Bij Flexspecialisten zijn we altijd op zoek naar jong talent. Regelmatig bieden wij stageplaatsen aan op ons hoofdkantoor in Oss. Wij vinden het belangrijk dat we echt iets bijdragen aan de ontwikkeling van studenten. In deze blog vertelt Victor over zijn eerste stage ervaring op het MBO.

Mijn naam is Victor Strik. Ik ben 17 jaar oud en momenteel woon ik in Oss. In mijn vrije tijd ga ik het liefst iets doen met vrienden of met mijn familie.

Hoe ben je bij Flexspecialisten terechtgekomen?
Twee medewerkers van Flexspecialisten hebben een presentatie gegeven bij mij op school. Hun verhaal sprak mij wel aan! Mijn mentor had ook veel goeds te vertellen over Flexspecialisten, aangezien hier al veel studenten stage gelopen hebben. Dit alles heeft mij overtuigd om te solliciteren. Het proces verliep snel, binnen mum van tijd was alles geregeld en had ik me van mijn stageplek verzekerd.

Welke opleiding volg je en in welk leerjaar zit je?
Ik zit momenteel in het eerste leerjaar van de opleiding Junior Accountmanager op het Koning Willem 1 college in Oss. Dit is een MBO niveau 4 opleiding.

Op welke afdeling loop je stage?
Nu loop ik stage op de afdeling Vers. Deze afdeling is gespecialiseerd in het uitzenden van medewerkers voor slagersafdelingen en andere versafdelingen. Henri is mijn stagebegeleider en de sfeer op de afdeling is goed! We hebben goede gesprekken, er is ruimte voor gezelligheid, maar er wordt ook hard gewerkt. Ook zijn alle andere collega’s die ik tot nu toe heb ontmoet erg behulpzaam en prettig in de omgang.

Hoe ziet een typische stagedag eruit?
Aan het begin van de dag biedt mijn stagebegeleider Henri me koffie aan, maar dat lust ik (nog) niet. Eigenlijk is het Henri’s doel om mij koffie te leren drinken. 😉

Vervolgens krijg ik de taak om te searchen. Ik ga dan voor specifieke vacatures op zoek naar relevante cv’s op verschillende jobboards. Deze cv’s bespreek ik met Henri en vervolgens mag ik de mensen zelf gaan benaderen. Daarnaast heb ik als Stagiair twee dagdelen per week receptiedienst. De rest van de week ondersteun ik de heren op de afdeling Vers met diverse klusjes.

Op welk vlak wil jij jezelf graag ontwikkelen tijdens deze stageperiode?
Ik wil graag beter worden in cold calls. Dat wil zeggen dat ik meer zelfvertrouwen wil krijgen in het voeren van telefoongesprekken met mensen die ik nog nooit gesproken heb. Bijvoorbeeld met de mensen waarvan wij vinden dat ze een interessant cv hebben voor onze vacatures. Om dit te ontwikkelen heb ik samen met mijn stagebegeleider een belscript gemaakt, waar ik altijd op terug kan vallen. Zo heb ik altijd antwoord op de mogelijke vragen

Hoe word je begeleid bij Flexspecialisten?
Uiteindelijk leer je het meeste door iets gewoon te doen. Ik krijg van Henri een duidelijke instructie per mail. Hij legt ook alles goed uit en vertelt mij ook waarom iets op een bepaalde manier gedaan wordt. Dit doet hij goed. Zo goed dat ik hem al een paar keer gezegd heb dat hij zo als docent aan de slag kan, haha!

Zou je Flexspecialisten aanraden bij andere studenten?
Simpelweg, ja. Het is enorm gezellig en je leert ook een hoop! De mensen hier zijn enorm gastvrij, waardoor je je heel snel welkom voelt. Ik leer veel dingen die voor mijn studie heel handig zijn. Flexspecialisten is bovendien een internationaal bedrijf, waardoor ik mijn Engels kan verbeteren. Voor mensen die dezelfde studierichting als ik volgen zou ik het zeker aanraden!

Stage lopen bij Flexspecialisten

Flexspecialisten zorgt al 30 jaar voor nieuwe kansen! Door de jaren heen hebben wij ons ontwikkelt tot een toonaangevende uitzendorganisatie met een landelijke dekking. Flexspecialisten is gespecialiseerd in het leveren van flexibel personeel in de sectoren E-commerce, Food, Logistiek, Non-food en Retail. Wij ontzorgen onze opdrachtgevers én flexmedewerkers volledig met onze full-service dienstverlening. Dit doen wij onder andere samen met onze recruitmentpartner Work Force in Polen en Roemenië. Ons Nederlandse hoofdkantoor ligt op enkele minuten loopafstand van het centraal station in Oss en is dus gemakkelijk bereikbaar met het OV.

Stagevergoeding

Gedurende de stageperiode bieden wij een stagevergoeding aan op basis van opleidingsniveau. Voor MBO-studenten is dit € 300,- bruto per maand en voor HBO studenten € 450,- bruto per maand. Deze vergoedingen zijn berekend op basis van een 40-urige werkweek, bij een parttime stage wordt de vergoeding naar rato verrekend.

Stage victor vers