Zo wordt Assistent Controller Rick nog beter in zijn vak

22 mei 2018
Zo wordt Assistent Controller Rick nog beter in zijn vak

Als Assistent Controller is Rick Linders onder meer verantwoordelijk voor onze loonadministratie. Om die kerntaak zo goed mogelijk uit te voeren, volgt hij momenteel de opleiding voor het Praktijk Diploma Loonadministratie (PDL). Maar wat leert hij daar nou eigenlijk precies?

Bij Flexspecialisten vinden we het erg belangrijk dat de salarissen van onze medewerkers foutloos worden berekend en uitbetaald. En stiekem komt daar wel het een en ander bij kijken…


“Als Assistent Controller weet ik uiteraard heel veel over de wetten en regels op het gebied van loonadministratie”, vertelt Rick. “Maar tijdens de PDL-opleiding duik je echt even diep de materie in. Dat is soms best taaie stof, maar ik vind dat ik overal perfect van op de hoogte moet zijn.”


Up-to-date kennis

De PDL-opleiding duurt een jaar en bestaat uit drie modules. Bovendien komt er specifieke kennis voor professionals in de flexbranche aan bod. Met zijn up-to-date kennis kan Rick onze opdrachtgevers en medewerkers straks dus nog beter van dienst zijn.


“In Nederland bestaan er veel varianten van loonstroken. En in de flexbranche heb je daar natuurlijk vaak mee te maken. Er bestaan wel standaardvormen, maar er zijn altijd uitzonderingen. En ik vind dat ik iedere vraag over een loonstrook moet kunnen beantwoorden. Dan helpt het als je veel voorbeelden voorbij hebt zien komen.”


1400 loonstroken

Samen met zijn collega’s op de administratieafdeling verwerkt Rick zo’n 1.400 loonstroken. Dan is het belangrijk om precies te weten waar je over praat. Daar draagt de opleiding volgens hem zeker aan bij.

 

“In de praktijk groei je vanzelf in dit vak. Maar dankzij de opleiding snap ik nu ook waarom dingen op een bepaalde manier gedaan worden. Om een voorbeeld te noemen: we kennen een aantal belastingschijven in Nederland. Voorheen wist ik niet hoe die tot stand zijn gekomen, maar nu dus wel. En dat is toch handig om te weten.”

 

Tip

Onze directie tipte Rick om de opleiding te volgen. En dat vond hij meteen een goed idee. Zo wordt hij immers beter in zijn vak.


“Scholing is belangrijk. Daarom vind ik het mooi dat ik hier de kans krijg om mezelf te ontwikkelen. En natuurlijk wordt de organisatie er zelf ook beter van. Zo snijdt het mes aan twee kanten.”
8.248 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu