Kick-Off: knallend begin van 2017

24 januari 2017
Kick-Off: knallend begin van 2017

We zijn het nieuwe jaar knallend begonnen. Letterlijk! Met het doorprikken van groene en rode ballonnen op de Kick-Off van 20 januari was de start van 2017 (inter)actief.


Alle medewerkers van Flexspecialisten verzamelden zich ’s ochtends vroeg in het Flexhuis. Na een voedzaam ontbijt was het tijd voor de eerste activiteit. Het doorprikken van de ballonnen had alles te maken met het thema van de dag: de veranderende arbeidsmarkt en het effect daarvan op onze strategie.


Op naar hoogconjunctuur

De uitzendbranche bevindt zich in een transitie van laagconjunctuur naar een nieuwe situatie van hoogconjunctuur. De rode ballonnen symboliseerden de oude situatie, de groene de nieuwe. Maar… De stellingen die in de ballonnen verstopt zaten, correspondeerden niet met de kleur van de ballonnen. Aan de medewerkers de taak om de ballonnen te laten knallen, de briefjes te verzamelen en ze te sorteren op ‘oud’ en ‘nieuw’.


Respect voor flexkrachten

Die activiteit leverde volop stof tot nadenken en discussie op. Zo spraken we over de positie van flexkrachten. In het verleden hadden zij niet veel zekerheden en konden ze op relatief weinig waardering rekenen (vanuit hun opdrachtgevers). Daar ligt een taak voor ons: we willen, zeker in een tijd van schaarste, voor onze mensen staan.


Nieuwe arbeidsvoorwaarden

Ook was er tijdens de Kick-Off aandacht voor onze eigen medewerkers. Bijvoorbeeld via een nieuw arbeidsvoorwaardenmodel, dat we samen met Nagtzaam Accountants & Fiscalisten hebben opgesteld. Een medewerker van Nagtzaam gaf tekst en uitleg over dat nieuwe model, dat onze mensen meer keuzemogelijkheden biedt (cafetariamodel). We gaan het nieuwe arbeidsvoorwaardenmodel op korte termijn in onze organisatie implementeren. 
6.541 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu