Huismeesters leren van elkaar

23 februari 2017
Huismeesters leren van elkaar

Zinvol, drempelverlagend, verhelderend en gewoonweg leuk: dat vinden onze huismeesters van de tweemaandelijkse Huismeestersbijeenkomst. Op 21 februari was er weer een.

Huismeesters zijn onze eerste aanspreekpunten op de locaties waar flexkrachten wonen. Ze zorgen onder andere voor de eerste opvang van nieuwe flexkrachten. Ook geven ze informatie, bijvoorbeeld over de planning en alles wat ze moeten weten over hun eerste werkdag. Daarnaast maken ze de nieuwe flexkrachten wegwijs in de omgeving en leggen ze uit waar bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde bank of supermarkt is.

 

Prettig wonen en leven

De belangrijkste taak van de huismeesters is echter ervoor zorgen dat iedere flexkracht op een prettige manier woont en leeft. Ze bewaken huisregels, zorgen voor schoonmaakroosters en beantwoorden vragen. Omdat de vragen en problemen veelal dezelfde zijn, hebben we een Huismeestersbijeenkomst in het leven geroepen.


"Soms moet je in een split second een beslissing nemen voor tientallen mensen."

 

Tips en advies

Tijdens deze bijeenkomsten praten we de huismeesters bij over nieuwe ontwikkelingen en procedures. Ook wisselen ze onderling ervaringen uit en geven ze elkaar tips en advies. Huismeester Jolanata Ostafin: “Sommige huismeesters hebben al jaren ervaring, andere pas enkele maanden. Door met elkaar op te trekken kunnen we veel van elkaar leren. Daar heeft uiteindelijk iedereen baat bij.”

 

Blijven leren

Huismeester Renata Karczewska is van mening dat de bijeenkomsten haar helpen in haar rol. “Soms moet je in een split second een beslissing nemen voor tientallen mensen. Doe je dat niet goed, dan kan een klein probleem snel uitgroeien tot iets groots. Tijdens deze bijeenkomsten ervaar ik steun van andere huismeesters. Dat helpt me om door te gaan én het geeft me de kans om te leren van mijn fouten, zodat ik morgen weer een betere huismeester ben dan vandaag.”
7.479 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu