Femke deed in 2011 een open sollicitatie bij Flexspecialisten. Ze had al enkele jaren ervaring in de uitzendbranche en bleek een perfect fit voor een inhouse functie bij één van onze opdrachtgevers. Inmiddels zijn we 13 jaar verder en werkt Femke nog steeds met veel plezier bij Flexspecialisten. Niet meer op locatie bij een opdrachtgever, maar als Verzuim Coördinator op ons hoofdkantoor. Naast haar functie op de HR-afdeling, is ze ook onderdeel van ons Ambassadeurs-team en begeleidt ze nieuwe collega’s tijdens hun eerste drie maanden bij Flexspecialisten. We gaan met Femke in gesprek over haar ambassadeurschap en haar carrière pad binnen Flexspecialisten.

Femke startte op locatie bij onze toenmalige opdrachtgever, een grote suikerwarenproducent in Veghel. Samen met een collega verzorgde ze hier onder andere de planningen voor de Productiemedewerkers. Femke: “Dit heb ik zo’n drie jaar gedaan, tot de samenwerking met deze opdrachtgever ten einde liep.”

Vervolgens is Femke aan de slag gegaan op ons hoofdkantoor in Oss. Als Account Medewerker Binnendienst fungeerde zij als de spil tussen Accountmanagers, Flexsupport en Flexmedewerkers. Femke: “Ik was onder andere verantwoordelijk voor het aanvragen voor zorgtoeslag voor de Flexmedewerkers, het verwerken van adreswijzigingen, vakantieaanvragen en ziekteverzuim.” Deze leuke en veelzijdige functie heeft zij dan ook jarenlang met veel plezier gedaan, maar uiteindelijk merkte Femke dat ze toch ambities had om door te groeien. Femke: “In principe ging de functie me goed af en ging alles eigenlijk vanzelf. Dan raak je toch een beetje in een sleur en ga je nadenken over je ambities en toekomst.”

Human Resources

Voor onze HR-afdeling waren wij op zoek naar uitbreiding. In zo’n geval kijken wij eerst intern bij Flexspecialisten. Zijn er collega’s die mogelijk geschikt zijn voor deze functie? In dit geval viel de op keuze Femke. Vanwege haar ervaring met het werken met arbeidsmigranten en ziekteverzuim is ze toen aan de slag gegaan als Verzuim Coördinator. Femke: “Bij een bedrijf als Flexspecialisten werken natuurlijk enorm veel medewerkers. Als je dan ook maar een paar enkele procenten aan zieken hebt, gaat het al snel over een groot aantal mensen. Ik verzorg nu het hele proces, van het administratieve deel tot contact met het UWV en de Bedrijfsarts. Daarnaast voer ik ook de gesprekken met de zieke medewerkers om te checken hoe zij zich voelen en om de voortgang te monitoren. Waar mogelijk ondersteunen en helpen wij hen in hun ziektetraject, zodat ze uiteindelijk (hopelijk) weer volledig de oude worden en weer aan het werk kunnen. Het persoonlijke contact is voor mij het leukste aan mijn werk en het geeft me veel voldoening als we mensen kunnen helpen met re-integreren.”

Ambassadeur

Femke zet haar behulpzaamheid daarnaast ook in tijdens haar rol als Ambassadeur, iets wat zij ook alweer vijf jaar met veel plezier doet. Elke nieuwe collega krijgt een eigen buddy toegewezen uit het Ambassadeurs-team. Femke: “Het buddytraject is belangrijk tijdens de onboarding van een nieuwe collega. Al zijn het vaak maar korte gesprekken en gaat het over kleine dingetjes waar nieuwe collega’s tegen aanlopen. De buddygesprekken worden als positief ervaren en nieuwe collega’s vinden het prettig om laagdrempelig in gesprek te kunnen gaan over hun eerste ervaringen.”

Een echte Flexspecialist

Door haar 13 jaar aan ervaring weet Femke als geen ander wat er bij Flexspecialisten van je gevraagd wordt. Wanneer we vragen wat een echte Flexspecialist typeert, antwoord zij: “Een echte Flexspecialist denkt altijd vanuit het belang van het bedrijf, zonder oog te verliezen voor het welzijn van de medewerkers. Je moet dus mensgericht en commercieel kunnen denken, helder communiceren en standvastig zijn. We maken duidelijke afspraken met onze opdrachtgevers, flexmedewerkers en collega’s. Alleen zo werken we samen aan een stabiele toekomst.”

Werkplezier

In haar huidige functie leert Femke iedere dag bij en geniet ze van de veelzijdigheid van haar baan. Femke: “Wat ik het leukste vind aan mijn werk is dat geen dag hetzelfde is. Dat klinkt misschien heel cliché, maar het is echt zo! Dit heb ik in al mijn functies binnen Flexspecialisten gehad en dat maakt het werk hier voor mij zo leuk, al 13 jaar lang.”

“Zoek jij nou ook een veelzijdige baan in de uitzendbranche? Bekijk dan eens onze openstaande vacatures en wellicht mag ik jou binnenkort wel verwelkomen als mijn nieuwe buddy!”

Ambassadeur aan het woord