Bij Flexspecialisten zijn we altijd op zoek naar jong talent. Regelmatig bieden wij stageplaatsen aan op ons hoofdkantoor in Oss. Wij hebben momenteel vijf stagiair(e)s op verschillende afdelingen. Bij Flexspecialisten vinden we het belangrijk dat we echt iets bijdragen aan de ontwikkeling van studenten. In deze blog vertellen onze stagiairs Alicia en Jesse over hun ervaringen binnen ons bedrijf.

Alicia: Hi, mijn naam is Alicia van den Hurk, ik ben 21 jaar oud en woon in Oss.

Jesse: Hey, ik ben Jesse Boers, 18 jaar en ik woon in Oss.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure bij Flexspecialisten?

Alicia: Ik ben door Flexspecialisten benaderd via LinkedIn. Stagiair Wesley van de HR afdeling had gezien welke opleiding ik volgde en zei dat Flexspecialisten nog een stagiaire zocht voor de administratie. Hij stuurde mij een link die verwees naar de vacaturetekst op de website, zodat ik deze op mijn gemak nog even kon bekijken. Hierna heb ik telefonisch contact gehad en werd ik uitgenodigd voor een gesprek op kantoor met Rick (Financieel Manager) en Wesley samen. Hierin werd duidelijk besproken wat Flexspecialisten van mij verwachtte en wat ik van hen kon verwachten. Snel daarna kreeg ik een telefoontje dat Flexspecialisten enthousiast over mij was en dat ze mij graag een stageplek wilde aanbieden. Inmiddels loop ik sinds 3 mei stage op het hoofdkantoor in Oss.

Jesse: Flexspecialisten werd aangeraden door mijn school. Mijn sollicitatie verliep erg goed, na het gesprek kreeg ik snel positief nieuws. Ik kon kort daarna beginnen en er werd mij duidelijk uitgelegd wat er van mij verwacht wordt en wat ik kan verwachten gedurende mijn stageperiode.

Wat voor opleiding volg je momenteel en op welke afdeling loop je stage?

Alicia: Momenteel volg ik de opleiding Bedrijfsadministrateur MBO-4 op De Leijgraaf hier in Oss. Ik zit nu in het tweede leerjaar en dit wordt voor mij de tweede stageperiode. Hiervoor liep ik stage bij het hoofdkantoor van AVEM-Kinderopvang in Oss. Ik loop stage op de afdeling administratie voor een duur van 10 weken.

Jesse: Ik volg de opleiding Commercieel Medewerker MBO-3 op het Koning Willem 1 College in Den Bosch. De afdeling waar ik meeloop is Facilitair.

Wat zijn jouw taken binnen de afdeling?

Alicia: Mijn taken zijn vooral de gewerkte uren van de uitzendkrachten controleren en eventueel te corrigeren. Daarnaast zet ik de verkeersboetes in het systeem en verwerk ik deze in Plan4Flex. Ik houd ook de mailbox van de crediteurenadministratie bij, mail hierin alles door naar de juiste personen en beheer de agenda.

Jesse: Ik ben nu voornamelijk op zoek naar nieuwe huurhuizen en appartementen om onze Flexkrachten te kunnen huisvesten. Ook ga ik af en toe mee op pad met collega’s om een controle ronde te doen bij onze huidige huizen en appartementen. We kijken dan of alles nog in orde is en vragen de bewoners of zij nog iets nodig hebben in de betreffende woning.

Je krijgt hier veel verantwoordelijkheden als stagiair, hoe is dat?

Alicia: Ik vind het fijn dat ik veel verantwoordelijkheid krijg, omdat ik zo ook echt kan bijdragen aan het team van de administratie. Ik krijg de ruimte om te laten zien wat ik kan en mag zelfstandig taken op te pakken. Dat is goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik word eigenlijk behandeld als een volwaardige collega en leer hierdoor veel tijdens mijn stageperiode.

Jesse: Ik krijg inderdaad veel verantwoordelijkheid, maar ik word hierin wel goed begeleid! Zo kan ik altijd vragen stellen en naar iemand toe lopen voor hulp.

Stage lopen bij Flexspecialisten

Samen met onze vestigingen in Polen en Roemenië zorgen wij vanuit ons hoofdkantoor in Oss dat er iedere dag gemotiveerde flexkrachten bij onze opdrachtgevers aan het werk zijn. Wij bemiddelen daarbij zowel arbeidsmigranten als Nederlandse flexwerkers en hebben specialisaties voor Slagers en Kwaliteitsmedewerkers. Bij Flexspecialisten doen we dat met 65 collega’s voornamelijk voor klanten in de sectoren food en logistiek. Ons hoofdkantoor ligt op enkele minuten loopafstand van het station in Oss en is dus gemakkelijk bereikbaar met het OV.

Stagevergoeding

Gedurende de stageperiode bieden wij een stagevergoeding aan op basis van opleidingsniveau voor MBO en HBO studenten. Deze vergoedingen zijn berekend op basis van een 40-urige werkweek, bij een parttime stage wordt de vergoeding naar rato verrekend.