Ontbijtsessie: “Inzicht in gegevens helpt om beter te anticiperen”

18 juni 2018
Ontbijtsessie: “Inzicht in gegevens helpt om beter te anticiperen”

Met Big Data en Business Intelligence kunnen we nog beter samenwerken met onze opdrachtgevers. Die belangrijke boodschap wilden we tijdens onze ontbijtsessie van vrijdag 15 juni meegeven. Door samen op een slimme manier met informatie om te gaan, kunnen we immers betere beslissingen nemen en continu bijsturen in onze dienstverlening.

Twee keer per jaar organiseren we een ontbijtsessie voor onze relaties. Daarbij informeren we ze over de laatste ontwikkelingen in de arbeidsmarkt en de uitzendbranche. Bovendien gaan we dieper in op een actueel thema in de markt. Dit keer was dat de enorme kans die Big Data en Business Intelligence ons én onze opdrachtgevers bieden.


Schaarste

Als introductie praatte Manager Operations Dorota Hendrikx onze gasten eerst bij over de actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Haar belangrijkste conclusie: de economie blijft groeien en dus zal ook het tekort aan arbeidskrachten blijven toenemen. Die schaarste maakt dat organisaties ons steeds harder nodig hebben. Aan ons de taak om die speld in de hooiberg voor ze te vinden…


Big Data en Business Intelligence kunnen ons (en dus ook onze opdrachtgevers) daar ontzettend goed bij helpen. Daarom vertelde Assistent Controller Rick Linders op welke wijze we daarin hebben geïnvesteerd en hoe we onze relaties daarmee van dienst kunnen zijn.


Praktijkvoorbeeld

Loes Peters van opdrachtgever Flash was na afloop erg enthousiast: “Het is mooi om aan de hand van een praktijkvoorbeeld te zien hoe inzicht in gegevens kan helpen om beter te anticiperen op planningen, verloningen en de economische situatie in het algemeen. Zo’n tool heeft organisaties volgens mij echt iets te bieden. Misschien is het dus ook wel wat voor ons. Ik ga er in ieder geval eens met Flexspecialisten over in gesprek.”


Uitgereikte hand

Voor Maarten Mathijssen van opdrachtgever Hartjes Meat is Big Data nog een beetje een ver-van-zijn-bed-show. Tegelijkertijd weet hij dat het in de toekomst steeds belangrijker wordt: “Meer inzicht in je organisatie en bedrijfsvoering biedt altijd voordelen. Voor Flexspecialisten is het mooi dat ze met zo’n tool werken, maar het wordt pas echt mooi als ik daar ook van kan profiteren. Die hand werd overigens nadrukkelijk uitgereikt, dus wie weet dat ik daar nog eens wat mee doe.”


Bevestiging

Voor Maarten was het de eerste keer dat hij een ontbijtsessie bijwoonde. Maar naar eigen zeggen is hij er de volgende keer opnieuw bij: “Het was een fijne setting en ik vond het interessant om te horen hoe de markt ervoor staat. Natuurlijk ben ik al goed op de hoogte van de belangrijkste tendensen, maar een beetje bevestiging is nooit weg.”


Loes sluit zich daarbij aan: “Stiekem is het ergens wel fijn om te merken dat andere opdrachtgevers stoeien met dezelfde uitdagingen als wij. Én dat we niet de enige organisatie zijn die alles nog in Excel-lijstjes bijhoudt, haha. De volgende keer ben ik er dus zeker weer bij.”


Is de ontbijtsessie ook voor u interessant? Stuur ons een mailtje middels onderstaand contactformulier en we houden u op de hoogte voor de volgende ontbijtsessie!

7.462 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu