Emile Brunst werkt als Assistent Afdelingsmanager bij Ambachtelijke Slager Van der Zee in Breda. Hiervoor was hij werkzaam als Chef-kok. Via Flexspecialisten heeft hij uiteindelijk zijn carrièreswitch kunnen maken. We gaan met hem in gesprek over zijn keuze voor het slagersvak en het opleidingstraject Snijvaardig Slager.

Ambachtelijke Slagerij Van der Zee is de inhouse slager van Horecagroothandel HANOS. Sinds 1925 hebben zij een rijke historie in het slagersambacht opgebouwd en nog steeds staan zij garant voor de mooiste vleesproducten. Bij HANOS-ISPC Breda werkt Emile nu zo’n twee en een half jaar op de slagersafdeling.

Daarvoor werkte hij jarenlang als Chef-kok bij diverse restaurants. Inmiddels heeft hij een gezin, wat lastig te combineren blijkt met zijn baan. Emile wil hier graag meer tijd voor vrij maken en besluit op zoek naar een nieuwe baan. Een complete carrièreswitch ziet hij niet zitten, waardoor hij op zoek gaat naar een job die raakvlakken heeft met de horecabranche. Emile: “Zo ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Flexspecialisten. Ik zag dat jullie het opleidingstraject Snijvaardig Slager aanboden in samenwerking met Van der Zee. Toen ik zag dat ze iemand zochten voor Van der Zee Breda, heb ik direct gesolliciteerd.”

Opleidingstraject Snijvaardig Slager

Hij begint als Leerling Slager en volgt het opleidingstraject Snijvaardig Slager bij Van der Zee in Twello. Emile: “Vanuit mijn ervaring als Kok had ik natuurlijk al wel basiskennis van diverse stukken vlees. In het opleidingstraject merkte ik echter al snel dat mijn kennis beperkt was. Wat me het meeste is bijgebleven? De eerste keer dat ik een ervaren Uitbener aan het werk zag, dat vond ik echt indrukwekkend! Binnen een kwartier had hij een volledige koe in technische delen op tafel. Buiten dat verkrijg je natuurlijk ook veel theoretische kennis over keurmerken en de geldende wettelijke bepalingen. Ik vond de opleiding dus erg waardevol en interessant!”

Van de warme keuken naar een gekoelde omgeving

Ondanks dat zijn keuze voor het slagersvak een bewuste keuze was, heeft Emile toch af moeten zien. Vooral aan het begin. Hij ging van de warme keuken naar de gekoelde omgeving in een Slagerij. Emile: “Aan het begin had ik het de hele dag koud. Dat was wel even afzien, haha.” Inmiddels is hij er aan gewend én heeft hij ook promotie kunnen maken op de afdeling.

Doorgroeimogelijkheden als Slager

Na het opleidingstraject startte Emile als Slager op de slagersafdeling bij Van der Zee Breda. Met zijn nieuw opgedane kennis ging hij aan de slag en was hij voornamelijk bezig met het portioneren van vlees. Inmiddels is hij doorgegroeid tot Assistent Afdelingsmanager, een baan die hem beter past. Dankzij zijn ervaring in de keuken kan Emile snel schakelen en overzicht behouden. Emile: “Ik zag het niet voor me dat ik nog jaren bezig was met het portioneren van vlees. Daarom heb ik mijn ambities kenbaar gemaakt bij Van der Zee. Toen de positie van Assistent Afdelingsmanager vrij kwam, ben ik hier direct voor gevraagd. Fijn dat hier zo in meegedacht wordt.”

Takenpakket Assistent Afdelingsmanager Slagerij

In deze functie heeft Emile een veelzijdig takenpakket, hij heeft veel contact met klanten en maakt hij offertes. Zijn horeca-ervaring komt hierbij goed van pas. Verder houdt Emile zich onder andere bezig met de werkplanning voor de slagersafdeling en voert hij administratieve taken uit.

Wanneer we hem vragen wat hij nu het leukst vindt aan zijn job, dan is dat wel de veelzijdigheid. Emile: “Ik kan nu bovendien met de fiets naar het werk en heb nu veel meer tijd voor mijn gezin.”

In de afgelopen twee en een half jaar heeft hij al mooie stappen mogen maken, maar hij steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. Op termijn wil hij doorgroeien tot Afdelingsmanager, maar dat is nu niet aan de orde. Eerst nog stappen maken en een aantal jaar deze functie vervullen. Emile: “Als je aantoont dat je gemotiveerd bent en laat zien dat je klaar bent voor een volgende stap, dan krijg je zeker de kans om stappen te maken bij Van der Zee.”

Omscholing naar Slager

Wil jij net als Emile ook een carrière switch maken? Onze Versspecialisten hebben in samenwerking met Van der Zee het opleidingstraject Snijvaardig Slager ontwikkeld. Dit is een opleiding met baangarantie, waarbij werken en leren van een mooi ambacht centraal staat. Tijdens het opleidingstraject leer jij de benodigde vakkennis, maar ook hoe je klanten moet benaderen en adviseren op de winkelvloer.

Lijkt jou dit wat? Vul dan onderstaand formulier in, wij vertellen je graag meer over alle mogelijkheden!