Roemenië: van de opstart tot de eerste successen!

14 september 2017
Roemenië: van de opstart tot de eerste successen!

In het centrum van de Roemeense stad Cluj-Napoca hebben we eerder dit jaar een eigen wervingskantoor geopend: een geweldige stap richting de toekomst. Recruiter Ioana Petrovicescu en Recruitment Support Alin Merdaiu hebben de afgelopen maanden een grote bijdrage geleverd aan de opstart van dit kantoor. In dit blog vertelt Ioana je er alles over.

“We hebben een enorm drukke tijd achter de rug”, vertelt Ioana. “De opstart van een nieuw kantoor is namelijk een behoorlijke klus! Omdat er nog helemaal niks was, heb ik van dichtbij gezien wat er allemaal bij komt kijken. Vergelijk het maar met het bouwen van een huis: dat gaat ook in stapjes. Maar het hele proces heeft ervoor gezorgd dat ik Flexspecialisten in korte tijd erg goed heb leren kennen.”


Bij haar vorige werkgever was Ioana verantwoordelijk voor de interne werving en de marketing. Daarnaast ontwikkelde en verzorgde ze communicatietrainingen voor werknemers. “Dat was een veelzijdige baan”, vertelt ze. “Maar ik wilde toch eens wat anders. Deze baan daagt me enorm uit en het voelt goed om onderdeel te zijn van een creators team.”


 

Vertrouwen winnen

Voor Ioana lag er direct een belangrijke opdracht. Het nieuwe kantoor is immers nog onbekend bij de Roemeense inwoners. “Daarom heb ik me meteen gericht op het vergroten van onze zichtbaarheid”, aldus Ioana. “We hebben een marketingplan opgesteld en gezocht naar de beste kanalen om kandidaten te vinden. Roemenen zijn wat achterdochtig als het aankomt op wervingskantoren. Daarom was het in het begin erg belangrijk om het vertrouwen van de mensen te winnen. Dat gaat gelukkig best goed, maar het blijft ook de komende maanden een cruciale opdracht.”


Inleven

In Cluj-Napoca houdt Ioana zich bezig met de administratie, communicatie, marketing en werving. En dan zijn er ook nog al die dagelijkse telefoontjes. Volle werkweken dus, maar daar is ze wel blij mee: “Het is hier nooit saai. Bovendien lukt het me tot nu toe heel goed om me in te leven in de kandidaten die hier komen. Wat willen ze? En wat zijn hun drijfveren? Ik kan er echt van genieten als ik een geschikte kandidaat vind, die na een goed gesprek besluit om naar Nederland te gaan.”


Successen

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt, en dat werpt zijn vruchten af. Ioana vertelt enthousiast over de eerste successen van ons wervingskantoor in Roemenië: “De realisatie van ons moderne kantoor was het eerste hoogtepunt. Vervolgens volgde er al snel een eerste kandidaat: ik vond het prachtig dat hij voor ons koos. Mijn collega Alin en ik hebben het natuurlijk meteen gevierd met taart!”


Ioana onderhoudt goede contacten met de Roemeense arbeidskrachten die nu in Nederland werken. “Het is belangrijk om te horen wat ze van hun verhuizing vinden”, vertelt ze. “Op die manier zie ik het proces namelijk ook van de andere kant. Ik weet zeker dat ik mijn werk daardoor nog beter kan uitvoeren.”


Doelen

Ioana is dan ook nog lang niet tevreden. “De opstart is veelbelovend, maar het kan natuurlijk altijd beter. Zo vind ik dat we nog zichtbaarder moeten worden; dan groeien we vanzelf door. Persoonlijk wil ik me blijven ontwikkelen als werknemer en als mens. Door deel te nemen aan HR-cursussen en trainingen bijvoorbeeld.”


Tot slot wil Ioana nog een inzicht met ons delen: “Het is goed om te beseffen dat Nederland voor Roemenen nog een relatief onbekend land is. Een nieuw land betekent nieuwe gebruiken en een nieuwe cultuur. Daar probeer ik ze dan ook zo goed mogelijk op voor te bereiden. Het is niet altijd eenvoudig om je familie en vrienden te verlaten voor een baan in het buitenland. Maar áls ze eenmaal besluiten om het te doen, wil ik zeker weten dat ze er voor de volle 100% voor gaan. Net als wij.”

7.129 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu