Bij Flexspecialisten zijn we altijd op zoek naar jong talent. Regelmatig bieden wij stageplaatsen aan op ons hoofdkantoor in Oss. Wij hebben nu vier stagiairs op verschillende afdelingen. Bij Flexspecialisten vinden we het belangrijk dat we echt iets bijdragen aan de ontwikkeling van studenten. In deze blog vertellen onze stagiairs Joey en Tom over hun ervaringen binnen ons bedrijf.

Tom: Hallo, mijn naam is Tom Creemers, ik ben 19 jaar en ik kom uit Schijndel.

Joey: Mijn naam is Joey Pijnenburg, ik ben 17 jaar oud en ik woon in Oss.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure bij Flexspecialisten?

Tom: Nadat ik mijn sollicitatiemail stuurde naar de HR-afdeling kreeg ik al snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Erg prettig dat ik zo snel reactie kreeg! Voorafgaand aan het gesprek heb ik me goed ingelezen over alles wat Flexspecialisten te bieden heeft, dit werd erg gewaardeerd. Na het prettige gesprek kreeg ik een rondleiding door het kantoor en heb ik kennis kunnen maken met een aantal van mijn toekomstige collega’s. Heel fijn om direct zo warm welkom geheten te worden! Nadat al het papierwerk afgerond was kreeg ik een mail met alle informatie over mijn eerste werkdag. De communicatie vanuit Flexspecialisten is erg goed en correct.

Joey: Ik heb mijn stageplek gevonden op www.stagemarkt.nl, via deze website heb ik ook gesolliciteerd. Hierna werd ik gebeld om een gesprek in te plannen. Tijdens het sollicitatiegesprek was er alle mogelijkheid om vragen te stellen over het bedrijf en de werkzaamheden. Er werd duidelijk uitgelegd wat er van mij verwacht wordt als stagiair bij Flexspecialisten, erg fijn!

Wat voor opleiding volg je momenteel en op welke afdeling loop je stage?

Tom: Ik volg de opleiding Bedrijfsadministratie MBO-4 op ROC de Leijgraaf in Veghel. Ik loop nu mijn eerste stage bij de administratie van Flexspecialisten in Oss.

Joey: 
Ik volg de opleiding Junior Accountmanager MBO-4 op ROC de Leijgraaf in Oss. Ik zit momenteel in mijn eerste jaar. Ik loop stage op de afdeling Vers en doe ook af en toe werkzaamheden voor de afdeling Sales.

Wat zijn jouw taken binnen de afdeling?

Tom: Mijn taken waar ik momenteel verantwoordelijk voor ben zijn de gewerkte uren van de uitzendkrachten controleren, verkeersboetes in het systeem zetten, facturen taggen en boeken en herinneringen bijhouden.

Joey: Ik plaats de vacatures van de Vers Afdeling op de Flexspecialisten websiteIndeedSVO en Werk.nl. Daarnaast zoek ik op Werk.nl naar geschikte kandidaten voor deze vacatures. Als ik een kandidaat gevonden heb, neem ik contact met hem/haar op om te vragen of ze geïnteresseerd zijn in onze vacature(s). Mocht dat zo zijn, dan plan ik een videogesprek in met onze Vers afdeling.

Als wij deze kandidaat willen voorstellen aan een opdrachtgever, maak ik in ons systeem zijn/haar profiel aan en stuur ik deze door naar de opdrachtgever. Zij pakken het proces vanaf daar verder op.

Bij Flexspecialisten geven we onze stagiairs veel verantwoordelijkheden en word je ook echt betrokken in het bedrijfsproces, hoe is dat?
Tom: Ik vind het goed dat Flexspecialisten mij veel verantwoordelijkheden geeft, omdat ik nu ook echt toegevoegde waarde kan bieden voor het bedrijf. Doordat Flexspecialisten mij volledig verantwoordelijk stelt voor bepaalde taken groei ik in mijn functie en dat geeft mij veel zelfvertrouwen.


Joey: 
Doordat je als stagiair veel verantwoordelijkheden krijgt, voel je jezelf ook echt betrokken bij het bedrijf. Het is erg fijn om een bijdrage te leveren en daar waardering voor te krijgen.

Stage lopen bij Flexspecialisten

Samen met onze vestigingen in Polen en Roemenië zorgen wij vanuit ons hoofdkantoor in Oss dat er iedere dag gemotiveerde flexkrachten bij onze opdrachtgevers aan het werk zijn. Wij bemiddelen daarbij zowel arbeidsmigranten als Nederlandse flexwerkers en hebben specialisaties voor Slagers en Kwaliteitsmedewerkers. Bij Flexspecialisten doen we dat met 65 collega’s voornamelijk voor klanten in de sectoren food en logistiek. Ons hoofdkantoor ligt op enkele minuten loopafstand van het station in Oss en is dus gemakkelijk bereikbaar met het OV.

Stagevergoeding

Gedurende de stageperiode bieden wij een stagevergoeding aan op basis van opleidingsniveau voor MBO en HBO studenten. Deze vergoedingen zijn berekend op basis van een 40-urige werkweek, bij een parttime stage wordt de vergoeding naar rato verrekend.