Jongeren Bedrijvendag: nieuwsgierige ogen én nieuwe inzichten

7 februari 2018
Jongeren Bedrijvendag: nieuwsgierige ogen én nieuwe inzichten

Op dinsdag 6 februari stapten 1.300 Osse middelbare scholieren op de fiets voor de Jongeren Bedrijvendag. Ze kregen een kijkje in de keukens van verschillende bedrijven om beter de juiste profielkeuze te kunnen maken. Ook bij Flexspecialisten kregen we heel wat nieuwsgierige ogen op visite...

De Jongeren Bedrijvendag is een initiatief van Lions Club Oss en Talentencampus Oss. De bedrijfsbezoeken moeten derdejaarsleerlingen havo en vwo helpen bij het maken van de juiste profielkeuze. Kiezen ze voor een technisch vakkenpakket met exacte vakken? Of juist voor de creatieve en maatschappelijke vakken?


Goede banen

Bij Flexspecialisten kregen we in totaal 45 leerlingen op bezoek. Onze HR Adviseur Carlijn Kleinsman zorgde er samen met Steven Besuijen (Recruitment Manager) voor dat de dag in goede banen verliep.


“Natuurlijk kregen de leerlingen een rondleiding door ons bedrijf”, vertelt Carlijn. “De afdelingen Accountmanagement, Recruitment, Administratie en Directie… ze hebben alles gezien. Ook gaven we de leerlingen een klein inkijkje in de wereld van recruitment. Toch vonden we dat we ze iets méér moesten bieden. Iets waarmee we ze écht kunnen helpen bij het maken van een juiste profielkeuze.”


Student Profiel Analyse (SPA)

Daarom mochten de leerlingen bij binnenkomst ook allemaal een light versie van de Student Profiel Analyse (SPA) invullen. Deze analyse geeft ze onder meer inzicht in hun persoonskenmerken, talenten en kwaliteiten.


Carlijn: “De SPA is een waardevol instrument dat we bij Flexspecialisten al jaren inzetten. De uitkomsten van deze analyse helpen leerlingen enorm om een profiel te kiezen dat goed bij ze past. Op deze dag mocht zo’n light versie van de SPA dus eigenlijk niet ontbreken. De reacties waren enthousiast, dus misschien komen ze nog bij ons terug voor een volledige analyse.”


Talenten van de toekomst

“We kijken terug op een geslaagde dag en vonden het leuk om deel uit te maken van dit mooie Osse initiatief”, besluit Carlijn. “Hopelijk hebben we de leerlingen kunnen inspireren! Maar belangrijker nog: hopelijk hebben we de keuzes voor de ‘talenten van de toekomst’ ietsje makkelijker gemaakt...”
8.995 x bekeken
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl