HIER-bijeenkomsten: inhoudelijk én gezellig

4 augustus 2017
HIER-bijeenkomsten: inhoudelijk én gezellig

Bij Flexspecialisten vinden we het belangrijk om van elkaar te leren. Maar we vinden het óók belangrijk om zo nu en dan samen wat leuks te doen. Daarom organiseren we HIER-bijeenkomsten. Wat daar precies gebeurt? We vroegen het aan Accountspecialist Rick van Son.

Kun je uitleggen wat een HIER-bijeenkomst is?

“HIER staat voor Helder, Intelligent, Eenvoud en Resultaat: de kernwaarden van onze organisatie. Tijdens een HIER-bijeenkomst komen we met alle collega’s van Flexspecialisten bij elkaar. Deze meetings vinden een aantal keer per jaar plaats en worden steeds door andere medewerkers georganiseerd. Een groepje van vier medewerkers mag bedenken hoe ze de bijeenkomst invullen.”


Dat klinkt gezellig!

“Dat is het ook! Eigenlijk bestaat iedere HIER-bijeenkomst uit een informatief en een actief onderdeel. Zo hebben we al eens een vergadering afgesloten met een bezoek aan een Escape Room. En een aantal weken geleden was er een etentje, gevolgd door een debat in een Lagerhuis-achtige setting.”


 

Hoe ging dat in zijn werk?

“De organiserende medewerkers hadden in overleg met de directie enkele stellingen bedacht. Die gingen bijvoorbeeld over actuele veranderingen in de arbeidsmarkt, maar ook over interne thema’s, zoals de ingebruikname van onze nieuwe planningstool. Alle collega’s mochten daarop reageren en daarover debatteren. Het is erg leerzaam om vanuit alle hoeken van de organisatie te horen wat mensen van iets vinden.”


Is van elkaar leren ook het belangrijkste doel van de HIER-bijeenkomsten?

“Dat denk ik wel. Kijk, iedereen werkt natuurlijk op zijn of haar eigen manier. Dan kan het soms veel inzicht geven om eens te horen hoe een collega zaken aanpakt. Bovendien werken we binnen Flexspecialisten op veel verschillende locaties. Daardoor spreek je sommige collega’s vooral via de telefoon. Tijdens de HIER-bijeenkomsten zie je elkaar en kun je je ervaringen in real life uitwisselen.”


 

Én samen een biertje drinken natuurlijk?

“Zeker weten. Na afloop is er eigenlijk altijd wel een borrel. Daar leer je al je collega’s beter kennen en is er voldoende tijd voor een praatje. Enerzijds hebben de HIER-bijeenkomsten dus een inhoudelijk karakter, anderzijds is het vooral een gezellige samenkomst van collega’s. Die combinatie maakt het juist zo’n goed initiatief.”


Wat heb je geleerd van de laatste bijeenkomst?

“Na afloop kregen we allemaal een kubus mee naar huis. Aan de ene kant van die kubus staat ‘Doorvragen is essentieel’ en aan de andere kant ‘Aannames zijn dodelijk’. Het herinnert me eraan dat je dingen niet zomaar moet accepteren. Vaak loont het namelijk om ergens nét even langer over na te denken.”
8.317 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu