen begeleiden bij de inwerkingtreding van de wet DBA per 1 mei 2016. Inmiddels zijn de eerste nieuwe overeenkomsten al getekend en zijn we samen met onze opdrachtgevers en opdrachtnemers (ZZP’ers) goed voorbereid. 
8.958 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu