Presentatie 'Wet Arbeidsmarkt in Balans'

 De Wet WAB is door de Eerste kamer aangenomen en zal op 1 januari 2020 in werking treden. Er gaan diverse zaken veranderen, bijvoorbeeld op het gebied van oproepovereenkomsten, de transitievergoeding en payroll.

De veranderingen die het wetsvoorstel met zich meebrengt, zijn groot. Dat geldt niet alleen voor uw organisatie, maar ook voor alle mensen op de werkvloer.

 

De veranderingen zijn van grote impact op uw organisatie betreffende contractafspraken voor zowel de langere als korte termijn, waarbij de verschillen van schaarste naar toekomst en vaste medewerkers versus flexkrachten een basis vormen voor uw plan van aanpak in de voorbereiding.

 

De belangrijkste veranderingen waar uw organisatie mee te maken kan krijgen:

 

  • Ketenregeling: aansluitend drie contracten in drie jaar;
  • Meer bescherming oproepkrachten; tenminste vier dagen voorafgaand bekend;
  • Gelijke rechtspositie en beloning van payroll-medewerkers;
  • Nieuwe ontslaggrond: cumulatiegrond; de werknemer kan maximaal een halve transitievergoeding extra krijgen wanneer de cumulatiegrond wordt gebruikt voor het ontslag;
  • Transitievergoeding vanaf de eerste dag, ook tijdens proeftijd.
  • Nieuwe methodiek vaststellen WW-premies: verschil in premie tussen flexibel en vast contract;

 

Wij begrijpen dat bovenstaande punten vragen bij u kunnen oproepen, wat houden de veranderingen voor uw organisatie in en waar dient u rekening mee te houden? 

 

Wacht niet langer en ga goed voorbereid de wetsverandering tegemoet. Tijdens onze ontbijtsessie hebben we een presentatie verzorgd 'Wet Arbeidsmarkt in Balans'. Wilt u hier graag meer over weten? Bel voor een afspraak met uw accountspecialist via 088-594 0100.

Flexspecialisten maakt er écht werk van!Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu