Gisteren vond de jaarlijkse Dag van de Doktersassistent plaats. Wij wilden op deze dag graag even stilstaan bij het belangrijke werk dat doktersassistenten verrichten voor onze flexkrachten.

Het welzijn van onze medewerkers is erg belangrijk. Het is vaak lastig om in een andere taal contact te leggen met specialisten in de medische zorg, daarom helpen wij onze medewerkers hier een handje bij.

Zo maken wij op verzoek van onze flexkrachten een afspraak bij de huisarts, ziekenhuis, fysiotherapie of tandarts. Indien nodig begeleiden we deze medewerkers tijdens hun afspraak om bijvoorbeeld te helpen met vertalen.

Goed contact met onder andere de doktersassistente is hierbij van groot belang! Flexspecialisten is de doktersassistenten dan ook zeer dankbaar voor hun tijd, geduld, goede adviezen en bereidwilligheid om ons en onze mensen te helpen!

Fonkelzorg

In het bijzonder willen we graag Kasia bedanken, “onze” doktersassistente bij Fonkelzorg. Sinds afgelopen jaar nemen we deel aan een pilot met Fonkelzorg om internationale werknemers in de regio Oss en Uden van huisartsenzorg te voorzien. Onze Poolse flexkrachten kunnen gebruik maken van één telefoonnummer voor het medisch contactcentrum waar Kasia hen in het Pools te woord staat. Onlangs er zelfs een tweede Poolse assistent gestart, hierdoor hebben ze nog meer capaciteit en zijn ze goed voorbereid op de groei van het aantal patiënten. Wij zijn hier erg blij mee!

Dit is zeker geen vanzelfsprekendheid omdat in de regio Noordoost Brabant 20.000 internationale werknemers wonen en veel huisartsenpraktijken gesloten zijn voor nieuwe patiënten. Fonkelzorg opent voor deze werknemers de praktijkdeuren in Den Bosch en Uden. Sinds afgelopen zomer kunnen zij ook terecht bij hun nieuwe huisartsenpraktijk in Oss. 

Met deze samenwerking kunnen we het proces optimaliseren en de zorg zo goed mogelijk laten aansluiten op de wensen en behoeften van de internationale werknemer.

Bedankt aan alle doktersassistenten!