Goedhart biedt flexkrachten toekomstperspectief

10 augustus 2018
Goedhart biedt flexkrachten toekomstperspectief

Bij Goedhart in Panningen rollen dagelijks zo’n vijftig verschillende soorten taarten en gebak  van de band, op weg naar de winkels van Albert Heijn. Daarvoor zijn uiteraard heel wat handjes nodig. Sinds kort helpt Flexspecialisten Goedhart daarmee. Vijf korte vragen aan bedrijfsleider Willy Eiting over Goedhart en de samenwerking met Flexspecialisten.

Wat voor mensen werken er in het bedrijf?

Willy: “Bakkers natuurlijk, maar vooral ook productiemedewerkers die de taarten verpakken. Dat moet nauwkeurig en hygiënisch gebeuren. Ons doel is dat de taart hier zo vers mogelijk de deur uit gaat en zolang mogelijk vers blijft bij de klant.”

 

Hoe komen jullie aan de juiste mensen?

“Door de aantrekkende economie is dat een behoorlijke uitdaging. Ruim de helft van ons personeel is flexibel. Ook het vinden van vaste krachten is een lastige opgave. We hebben hier een van de bekende landelijke uitzendorganisaties in huis, maar die kunnen niet meer voldoende handjes leveren. Daarom zijn we ook in zee gegaan met Flexspecialisten.”


En, hoe bevalt het?

“Heel goed. Flexspecialisten is geen nieuwe organisatie voor mij. In mijn vorige baan werkte ik ook met ze samen. En de eigenschappen die ik toen zo prettig vond, zie ik ook nu weer. Ze zijn doortastend, kunnen snel schakelen en doen wat ze beloven. Dat maakt het samenwerken heel plezierig.”


Wat kenmerkt Flexspecialisten?

“Ze onderzoeken eerst zelf grondig of een kandidaat geschikt is. Dat doen ze echt heel goed. Niet iedereen past hier namelijk: je werkt met voeding en we hebben hygiëne vanzelfsprekend hoog in het vaandel staan. Dat vraagt om bepaalde eigenschappen. De kandidaten die we tot nu via Flexspecialisten hebben gehad, zijn harde werkers met de juiste instelling. Daar kunnen we op bouwen. Flexspecialisten snapt dus wat we nodig hebben. Zo helpen ze ons om onze productieprocessen optimaal te laten draaien.”


Hoe zorgen jullie ervoor dat deze goede mensen bij jullie willen blijven werken?

“Goede flexkrachten geven we een vast urenaantal. En als ze echt heel goed zijn, bieden we ze een vast contract aan. Dat geeft ze meer zekerheid en een hoger loon. Bovendien komen ze in aanmerking voor een mb-opleiding tot bakker: een kostbare opleiding met baangarantie. Zo bieden we ze toekomstperspectief.”
10.347 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu