PPA-ontbijt: feest der herkenning

5 november 2016
PPA-ontbijt: feest der herkenning

Soms kan het er heel serieus aan toe gaan tijdens onze ontbijtsessies. Andere keren wordt er juist ontzettend veel gelachen. Levina de Vreeze zorgde vrijdag voor de ultieme combinatie. Ze vertelde uitvoerig over de Persoonlijk Profiel Analyse (PPA) en zorgde ondertussen voor een feest der herkenning.

De PPA is een gevalideerd meetinstrument dat helpt te ontdekken waar iemands krachten en talenten liggen. Dat is belangrijk, zeker als we in een situatie van hoogconjunctuur komen. En alle recente cijfers wijzen daarop.


Investeren

Zoals Erwin Vesters tijdens de opening van onze ontbijtsessie vertelde, zijn er dan vier manieren om te investeren:


-        Focus op duurzame inzetbaarheid

-        Aandacht voor kwetsbare groepen

-        Opleiding en training

-        Competentieontwikkeling.


En juist voor dat laatste vormt de PPA een uitstekende basis.


DISC

Levina de Vreeze is PPA-specialist en weet daar ook nog eens vol humor over te vertellen. Ze schetste deze ochtend het beeld van de D (Dominant), de I (Invloedrijk), de S (Stabiel) en de C (Consciëntieus).


Ook vertelde ze hoe interactie tussen deze verschillende persoonlijkheidstypen kan leiden tot vruchtbare samenwerking, maar ook… onbegrepen spanningsvelden.


“Ik neem dit inzicht zeker mee naar mijn werk”


Eigen profiel

Met het eigen profiel voor de neus (en bepaalde collega’s in het achterhoofd) was dat voor de 40 gasten een feest der herkenning. Maar ook als het serieus werd, had Levina de volle aandacht.


Want dat iemands ‘werkpersoonlijkheid’ een goede match moet hebben met diens werk en team, werd gedurende haar presentatie al snel helder.


Leerzaam

“Ik vond het ontzettend leerzaam. Dit leert je om op een andere manier naar mensen en teams te kijken.” Aan het woord is Marniek Versluis, een trouwe bezoeker van onze ontbijtsessies.


“Natuurlijk ken ik vanuit mijn functie het belang van assessments en testen. Maar deze analyse was nieuw voor mij. Bijzonder dat je met zó’n makkelijk af te nemen vragenlijst zóveel over iemands persoonlijkheid kunt zeggen. Ik neem dit inzicht dan ook zeker mee naar mijn werk. Wederom een zeer geslaagd ontbijt dus wat mij betreft!”

Meer weten?

Wilt u meer weten over de PPA? Neem dan contact met Marieke Verstegen:


088 594 01 10

m.verstegen@flexspecialisten.nl
7.869 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu