Stress op de arbeidsmarkt..

22 augustus 2018
Stress op de arbeidsmarkt..

Afgelopen week stond mijn timeline op LinkedIn vol met het nieuwsbericht vanuit het CBS, waarin gesproken wordt over een record aantal vacatures in Nederland sinds 2007. “Een overspannen arbeidsmarkt..”

Een aantal weken geleden was in diverse media ook al te lezen dat verschillende bedrijven in de industriële sector niet meer aan de klantvraag kunnen voldoen, omdat ze simpelweg niet voldoende arbeidskrachten hebben.


Vanuit mijn recruiters vak is dit natuurlijk een kans. Als de pijn van het niet voorzien van klanten een probleem is, zal mijn klant toch zeker nadenken over haar criteria, arbeidsvoorwaarden dan wel haar merkimago (employerbranding).


Niets is minder waar.. Nog steeds zie ik veel vacatures voorbij komen waarin men met minimale arbeidsvoorwaarden, nauwelijks perspectief en een slecht imago aan het werven is of een intermediair aan het werk zet. En wij (arbeidsbemiddeling Nederland) doen nog mee ook!!


Ik geloof erin dat je onderneming mee zal moeten veren met de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Natuurlijk is het heel fijn als je een goed salaris kan bieden én garantie op vaste uren én een perspectief op een langdurig verblijf. In de realiteit is dit natuurlijk niet haalbaar, maar dan zou het juist heel leuk moeten zijn om bij het bedrijf te werken. Employer branding! Medewerkers vinden via het huidige personeelsbestand is immers een hele sterke wervingsbron en dat gaat alleen maar lukken als de medewerkers trots zijn om te werken voor het merk.


Maak je de keuze om minimale arbeidsvoorwaarden te bieden zonder perspectief of aandacht? Dan kies je ook voor een andere kwaliteit en is extra begeleiding vaak noodzakelijk.


Graag nodig ik je uit om contact met mij op te nemen om verder in te gaan op dit onderwerp of om onze oplossingen vanuit Flexspecialisten te bespreken.
6.950 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu