Roemenen van het eerste uur

1 september 2017
Roemenen van het eerste uur

Sinds dit jaar hebben we ook een recruitmentkantoor in Cluj-Napoca in Roemenië. Daar zijn we erg blij mee, net als onze eerste Roemeense flexmigranten zelf. Als ‘Roemenen van het eerste uur’ hebben Ana-Maria, Sebastian en Adrian hun plekje in Nederland namelijk helemaal gevonden. In dit blog gunnen ze ons een kijkje in hun ‘nieuwe’ leven!

“Op het internet vond ik het kantoor van Flexspecialisten in Cluj-Napoca”, vertelt Ana-Maria. “De website zag er erg verzorgd en betrouwbaar uit, dus heb ik contact gezocht. Vervolgens kreeg ik alle informatie over werken in Nederland.”


Ana-Maria Adam en Sebastian Savulescu

 

Adrian vult aan: “Ook bij mij was het gevoel meteen goed. Ik woonde helemaal aan de andere kant van Roemenië, maar besloot daarom toch naar Cluj-Napoca af te reizen voor een gesprek. Op het kantoor van Flexspecialisten werd ik meteen goed geholpen door de recruiters. In een mum van tijd was alles geregeld voor een verhuizing naar Nederland.”


Snel aan de slag

Inmiddels werkt Adrian al enige tijd als sealer bij een van onze opdrachtgevers. Hij was vooral verrast dat hij daar zo snel de slag kon. “Na mijn komst naar Nederland kon ik vrijwel meteen beginnen”, vertelt hij. “Samen met enkele Poolse arbeidsmigranten woon ik op een nette locatie. Uiteindelijk wil ik graag een woning voor mezelf, maar vooralsnog zit ik hier prima.”


Sebastian werkt als orderpicker en is ook tevreden over zijn nieuwe werkgever: “Iedereen is behulpzaam en direct bereid om me goed te helpen. Soms is het communiceren nog lastig, want niet al mijn collega’s spreken even goed Engels. Maar als ik alle aspecten op een rijtje zet, ben ik erg enthousiast over mijn eerste maanden in Nederland.”


Leven opbouwen

De drie Roemenen hebben het erg naar hun zin in Nederland. Ze willen hier dan ook allemaal een mooi leven opbouwen. “Nederland is een prachtig land en het is hier overal ontzettend schoon”, aldus Ana-Maria. “Bovendien is de infrastructuur goed en zijn alle mensen erg vriendelijk; op straat loopt iedereen rond met een glimlach.”


Adrian vult aan: “Men is hier erg ambitieus: dat spreekt me aan. Nederlanders zijn wel directer dan Roemenen, ze vragen bijvoorbeeld ook langer door. Maar de levensstijl en mentaliteit bevallen me over het algemeen heel goed.”


Goede toekomst

“Natuurlijk zijn er ook dingen die we missen”, aldus Sebastian. “Echte Roemeense gerechten bijvoorbeeld. Maar natuurlijk missen we vooral onze familie en vrienden. Toch hebben we heel bewust voor deze stap gekozen. Hier zijn veel nu eenmaal veel meer banen beschikbaar dan in Roemenië. Bovendien zijn de arbeidsomstandigheden stukken beter en de lonen hoger. Met het geld dat we hier verdienen, kunnen we bouwen aan een goede toekomst voor onszelf.”


Adrian sluit zich daarbij aan: “Mijn inkomen helpt me bovendien om mezelf te ontwikkelen. Ik heb digitale marketing gestudeerd en wil uiteindelijk wat gaan doen op het gebied van fotografie en webdesign. Maar tot die tijd ben ik erg blij om voor Flexspecialisten te werken. Hier in Nederland kan ik een goede basis leggen voor mijn verdere leven.”

 6.462 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu