Bij Flexspecialisten zijn we altijd op zoek naar jong talent. Regelmatig bieden wij stageplaatsen aan op ons hoofdkantoor in Oss. Wij vinden het belangrijk dat we echt iets bijdragen aan de ontwikkeling van studenten. In deze blog vertellen onze stagiairs Sem en Jesse over hun ervaringen binnen ons bedrijf.

Sem: Hoi ik ben Sem van Buren, 17 jaar oud en ik woon in Berghem. Mijn hobby’s zijn voetballen en in het weekend gezellig met vrienden zijn.

Jesse: Mijn naam is Jesse Versteegh, ik ben 16 jaar en kom uit Oss.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure bij Flexspecialisten?

Sem: De sollicitatieprocedure verliep erg soepel, ik werd gelijk geholpen en kon meteen op gesprek komen. Het sollicitatiegesprek was erg open en het ijs werd direct gebroken, dat is altijd wel fijn, omdat je dan toch met een meer ontspannen gevoel aan de tafel zit. Verder werd ik na een weekje opgebeld en kreeg ik te horen dat ik stage mocht komen lopen bij Flexspecialisten.

Jesse: De sollicitatieprocedure verliep goed. ik was opzoek naar een stage en kwam deze tegen op stagemarkt.nl. Er stond een mailadres bij en heb daar naartoe gemaild met mijn cv. De volgende dag werd ik al gebeld met de vraag of ik op gesprek wilde komen. Mijn eerste gesprek had ik met Tom en Henri voor de afdeling Vers. Er was nog iemand op gesprek gekomen en dat was Sem, die kreeg die plek op deze afdeling. Vervolgens heb ik nog een gesprek gehad met Femke voor de afdeling Accountbeheer en daar was nog wel plek, dus een dag later kreeg ik te horen dat ik daar stage mocht komen lopen.

Hoe ben je eigenlijk bij Flexspecialisten terecht gekomen?

Sem: Mijn mentor adviseerde mij om eens te gaan bellen naar Flexspecialisten, want mijn mentor had al veel goede ervaringen met dit bedrijf, tevens kent mijn mentor Henri goed. Dit klonk voor mij erg goed. Na gebeld te hebben kon ik op gesprek komen en toen het gesprek goed liep wist ik ook zeker dat ik hier goed op mijn plek zal zitten.

Jesse: Ik ben hier terecht gekomen door op stagemarkt.nl rond te gaan kijken welke bedrijven stage plaatsen aanboden. Flexspecialisten was er een van en daar had ik een mail naar gestuurd en toen mocht ik op gesprek komen.

Wat voor opleiding volg je momenteel en op welke afdeling loop je stage?

Sem: Ik doe de opleiding Junior Accountmanager op het Koning Willem 1 College. Ik loop stage op de afdeling VERS en heb het hier erg naar mijn zin. Ik vind de werkzaamheden die ik moet doen ook leuk om uit te voeren.

Jesse: Ik studeer Junior Accountmanager op het Koning Willem 1 College leerjaar 1. Ik loop van maandag tot vrijdag stage op de afdeling Accountbeheer.

Wat zijn jouw taken binnen de afdeling?

Sem: Binnen de afdeling heb ik verschillende taken. Ik word eigenlijk bijna overal wel bij betrokken, dus weet ik ook goed hoe alles nu werkt. Ik werk eigenlijk mee aan het hele proces, dus de werkzaamheden zijn: ik moet Searchen naar kandidaten op werk.nl en werkzoeken.nl, als ik goede cv’s heb gevonden print ik ze uit en ga ik ze mailen en nabellen om te kijken of ze interesse hebben in de vacature. Wanneer dit zo is plan je een intake gesprek in. Verder plaats ik nog vacatures op de website van Flexspecialisten en SVO. 

Jesse: Voor mijn rol als Accountbeheerder zorg ik ervoor dat zieke uitzendkrachten worden opgenomen in de AO-lijst. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het bijhouden van verhuisdocumenten en het opnemen van BSN- en relatienummers in de lijst.

Wat maakt het zo leuk om hier stage te lopen?

 

Sem: Ik vind de werkzaamheden leuk om te doen en natuurlijk de gezelligheid onder de collega’s maakt het ook extra leuk.

Jesse: Wat het zo leuk maakt om hier stage te lopen is dat iedereen aardig is en ze willen allemaal helpen als je vragen over iets hebt. En de tijden zijn flexibeler dan op school dus dat is ook fijn.

Aan welke leerdoelen werk je aan tijdens de gehele stageperiode?

 

Sem: Ik had veel doelen, zoals discipline hebben, taken uitvoeren, prioriteiten stellen en leren om met klanten om te gaan. En uiteindelijk het belangrijkste is dat je leert hoe het werkt in het bedrijfsleven. Dit leer je door zoveel mogelijk ervaring op te doen.

Jesse: Ik werk vooral aan de basis leerdoelen, omdat ik pas in mijn eerste leerjaar zit, dus bijvoorbeeld het contact met mensen hoe je dat moet doen en hoe dingen lopen binnen een bedrijf van klachten afhandelen, tot hoe offertes eruit zien.

Je krijgt hier veel verantwoordelijkheden als stagiair, hoe is dat?

Sem: Dat vind ik fijn, want daar leer je erg veel van en daar kom ik voor. Je weet daardoor goed wat er speelt en wat er nodig is om sommige problemen op te lossen. Als je ooit een foutje maakt word daar goed op gereageerd en word je geholpen. Daar leer je uiteindelijk meer van.

Jesse: In het begin van mijn stage vond ik het wennen dat je eigenlijk meteen word losgelaten en aan de slag moet. Na de eerste week wende het wel om zelfstandig aan de slag te gaan. Je leert er veel van om zelf naar een oplossing te zoeken, op school ben je toch eerder geneigd om direct hulp te vragen van de docent. Maar als je er niet uitkomt kun je het alsnog aan iemand vragen en ze willen je altijd helpen.

Stage lopen bij Flexspecialisten

Samen met onze vestigingen in Polen en Roemenië zorgen wij vanuit ons hoofdkantoor in Oss dat er iedere dag gemotiveerde flexkrachten bij onze opdrachtgevers aan het werk zijn. Wij bemiddelen daarbij zowel arbeidsmigranten als Nederlandse flexwerkers en hebben specialisaties voor Slagers en Kwaliteitsmedewerkers. Bij Flexspecialisten doen we dat met 65 collega’s voornamelijk voor klanten in de sectoren food en logistiek. Ons hoofdkantoor ligt op enkele minuten loopafstand van het station in Oss en is dus gemakkelijk bereikbaar met het OV.

Stagevergoeding

Gedurende de stageperiode bieden wij een stagevergoeding aan op basis van opleidingsniveau voor MBO en HBO studenten. Deze vergoedingen zijn berekend op basis van een 40-urige werkweek, bij een parttime stage wordt de vergoeding naar rato verrekend.