Samenwerken vanuit wederzijds vertrouwen, begrip en transparantie

29 maart 2016
Samenwerken vanuit wederzijds vertrouwen, begrip en transparantie

Ongelooflijk trots dat we afgelopen week het convenant horizontaal toezicht met de Belastingdienst hebben mogen ondertekenen. Onze fiscale processen zijn op orde en eventuele vraagstukken zijn vooraf besproken met de Belastingdienst. De Belastingdienst zal zich voortaan beperken tot monitoring van het proces. Het eerdere terugtrekken van de vakbonden uit SNA is hiermee voor ons een futiliteit geworden.


Met horizontaal toezicht wil de Belastingdienst in het toezicht samenwerking veel meer centraal zetten. Dat betekent afstemming vooraf en minder controles achteraf. Dat betekent ook gezamenlijk afspraken maken omtrent de kwaliteit van de processen en transparantie verlenen. De Belastingdienst heeft na een intensief traject beoordeeld dat onze fiscale processen op orde zijn. Op basis van dit vertrouwen beperkt de Belastingdienst zijn activiteiten tot vooroverleg en tot het monitoren van het proces. 


SNA
FNV en CNV Vakmensen hebben in Februari aangegeven zich terug te trekken uit Stichting Normering Arbeid (SNA). SNA staat voor een sterk en breed gedragen keurmerk voor uitzenden en aanneming van werk gefundeerd op een nationale NEN-norm. In samenwerking met Minister Asscher is een pakket van maatregelen opgesteld om de kwaliteit van zelfregulering te verhogen. Het pakket van maatregelen is echter nog niet volledig afgerond, maar de vakbonden willen deze afronding niet meer afwachten. Zowel SNA als wij hebben er vertrouwen in dat zelfregulering via een keurmerk een toegevoegde waarde zal blijven bieden aan onze klanten.  


Kleinigheidje
De ondertekening van het convenant horizontaal toezicht met de Belastingdienst is voor ons een mooie bevestiging dat we onze fiscale processen op orde hebben. Het terugtrekken van de vakbonden uit SNA is een kleinigheidje. We hebben ons eigen keurmerk gecreëerd.
7.574 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu