Op pad met slager Jan!

19 juni 2017
Op pad met slager Jan!

Van 11 tot en met 13 mei vond de Dag van de Slager plaats. Een mooie gelegenheid om eens met één van onze slagers mee te lopen. Collega Rick van Son deed het en vertelt over zijn werkdag met ambulant slager Jan.

Door: Rick van Son, Accountspecialist bij Flexspecialisten


In alle vroegte reisde ik af naar Plus Sturing Heerlerbaan waar Jan op dit moment werkzaam is. Eenmaal aangekomen begonnen eigenaar Guus Sturing, Jan en ik natuurlijk met een lekkere kop koffie. Eerst even bijkletsen voor we aan het werk beginnen!Snijlijst als rode draad

Door mijn gebrek aan ervaring in de slagerij gaf Jan me eerst een spoedcursus over de beginselen van het slagersvak in een Plus-winkel. Zo begonnen we met het bekijken van de snijlijsten: de rode draad in de slagerij. Snijlijsten zijn gebaseerd op de verkoopgemiddelden van de afgelopen acht weken. Haal hier de beste en slechtste week vanaf en je hebt een goede basis om te weten wat er gesneden moet worden. Op basis daarvan bekeken Jan en ik dan ook wat er nog in de toonbank lag en wat we nog tekort kwamen.

Schnitzelparadijs
Nadat de voorraad was geteld, kon het snijden beginnen. Uiteraard liet ik dit aan Jan over! Ondertussen bekommerde ik me over het marineren van de schnitzels. Dat ging prima: voor ik het wist had ik vier kratten gevuld met schnitzels, verdeeld in twee verschillende marinades. Plus-klanten hebben zeker van die schnitzels genoten, want aan de marinade kan het niet liggen!

Buffelen
Om de ervaring compleet te maken, vond Jan dat ik aan de slag moest met het mes. Maar daarvoor gaf hij me eerst wel uitleg over de beste en veiligste manieren om te snijden. In de slagerij werken ze immers niet met een simpel keukenmes; de speciale slagersmessen zijn vlijmscherp! Na de uitleg begon het echte werk: ik mocht nasivlees snijden. Dat was stevig buffelen, maar na een half uur zat de krat vol. Trots keek ik Jan aan, tot hij me vertelde dat hij hier normaal slechts tien minuutjes over doet… Na wat uitleg over de toonbankpresentatie sloten we de leuke dag af zoals we hem begonnen waren: met een verdiende bak koffie.


Meer inzicht
Al met al was het een leerzame dag. Door van dichtbij mee te maken wat er bij het slagersvak komt kijken, heb ik meer inzicht gekregen in de werkzaamheden van onze slagers. En dat is heel waardevol! 

6.835 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu