Wat betekenen de nieuwe Corona maatregelen voor Flexspecialisten en haar capaciteit?

25 maart 2020
Wat betekenen de nieuwe Corona  maatregelen voor Flexspecialisten en haar capaciteit?

Corona heeft ons in de greep en net als alle andere bedrijven en uitzendorganisaties zijn wij 24/7 bezig met de situatie rondom corona. Maandagavond 23 maart vond de persconferentie met de aangescherpte maatregelen plaats en dat brengt ons in een nieuwe fase.

Want nu de scholen dicht zijn, de horeca gesloten, grenzen dichtgaan en de distributiecentra overuren draaien, vindt er een enorme verschuiving plaats van locaties waar handjes nodig zijn, maar ook óver zijn. Hoe zorgen we ervoor dat onze flexkrachten gezond zijn en blijven? Wat gaan medewerkers met kinderen doen nu alle scholen dicht zijn? Hoe zorgen we ervoor dat de planningen doorlopen zodat uw processen niet stil komen te liggen? En hoe gaat Flexspecialisten hier mee om?


De accountmanagers en flexsupport van Flexspecialisten hebben nauw contact met onze opdrachtgevers. We schakelen soms meerdere malen per dag en volgen het nieuws op de voet. Wij vertellen u graag welke maatregelen Flexspecialisten heeft genomen of gaat nemen:


• De richtlijnen van het RIVM zijn leidend en deze volgen we uiteraard op.
• Via onze app Plan 4 Flex berichten wij onze flexkrachten welke maatregelen we nemen om de veiligheid in acht te nemen en wat te doen bij ziekte verschijnselen. Hoewel wij er normaal gesproken vanuit gaan dat iedereen Nederlands of Engels spreekt, vinden wij het in deze situatie van groot belang dat iedereen de informatie goed begrijpt en daarom communiceren we dit ook in zowel Nederlands, Engels, Pools en de Roemeense taal. Dat doen wij via de app, via digitale instructies en posters in onze huisvesting.
• De collega’s van flexsupport houden nauw contact met de flexkrachten en vinden het van groot belang hen op de hoogte te houden van de werkinstructies om hen te garanderen het werk te behouden.
• De continuïteit van werk voor onze flexkrachten wordt versterkt door het noodfonds (NOW).
• De contractpartijen die het vervoer verzorgen vanuit en naar het buitenland zijn nog steeds actief. Zodra dit stopt heeft Flexspecialisten eigen middelen om dit vervoer over te nemen. Uiteraard doen wij ons uiterste best om ook tijdens het binnenlandse vervoer de afstandsregel in acht nemen. Dit betekent dat de bussen een lagere bezetting hebben, maar we de komst van onze flexkrachten wel kunnen blijven garanderen.
• Indirect personeel die op kantoor werken van zowel het hoofdkantoor en de inhouse vestigingen met verkoudheidsklachten zijn verplicht om thuis te werken. De collega’s die klachtenvrij zijn, werken met aangepaste roulatie schema’s wel vanuit het kantoor, waar maatregelen zijn om de gepaste afstand en gezonde werkplek te waarborgen. Om de saamhorigheid en teamgevoel te behouden vinden er gedurende de gehele dag tussen alle afdelingen en collega’s Skype meetings plaats. Dit zorgt er mede voor dat iedere collega betrokken blijft en waar nodig elkaar kan helpen en ondersteunen.
• De sollicitatie en intake gespreken worden op afstand ingepland via een Skype gesprek. Deze werkwijze hanteren wij ook met onze filialen in Polen en Roemenië en is een algemeen geaccepteerd communicatiemiddel binnen de organisatie van Flexspecialisten.
• Het managementteam heeft dagelijks overleg over de situatie rondom corona en de impact op de verschillende regio’s.
• Binnen Flexspecialisten werken we met een flexpool, zodat we de flexkrachten werkzaam bij bedrijven die deels stil zijn komen te liggen, inzetbaar blijven bij bedrijven waar nu een verhoogd aantal aanvragen is.


Flexspecialisten werkt volgens de H.I.E.R. gedachte en zal geen enkele vraag of uitdaging uit de weg gaan om deze Helder, Intelligent, Efficiënt met het gewenste Resultaat te beantwoorden. Onze teams zijn sterk op elkaar ingespeeld en we zijn trots te merken dat in een snel veranderende omgeving, we met elkaar mogelijkheden zien om onze dienstverlening te kunnen blijven uitvoeren. Wij dragen de zorg voor vele flexkrachten, we begrijpen uw zorg en daar maken we werk van. Let op elkaar en blijf gezond.


Met vriendelijke groet,
Tom Sijpestijn en Erwin Vesters
Flexspecialisten Holding NV.


Mocht u meer informatie willen over hoe Flexspecialisten met de situatie rondom corona in uw organisatie omgaat? Aarzel dan niet en neem contact op met uw accountmanager.


Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu