Recruiter… of Cupido?

25 januari 2018
Recruiter… of Cupido?

Aan de ene kant zijn er de kandidaten, aan de andere heb je de opdrachtgevers. En als Recruiter breng je die twee partijen bij elkaar… Dat klinkt eenvoudig, maar in de praktijk is dat vaak niet zo. De liefde moet namelijk altijd van twee kanten komen! Een inkijkje in het leukste vak ter wereld.

Op onze afdeling Recruitment spreek ik dagelijks kandidaten die vooral graag en snel aan de slag willen. Daardoor pakken ze eigenlijk alles aan. Maar werkt dat eigenlijk wel?


Het antwoord is: nee. Natuurlijk proberen we werkzoekenden snel aan een baan helpen. Maar door alléén maar naar snelheid te kijken, bestaat er een enorm afbreukrisico.


Want is een kandidaat ergens wel op zijn plek? Past de baan bij zijn sociale leefomgeving? En is dit werk op een gezonde manier te combineren met een gezin, een studie of een andere baan?


Daarnaast spelen er nog meer factoren een rol. Denk maar eens aan de bedrijfscultuur die bij een kandidaat moet passen, werktijden die te combineren moeten zijn en eventuele fysieke omstandigheden.


Anderzijds is de veelgehoorde opmerking ‘Ik pak alles aan’ natuurlijk wél interessant. Tenminste: als je daarna maar de juiste vragen stelt. Waarom pakt een kandidaat alles aan? Wat motiveert hem? Wat verwacht hij van een baan? Waar is hij goed in? En op welke momenten is hij beschikbaar?

 

Containerbegrippen

Dan zijn er natuurlijk ook nog onze opdrachtgevers. En die zijn momenteel massaal op zoek naar werknemers. Daardoor hebben kandidaten zelfs vaak een keuze uit twee of meer werkgevers.


Het gevolg: vacatures die overstromen met containerbegrippen als ‘doorgroeimogelijkheden’, ‘flexibiliteit’ en ‘aangename werksfeer’. Maar wat is daar nou allemaal van waar?


Als recruiter is het mijn taak om goed in te schatten wat een kandidaat op een werkplek nou écht kan verwachten. Hoe ziet zijn werkomgeving eruit? Hoe sturen ze hem aan? En kan hij zijn beschikbaarheid eenvoudig wijzigen? Pas als dat allemaal besproken is, ontstaat er een kans op een duurzame match.


Cupido

Welkom in de wondere wereld van recruitment in 2018! Het spanningsveld tussen vraag en aanbod is momenteel opwindender dan ooit. Door op zoek te gaan naar wederzijdse liefde, breng ik kandidaten en opdrachtgevers als een ware Cupido bij elkaar.


Dat kan alleen maar door oprechte interesse te tonen. In onze kandidaten én in onze opdrachtgevers. Want geloof me: de liefde moet altijd van twee kanten komen.
7.036 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu