Netwerken met een ambachtelijk randje

17 oktober 2016
Netwerken met een ambachtelijk randje

Het Foodcenter in Amsterdam was afgelopen 10 en 11 oktober het decor van de VAS-beurs. Accountmanager Rick van Son en recruiter Henri Mels waren er uiteraard bij.

Ruim 90 deelnemers met veel affiniteit met het ambachtelijke slagersvak bezetten meer dan 1700 vierkante meters met de mooiste stands. Rick: “Tijdens deze beurs hebben we gesproken en kennisgemaakt met diverse slagers, standhouders en brancheorganisaties. Zo blijven we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in slagersland. Dit omdat een groot gedeelte van ons netwerk van huis uit bestaat uit Ambachtelijke Slagers.”


“Samen staan we sterk, maar ik wil mijn zelfstandigheid niet verliezen”


De slagersbranche is door de jaren heen enorm veranderd. Nieuwe wetgeving, economische ontwikkelingen en de toenemende online verkoop van vleesproducten hebben het gedrag van consumenten beïnvloed. Voor de zelfstandige Ambachtelijke Slager maakt dit het er niet gemakkelijker op.


Henri: “Tijdens deze beurs kwam naar voren dat ze zoeken naar een manier om samen te werken, maar toch zelfstandig te kunnen blijven. De meerderheid wil advies over het aannemen van personeel, financiën en marketing, en kunnen sparren over het vak. Maar tegelijkertijd willen ze hun zelfstandigheid niet verliezen. Begrijpelijk, want uiteindelijk hebben ze het mooiste vak dat er bestaat! Ik denk dat wij daar met onze dienstverlening een mooie rol in kunnen spelen.”


Lees ook: 'VAS 2016 een groot succes' op www.vas-zas.nl
5.350 x bekeken
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl